Φωτιά σε φούρνο-“σπίτι” δέκα σκύλων.

Άγνωστοι έκλεισαν μέσα σε ξυλόφουρνο σκυλίτσα με τα εννιά κουταβάκια της και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα δύο από αυτά να χάσουν τη ζωή τους και τα υπόλοιπα να μεταφερθούν σε θάλαμο οξυγόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “ΚΡΗΤΗTV”, άγνωστοι, στο χωριό Γέργερη στο Ηράκλειο την Πέμπτη το απόγευμα, έκλεισαν μέσα σε φούρνο εννιά κουτάβια με τη μητέρα τους. Συγκεκριμένα, σφράγισαν το φούρνο, όπου διέμεναν τα άτυχα σκυλιά, με πέτρες, έτσι ώστε να μη μπορεί κανένα ζώο να βγει έξω και έβαλαν φωτιά.

Η άτυχη σκυλίτσα εμφανίστηκε στο χωριό πριν έξι μήνες και ζούσε μέσα στο φούρνο, όπου και γέννησε τα εννιά κουταβάκια της. Ο φούρνος βρίσκεται μέσα σε σχολείο, που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις παλιάς κατασκήνωσης. Έτσι, με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού αρκετοί ήταν εκείνοι που τάχθηκαν ξανά εναντίον της άτυχης σκυλίτσας και των μωρών της και επιθυμούσαν να τη διώξουν από το χώρο.

 

Έτσι, άγνωστοι φαίνεται να πήραν τελικά την “κατάσταση στα χέρια τους”, φράζοντας την μόνη έξοδο των σκυλιών από το φούρνο και έβαλαν φωτιά. Τελικά, η σκυλίτσα και τα μωρά της στάθηκαν τυχεροί, καθώς περαστικός που άκουσε το κλάμα της και είδε τον καπνό από το φούρνο, έτρεξε αμέσως στο σημείο, έβγαλε τις πέτρες και έσβησε τη φωτιά. Έτσι, η σκυλίτσα βγήκε ζωντανή από το φούρνο, ωστόσο δεν έφυγε ποτέ μακριά από τα κουταβάκια της, αφού εκείνα παρέμειναν σε κρίσιμη κατάσταση μέσα. Ένα όμως δεν τα κατάφερε και όταν άνοιξε ο περαστικός, εκείνο ήταν ήδη νεκρό. Ένα δεύτερο κουτάβι κατέληξε το βράδυ, μετά το συμβάν.

Τα άτυχα σκυλιά μεταφέρθηκαν το μεσημέρι της επόμενης μέρας σε κτηνιατρείο του Ηρακλείου. Αφού τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τα κουταβάκια εισήχθησαν σε θάλαμο οξυγόνου, ενώ η σκυλίτσα είχε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού. Πρώτο μέλημα του γιατρού, είναι να θεραπευτεί η σκυλίτσα από το βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα που είχε, γι’αυτό μεταφέρθηκε και η ίδια σε θάλαμο οξυγόνου και έπειτα τα εγκαύματα της που ευτυχώς δεν είναι σοβαρά.

Το πιο σοκαριστικό από όλα ,όμως, είναι πως μετά την απελευθέρωση της από το φούρνο και κατά τη διάρκεια της νύχτας που εκείνη έμεινε δίπλα στα κουτάβια της, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, άγνωστος της επιτέθηκε ξανά! Αφού η σκυλίτσα φέρει νέα τραύματα, τα οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, δεν τα είχε όταν ελευθερώθηκε, αφού αρκετοί έσπευσαν στο σημείο μόλις έγινε γνωστό το έγκλημα και αντίκρισαν τα σκυλιά.

Ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη φορά που η άτυχη σκυλίτσα βρέθηκε στο στόχαστρο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Μάιο άγνωστος θέλησε να πυροβολήσει τη σκυλίτσα, πιθανώς με κυνηγετικό όπλο, και τα σκάγια πέτυχαν ανήλικο μαθητή.

3
Ρούλα Βαθίστα
Ονομάζομαι Βαθίστα Ρούλα (από το Ζαχαρούλα αλλά ποτέ δεν με φωνάζουν έτσι) και είμαι 20 χρονών. Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ με τη σχολή να αποτελεί κύριο στόχο μου, αφού για χρόνια η Δημοσιογραφία ήταν το παιδικό και εφηβικό όνειρο μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου αγαπώ να επισκέπτομαι καινούρια μαγαζιά και περιοχές, μου αρέσει επίσης να ακούω μουσική, να διαβάζω βιβλία και να γράφω για ό,τι μ αρέσει και με απασχολεί. Συνήθως θα με βρεις κάπου έξω από το σπίτι με ένα βιβλίο αγκαλιά. :)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...