Exclusive Content:

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με βρήκε να προβληματίζομαι σε μεγάλο βαθμό για τα όρια. Στο σημερινό άρθρο επέλεξα να μιλήσω για το χιούμορ, τις συμβουλές και τις αφηγήσεις σε περιβάλλον καθημερινής αλληλεπίδρασης, τη δουλειά μου. 

Πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πότε κάποιος ξεπερνάει τα όρια, δεν αντιλαμβανόμαστε πόσο ύπουλα το κάνει και πού πρέπει να μιλήσουμε. Κυρίως δεν ξέρουμε πώς να μιλήσουμε. Ζούμε σε μια κοινωνία τόσο πιεσμένη και πιεστική που καθημερινά συναντάμε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να γκρινιάξουν και να ξεσπάσουν. Όταν όμως τα αρνητικά αυτά συναισθήματα μεταφέρονται προς κάποιον άλλο άνθρωπο, πολύ περισσότερο όταν αυτός ο άλλος είμαι «εγώ» (συμπεριλαμβάνοντας το κάθε εγώ που διαβάζει αυτή τη στιγμή) οφείλουμε να κάνουμε κάτι, να του πετάξουμε πίσω το μπαλάκι. Και αν εκείνος εξακολουθεί να μας το στέλνει πίσω, τότε έχω να σας προτείνω κάποιους τρόπους για να σταματήσει να το κάνει: κοιτάξτε τον και χαμογελάστε, πείτε του ότι δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι και αν αυτά δεν πιάσουν, μπορείτε να του συστήσετε την ξαδέρφη μου που διδάσκει yoga. Γενικά μην το υπομείνετε, μόνο κακό θα σας κάνει.

Έχετε σκεφτεί πόσες φορές εντάσσονται σε μια συζήτηση σπόντες, κακίες και προσβολές συγκεκαλυμμένα στα πλαίσια του κάνω χιούμορ ή στα πλαίσια του σου δίνω συμβουλές; Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Και το χιούμορ ωραίο και οι συμβουλές χρήσιμες αλλά όταν πλαγιάζονται μέσα σε αυτές αφηγήσεις περί των μειονεκτημάτων, των ελαττωμάτων και των αδυναμιών μου με μια ειρωνική, χλευαστική και επιδεικτική διάθεση τότε ξεφεύγουμε από το θέμα.. Τότε το θέμα δεν είναι να με κάνεις να γελάσω ή να με συμβουλεύσεις, αλλά να με κάνεις να αισθανθώ άσχημα και να με μειώσεις. Παραθέτω λοιπόν κάποιες ατάκες που θεωρούνται αθώες και χιουμοριστικές αλλά δεν είναι και πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται ως τέτοιες: «Πάλι έβαψε το μαλλί.. Δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει και πάει και το αλλάζει συνέχεια», «Το μεταπτυχιακό είναι δικαιολογία για να μην κάνεις υπερωρίες», «Είναι δυνατόν να κουράζεσαι από το μεταπτυχιακό; Εγώ στην ηλικία σου κάθε βράδυ ξενυχτούσα μέχρι τις 5 και στις 6 έπιανα δουλειά», «Χιονιάς αλλά βλέπω το ταπεράκι δεν το ξέχασες». Και έχοντας ακούσει αυτά και άλλα διάφορα και προφανώς έχοντας σχηματίσει μια άποψη έρχονται οι γνωστές συμβουλές: «Καλέ μην το παίρνεις προσωπικά, μην παρεξηγείσαι, το χιούμορ είναι το σημαντικότερο πράγμα»! Βλέπετε το reverse psychology εδώ, έτσι; Χιούμορ λοιπόν αποκαλούμε το να ασχολούμαστε με το πόσο συχνά άλλαξε κάποιος χρώμα στο μαλλί, χιούμορ αποκαλούμε το να αναφέρουμε μπροστά του πόσα κιλά εκτιμάμε ότι πήρε ή έχασε, χιούμορ αποκαλούμε το να ειρωνευόμαστε τον κόπο του. Απ’ την άλλη, συμβουλή αποκαλούμε το να του κάνουμε παρατήρηση για το ότι δεν εξέλαβε διάφορες χοντράδες μας ως χιούμορ υπαινισσόμενοι παράλληλα ότι έχει κάποιο πρόβλημα που δεν το αντιλαμβάνεται έτσι και του προτείνουμε να αλλάξει… για το δικό του καλό μωρέ…

