FIGHT CLUB

Ψάχνοντας απελπισμένα με τι να ασχοληθώ αυτήν την βδομάδα συνειδητοποίησα ότι δεν έχει αναρτηθεί μέχρι στιγμής άρθρο για την επική ταινία “Fight Club”.Έτσι, άρπαξα την ευκαιρία από τα μαλλιά και είπα «ΤΕΛΕΙΑ!».Το “Fight Club” είναι ταινία του 1999 αλλά ήταν πολύ “μπροστά” για την εποχή της και γι’ αυτό έκανε σάλο! Πρωταγωνιστής είναι ο Edward Norton και η ερμηνεία του είναι τόσο αξιομνημόνευτη που σίγουρα έχει χαράξει έστω και λίγο τις καρδιές των όσων είδαν την ταινία.Συμπρωταγωνιστής με εξίσου καλή ερμηνεία είναι ο “Tyler” που τον υποδύεται ο Brat Pitt όπου τον βλέπουμε ως το “bad boy” της υπόθεσης.

Γενικά για την ταινία

Ο πρωταγονιστής στην προσπάθειά του να ανατρέψει την ζωή του για να νιώσει καλύτερα συναντά έναν κατασκευαστή σαπουνιών( τον Tyler) με τον οποίο γίνονται φιλαράκια και δημιουργούν ένα “underground” κλαμπ και το ονομάζουν Fight Club, όπου στις συναντήσεις τους παίζει περισσότερο ξύλο και από το WWE! Καθώς περνά ο καιρός το κλαμπ εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο και τρομακτικότερο απ’ ότι ξεκίνησε και ο πρωταγωνιστής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του, και όχι μόνο. Αποφεύγοντας τα SPOIL,λοιπόν, δεν πρέπει να αναπτυχθεί περεταίρω αυτή η παράγραφος γιατί είναι κρίμα να χαθεί η μαγεία της ταινίας για όσους δεν την έχουν δει.

 

Αν πείτε σε κάποιον που έχει δει την ταινία να σας την περιγράψει χωρίς ΣΠΟΙΛΕΡΣ θα δείτε τα χρώματα του να αλλάζουν σιγά-σιγά και να δυσκολεύετε να αρθρώσει λέξεις, αυτό συμβαίνει επειδή στην συγκεκριμένη ταινία γίνετε ένα τεράστιο PLOT-TWIST το οποίο αφήνει και τον πιο αναίσθητο θεατή με ανοιχτό το στόμα! Δυστυχώς όμως πρέπει να το δείτε για να καταλάβετε τι εννοώ αφού δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις το τι γίνεται μέσα σε αυτές τις 2μισι ώρες ξύλου και πλεκτάνης. Είναι από αυτές τις ταινίες που θα την χαρακτήριζε κάποιος με τόσα πολλά επίθετα που δεν μπορείς να ξέρεις σε ποια κατηγορία να την κατατάξεις. Είναι μία πυρηνική βόμβα για τον εγκέφαλο θα έλεγε κανείς.

Τέλος το “Fight Club” κέρδισε 10 βραβεία και ήταν υποψήφιο για άλλα 32,ανάμεσα σε αυτών και το Όσκαρ καλύτερων εφέ και επεξεργασίας ηχητικών εφέ.  Άρα τι περιμένετε, πατήστε πάνω στο κουμπί “New Tab” στο browser σας κάνετε μια γρήγορη googlαναζήτηση και πατήστε Play χωρίς κανένα δισταγμό. HAVE FUN, και να θυμάστε τα πάντα είναι σχετικά σε αυτήν την ταινία.

 

7
Ανδρέας Ποταμίτης
Hey there! Είμαι ο Αντρέας και μου αρέσει να γελάω, γιατί ως γνωστό το χαμόγελο δίνει ζωή! Κατάγομαι από την γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, την Κύπρο, αλλά τώρα ξεκίνησα σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο. Έχω βάλει στόχο να κάνω τον κόσμο να χαμογελά και να βλέπει πάντα την “φωτεινή πλευρά της ζωής” όπως λένε και οι “φίλοι” μας τα «Μακρινά Ξαδέρφια».

Latest Articles

Διάβασε επίσης...