Exclusive Content:

Φεβρουάριος – Θοδωρής Γεωργακόπουλος

Καλό μήνα bookworms και καλές αναγνώσεις. Ένας νέος μήνας έφτασε, άρα και ένα ακόμη βιβλίο. Ο Φεβρουάριος είναι εδώ και ένα βιβλίο που φέρει τον μήνα ως τίτλο του, αποτελεί μία ιδιαίτερη πρόταση για όποιον δεν το έχει ακόμη ανακαλύψει.

Υπόθεση

φεβρουάριος
Πηγή εικόνας: https://georgakopoulos.org/

Ένας Έλληνας δημοσιογράφος, κατά τη διάρκεια της πολύμηνης ανεργίας του, αποφασίζει να γράψει την δική του προσωπική ιστορία, ακριβώς ένα χρόνο μετά από ένα τροχαίο ατύχημα που στοίχισε τη ζωή της γυναίκας του. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, είδε τον κόσμο γύρω του να καταρρέει και τη ζωή του να αλλάζει ριζικά. Πλέον, ήρθε η ώρα να καταγράψει όσα εκτυλίχθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά και να κλείσει παλιούς λογαριασμούς που παραμένουν ανοιχτοί. Ο “Φεβρουάριος” είναι ένα μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην Ελλάδα του 2012. Πρόκειται για μία ιστορία απώλειας, δυστυχίας αλλά συνάμα και αυτογνωσίας, που αποτελείται από φανταστικά πρόσωπα, εντός μία επικίνδυνης επικαιρότητας.

Η ιστορία του βιβλίου

Ο συγγραφέας έγραψε το βιβλίου του τον Φεβρουάριο του 2012. Καθημερινά, έγραφε ένα κεφάλαιο το οποίο στη συνέχεια ανέβαζε online, ώστε να το διαβάζει το αναγνωστικό κοινό. Συνολικά, 15.000 άνθρωποι διάβασαν το διαθέσιμο υλικό. Έπειτα από τις απαραίτητες αλλαγές και διορθώσεις, προσθήκες και βελτιώσεις, το τελικό βιβλίο κυκλοφόρησε σε χάρτινη και ηλεκτρονική μορφή από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η συγγραφή αυτού του βιβλίου αποτέλεσε το προσωπικό “πείραμα” του συγγραφέα.

Αναλυτικά παρουσίασε την πορεία αυτού του πειράματος στην ιστοσελίδα του, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει λεπτομερώς την ενδιαφέρουσα δημιουργία και πορεία αυτού το βιβλίου, έχοντας μία ιδιαίτερη αρχή, μέση και τέλος.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Ο συγγραφέας

φεβρουάριος
Πηγή εικόνας: https://summits.kathimerini.gr/speakers/thodoris-georgakopoylos/

Υπερδραστήριος, ταλαντούχος και γεννημένος στην Αθήνα το 1976. Έχει εργασθεί ως αρθρογράφος σε περιοδικά, εφημερίδες και ψηφιακά μέσα, ως μεταφραστής και επιμελητής βιβλίων, ως στέλεχος εταιρείας ΜΜΕ και ως ιδρυτικό μέλος-editorial director του ανεξάρτητου μη-κερδοσκοπικού οργανισμού ΔιαΝΕΟσις. Από το 2013 αρθρογραφεί τακτικά για αντίστοιχα θέματα στην εφημερίδα Καθημερινή.

Τα τελευταία χρόνια έχει γράψει δικά του βιβλία, ενώ έχει επιμεληθεί και μερικά: 10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν την Ελλάδα: (2021), Οι Ιδέες Της Πανδημίας (2021), Η Επόμενη Ευρώπη (2018), Lost and Found (2017), Φεβρουάριος (2012), Αληθινές Ιστορίες (2011), Πέρα Από Την Καταιγίδα (2006).

Ένα από τα πιο όμορφα και επιτυχημένα project του (και δικό μου προσωπικό αγαπημένο), σε συνεργασία με την αγαπημένη σύζυγό του Στέλλα Κάσδαγλη (Women On Top), ήταν η δημιουργία του Bookworm.  Πρόκειται για ένα λατρεμένο book club που ξεκίνησε το 2014 και πρότεινε μηνιαία ένα λογοτεχνικό διαμαντάκι για κάθε προτίμηση. Για την ακρίβεια, 100 μοναδικά βιβλία που το κοινό αγάπησε, μέχρι και το 2022 όπου και ολοκληρώθηκε.

