Exclusive Content:

Ikigai, σεμινάρια, παραλίες και καινούργιοι άνθρωποι

Ένα μήνυμα που περιμένεις να έρθει αλλά δεν έρχεται… ένα μήνυμα που δεν περιμένεις να έρθει αλλά έρχεται και σε κάνει να νιώθεις ότι τελικά όλες σου οι προσπάθειες δεν πάνε χαμένες, ότι τελικά έστω και κάποιος εκτιμάει τη δουλειά σου, την προσπάθειά σου, τον χαρακτήρα σου. Μια μουσική που θα σε εμπνεύσει, μια γυναίκα που σπάει τους καθρέφτες και τα είδωλα που βλέπουμε σε αυτούς… αυτές οι στιγμές που αποφασίζεις να σηκωθείς και να πεις «δεν θα αφήσω να με πάρει από κάτω, θα αλλάξω αυτόν τον κόσμο».

Αλήθεια, το ξέρατε ότι όλοι έχουμε ikigai; To ikigai είναι όλα αυτά τα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουμε όλοι ανεξαιρέτως, τα ταλέντα, οι υπερδυνάμεις μας! Όπως λέει και η Ασπασία Κωβαίου, η πιο εμπνευστική καθηγήτρια που είχα ποτέ μου μέχρι τώρα, «Τα περισσότερα είναι ικανότητες που μας βγαίνουν αβίαστα & εύκολα, και ΑΚΡΙΒΩΣ γι’ αυτό τις υποτιμάμε. Επειδή έχουμε μάθει ότι κάτι ΠΡΕΠΕΙ να είναι δύσκολο για ν’ αξίζει. Ή επειδή νομίζουμε ότι επειδή εμάς μας βγαίνει εύκολα, σε όλους έτσι βγαίνει. NOOO. Επίσης, είναι τι ορίζει κανείς ως “χάρισμα, ταλέντο, υπερδύναμη”. Αν τα ορίζουμε σαν: Picasso, Jordan, Ghadi κλπ. εεε…τη βάψαμε. Ή μόνο καλλιτεχνικά κλπ.

Υπερδύναμη είναι και να μπορώ να βλέπω τα ταλέντα του άλλου πχ. Ή να συνεννοούμαι υπέροχα με τα παιδιά, να γίνομαι η ψυχή της παρέας, να κρατάω μυστικά και να με εμπιστεύονται, να βρίσκω εύκολα λύσεις σε προβλήματα, να βλέπω μία άλλη πλευρά του κόσμου που φαίνεται ότι κανείς δεν βλέπει κλπ.

Είμαστε όλοι εδώ για έναν λόγο. Και το τι φέρνουμε στο τραπέζι το ανακαλύπτουμε καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. ».  Ας με συγχωρέσει για την πιστή μεταφορά του σχολίου της αλλά ήταν τόσο όμορφο που δεν μπορούσα να μην το μοιραστώ… Αν θέλετε να εμπνευστείτε από την πιο δημιουργική και ονειροπόλα copywriter ακολουθήστε την Ασπασία στον λογαριασμό της στο Instagram «Shoot the mirror».

Τι προτείνω για αλλαγή αυτή την εβδομάδα…

Προτείνω να μην ασχολούμαστε με το πόσα χρήματα βγάζει ο καθένας, να μην αντιμετωπίζουμε ως τυχάρπαστο ή απλώς τυχερό και βολεμένο όποιον έχει σπίτια και περιουσία, να μην κρίνουμε το πού ξοδεύει ο καθένας τα λεφτά του. Πόσο άσχημο κατά τη γνώμη μου σχόλια όπως «Μα καλά δεν είχαν πού να τα χαλάσουν τα λεφτά τους και ήθελαν να πάνε να δουν τον Τιτανικό; Δεν μου τα έδιναν εμένα που ήξερα πώς να τα χαλάσω…;», «Τελικά το πολύ χρήμα σε χαζεύει…» κλπ.

Προτείνω να μην εστιάζουμε στο ότι τόσα χρόνια δεν γινόταν τίποτα για τον άθλιο τρόπο που συμπεριφέρονται στους νέους που δουλεύουν σεζόν αλλά στο ότι τώρα έγινε κάτι. Ένας πανελλήνιος εξευτελισμός του ιδιοκτήτη καταστήματος στη Ρόδο. Δεν θα διαφωνήσω στην άποψη ότι κάναμε και εξακολουθούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε τρισάθλιες εργασιακές συμπεριφορές και καταστάσεις. Δεν θα διαφωνήσω επίσης στο ότι είναι πλέον μόδα η αναπαραγωγή τέτοιων μιντιακών ποστ. Όμως θα διαφωνήσω στο ότι τέτοια ποστ είναι άνευ σημασίας γιατί δεν έγιναν νωρίτερα. Θα διαφωνήσω στο ότι είναι άνευ σημασίας γιατί δεν έχουν μακροπρόθεσμη ισχύ. Θα συμφωνήσω όμως στο ότι οφείλουμε να ανοίξουμε επιτέλους τα μάτια μας και να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται στη χώρα μας. Θα συμφωνήσω τέλος στο ότι φέτος ο τουρισμός δεν πάει καλά. Τυχαίο;;;

Αυτό το διάστημα ψάχνω…

Στιγμές χαλάρωσης με ένα υπέροχο βιβλίο σε μια ήσυχη παραλία, μια όμορφη καφετέρια που να μυρίζει βιβλίο για να έχω ακόμη περισσότερη όρεξη να παρακολουθήσω το σεμινάριό μου, όμορφες στιγμές και συζητήσεις με τις φίλες μου, νέους ανθρώπους που να με εκλπήξουν, νέες ευκαιρίες….

Εσείς τι ψάχνετε αυτό το διάστημα;

The Friday Folly: Όχι, το «καινούρΓιοι άνθρωποι» στον τίτλο δεν είναι λάθος. Προτού με διορθώσετε να σας ενημερώσω ότι σύμφωνα με τον Μπαμπινιώτη το καινούργιος περιλαμβάνει και το «γ», καθώς ετυμολογικά προέρχεται από το καινός (=νέος)+έργον.

Καλά να περάσετε αυτό το Σκ λοιπόν με πολλές βουτιές, καλοκαιρινές αναμνήσεις και καινούργιους ανθρώπους!!!!

Διαβάστε επίσης:

Latest

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για...

Άποψη ή Γνώμη: Ποια είναι η διαφορά;

Στο πεδίο της δημοσιογραφίας, της συγγραφής και του λόγου,...

Κολλητοί φίλοι: Οι ανεκτίμητοι δεσμοί που φυλάμε

Οι κολλητοί φίλοι είναι ένας θησαυρός στη ζωή. Είναι αυτοί...

Εθελοντισμός: 10 λόγοι για να ασχοληθείτε

Ο εθελοντισμός είναι μια ανιδιοτελής πράξη που όχι μόνο ωφελεί τις κοινότητες και τους σκοπούς που υπηρετείτε, αλλά εμπλουτίζει και τη ζωή σας με...

Όμορφα λόγια για να ευχαριστήσεις κάποιον

Η ευγνωμοσύνη είναι ένα ισχυρό και όμορφο συναίσθημα που μας συνδέει μεταξύ μας. Όταν εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας με όμορφα λόγια, αναγνωρίζουμε την καλοσύνη,...

Διακόσμηση Κρεβατοκάμαρας – 10 tips

Η κρεβατοκάμαρα είναι κάτι περισσότερο από ένα μέρος για να κοιμάστε. Είναι το καταφύγιό σας και η έκφραση του προσωπικού σας στυλ. Είτε μετακομίζετε...