Εδώ λοιπόν κλείνω αυτό το κομμάτι λέγοντας ότι προφανώς το χιούμορ είναι αρκετά υποκειμενικό. Σίγουρα η αλληλεπίδραση των ανθρώπων δημιουργεί παρεξηγήσεις, αντιδράσεις και αφορμές για διαφωνίες για τις οποίες ας είμαστε ειλικρινείς, ποτέ δεν ευθύνεται μόνο η μια πλευρά. Αυτό δεν είναι μόνο αρνητικό, μέσα από αυτά μαθαίνουμε τον εαυτό μας και φυσικά βλέπουμε και τα δικά μας σφάλματα.  Επίσης ξεκαθαρίζω ότι τέτοια σχόλια μπορεί να μας κάνουν να αμφιβάλουμε για το χιούμορ ίσως και τις προθέσεις κάποιου ορισμένες φορές αλλά πιστεύω και υποστηρίζω ότι δεν είναι στοιχεία καθοριστικά για το ποιόν του ανθρώπου. Δεν είναι πάντα προϊόν κακίας τέτοια σχόλια. Όπως προανέφερα είναι τόσο πιεσμένη η καθημερινότητά μας που είναι αναμενόμενο ότι θα έχεις την ανάγκη να εκτονωθείς μερικές φορές ακόμη και ξεσπώντας με άκομψο τρόπο τα νεύρα σου πάνω σε κάποιον άλλο άνθρωπο (φυσικά δεν αναφέρομαι σε φαινόμενα σωματικής βίας). Όμως όπως επίσης προανέφερα είναι καθήκον σου να μην επιτρέψεις σε κανέναν να το κάνει σε εσένα. Εγώ ακόμη μερικές φορές δυσκολεύομαι να οριοθετήσω και να αποφύγω τέτοια σχόλια. Υπάρχουν φορές που γυρίζω σκασμένη στο σπίτι. Το μυστικό είναι τελικά να αποδεχτείς την προσωπικότητα του άλλου και να βρεις έναν τρόπο να πάρεις όλη αυτή την ενέργεια και να την διοχετεύσεις κάπου αλλού. Να, ας πούμε αυτό το άρθρο, είναι ένα παράδειγμα!

Προς όλες τις φίλες μου, τις «φεμινίστριες»

Φίλες μου, και απευθύνομαι αποκλειστικά στις γυναίκες αναγνώστριες σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να σας πω ότι έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε ότι θεωρείτε τον φεμινισμό ηλίθιο και τις γυναίκες που τον υποστηρίζουν «βαρεμένες». Επίσης έχετε κάθε δικαίωμα να κατηγορείτε τις γυναίκες για την καταστροφή των σημερινών σχέσεων, γιατί δεν φροντίζουν τους άντρες όπως θα έπρεπε και δεν γουστάρουν τη μαγειρική, το κάνουν από ανάγκη. Επίσης έχετε κάθε δικαίωμα να «τσουβαλιάζετε» τους ανθρώπους υποστηρίζοντας ότι οι γυναίκες που κατέχουν υψηλές θέσεις είναι σκύλες ενώ αντιθέτως οι άντρες πιο συνεργάσιμοι και προσεγγίσιμοι. Έχετε επίσης το δικαίωμα να κατακρίνετε τα κορίτσια που δεν προσέχουν το βάρος τους και δεν ικανοποιούν τα δικά σας πρότυπα ομορφιάς ενώ να το θεωρείτε αδιάφορο για τους άντρες. Κατά συνέπεια έχετε και κάθε δικαίωμα να κουνάτε το δάχτυλο στις γυναίκες που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση σε μεταγενέστερο χρόνο από αυτόν που έπρεπε σύμφωνα με την κρίση σας και να απορρίπτετε την αξία των λεγομένων τους. Φίλες μου, θα ήθελα όμως να ξέρετε ότι οι περισσότερες από εσάς στην καθημερινότητά σας φάσκετε και αντιφάσκετε άθελά σας. Πιάστε καμιά κουτάλα, βάλτε και την ποδιά και αφήστε τις βαρύγδουπες δηλώσεις, δεν είναι για σας, εσείς είστε γυναίκες και πρέπει να περιποιηθείτε τον αντρούλη σας. Και κυρίως θα ήθελα να σας ευχηθώ να μην χρειαστεί ποτέ να μειώσουν και να αμφισβητήσουν την αλήθεια τη δική σας ή κάποιας φίλης σας, «φεμινίστριας» ή μη.

The Friday Folly: Στην πιο κρύα Παρασκευή για φέτος αξίζει μια ζεστή σοκολάτα και το πιο γλυκό σοκολατένιο άρωμα από τα κεριά σόγιας των cmcreations. Δυο μοντέρνα και δημιουργικά κορίτσια, καθόλου «φεμινίστριες» σαν τις φίλες μας παραπάνω, κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και τις Παρασκευές μας λίγο πιο χουχουλιάρικες..  Βρείτε τες εδώ: https://www.instagram.com/cmcreations___/.

Latest

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως,...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 31/3 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

Newsletter

spot_img

Don't miss

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως,...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 31/3 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

H «Αγρυπνία» του Δημήτρη Δημητριάδη έρχεται στο θέατρο Συγγρού 33

Η Αγρυπνία του Δημήτρη Δημητριάδη, με πρωτότυπο τίτλο «Τα δώρα της νύχτας», σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, παρουσιάζεται από τα τέλη Φεβρουαρίου, στο ολοκαίνουργιο Θέατρο...

Pietà: 2ος κύκλος παραστάσεων από τις 5 Απριλίου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η Pietà, η παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Μάρθας Μπουζιούρη, που συγκίνησε και επαινέθηκε στην αρχή της φετινής θεατρικής σεζόν από κοινό και κριτικούς,...

5 λόγοι για να επισκεφθείτε ένα δωμάτιο απόδρασης με τους φίλους σας

Τα δωμάτια απόδρασης έχουν αυξήσει τη δημοτικότητά τους παγκοσμίως, προσφέροντας έναν περιπετειώδη και συναρπαστικό τρόπο για να περάσετε χρόνο με φίλους, οικογένεια ή συναδέλφους....