βιβλίο
Πηγή εικόνας: https://www.bookworm.gr/2022/07/29/bookworm_hiatus/

Επιπλέον, το 2014 βρέθηκε σε 100 ταράτσες της Αθήνας με θέα την Ακρόπολη και για ένα μοναδικό project φωτογραφίας και ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αργότερα, με τη Στέλλα Κάσδαγλη και τη φωτογράφο Στέφη Κωστή, δημιούργησαν το “Airportraits”, ένα φωτογραφικό project με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο. Το 2022 ξεκίνησε στη ΔιαΝΕΟσις μια σειρά podcast με τίτλο “Με Απλά Λόγια”, όπου ειδικοί μιλούν για σημαντικά και περίπλοκα θέματα.

Εντυπώσεις

Ένας ταλαντούχος συγγραφέας, και όχι μόνο, χάρισε στο αναγνωστικό κοινό ένα από τα πιο διαδραστικά λογοτεχνικά πειράματα που έχουν επιχειρηθεί. Κατά τη διάρκειά του, 15.000 αναγνώστες το έζησαν online περισσότερες από 100.000 φορές, διαβάζοντάς το και κάνοντας την κριτική τους. Αξιοσημείωτο γεγονός, το ότι καθημερινά έγραφε ολόκληρα κεφάλαια που ο κόσμος ανυπομονούσε να διαβάσει ξανά και ξανά. Σε μία Αθήνα που φλέγεται, μία επικαιρότητα αρκετά αιχμηρή και κατά την εσωτερική πάλη με τον εαυτό μας, το βιβλίο αυτό παραμένει επίκαιρο 12 χρόνια αργότερα.

Μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε περισσότερα για τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας: https://georgakopoulos.org/.

Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Latest

5 βιβλία της Jennifer Crusie για ρομαντικές ψυχές

Για όσους απολαμβάνουν τη μαγεία της αγάπης και την...

Ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ των Cigarettes After Sex;

Στη σφαίρα της dream pop και της ambient μουσικής,...

Μια σύντομη ανάλυση του βιβλίου “Περηφάνια και Προκατάληψη”

Η "Περηφάνια και Προκατάληψη" της Τζέιν Ώστιν αποτελεί ένα...

Τα 5 καλύτερα τραγούδια της Jessie J

Η Jessie J, η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, γνωστή...

Newsletter

spot_img

Don't miss

5 βιβλία της Jennifer Crusie για ρομαντικές ψυχές

Για όσους απολαμβάνουν τη μαγεία της αγάπης και την...

Ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ των Cigarettes After Sex;

Στη σφαίρα της dream pop και της ambient μουσικής,...

Μια σύντομη ανάλυση του βιβλίου “Περηφάνια και Προκατάληψη”

Η "Περηφάνια και Προκατάληψη" της Τζέιν Ώστιν αποτελεί ένα...

Τα 5 καλύτερα τραγούδια της Jessie J

Η Jessie J, η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, γνωστή...

Ποια είναι η καλύτερη μουσική δεκαετία της Dalida;

Η Dalida, η εμβληματική γαλλίδα τραγουδίστρια αιγυπτιακής καταγωγής, καθήλωσε...
Αναστασία Παλάσκα
Αναστασία Παλάσκα
Βιβλιοθηκονόμος και βιβλιοφάγος με αγάπη στα βιβλία, τις σειρές και τον κινηματογράφο. Εθισμένη στον καλό καφέ και το ποιοτικό brunch. Λατρεύω το γέλιο, τα ζεστά χαμόγελα, το χιούμορ και τις πολύωρες συζητήσεις. Στόχος μου, να εξερευνώ καθετί νέο και ελπίζω και εσείς να ταξιδέψετε εξερευνώντας τα άρθρα μου.

5 βιβλία της Jennifer Crusie για ρομαντικές ψυχές

Για όσους απολαμβάνουν τη μαγεία της αγάπης και την ιδιοτροπία του ρομαντισμού, τα μυθιστορήματα της Jennifer Crusie προσφέρουν μια απολαυστική απόδραση σε κόσμους γεμάτους...

Ποιο είναι το καλύτερο άλμπουμ των Cigarettes After Sex;

Στη σφαίρα της dream pop και της ambient μουσικής, λίγα συγκροτήματα έχουν συλλάβει την αιθέρια ουσία της οικειότητας και της ενδοσκόπησης όπως οι Cigarettes...

Μια σύντομη ανάλυση του βιβλίου “Περηφάνια και Προκατάληψη”

Η "Περηφάνια και Προκατάληψη" της Τζέιν Ώστιν αποτελεί ένα διαχρονικό κλασικό έργο, που γοητεύει τους αναγνώστες για πάνω από δύο αιώνες με την εξερεύνηση...