Εσύ από πού θα δεις την αυγουστιάτικη πανσέληνο;

Η Αυγουστιάτικη πανσέληνος είναι πιο κοντά από ποτέ και εμείς σου παραθέτουμε όλες τις εκδηλώσεις της Αττικής, για την Κυριακή 26 Αυγούστου, για να σου μείνει σίγουρα αξέχαστη.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συζητήθηκε η παροχή δωρεάν εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και εκδηλώσεις για όλους τους επισκέπτες. Τα μέλη, όπως κάθε χρόνο, έδωσαν ομόφωνα το «πράσινο φως» στις εκδηλώσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από μουσική, χορό, θέατρο και εικαστικές εκθέσεις ως προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα. Οι δράσεις του δημοφιλούς θεσμού, που κορυφώνονται τη νύχτα της Πανσελήνου, ξεκινούν σε κάποιες περιοχές την Παρασκευή 24 Αυγούστου, ενώ σε κάποιες άλλες συνεχίζονται ως τη Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018.

Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις που αφορούν την Αττική:

1.Νομισματικό μουσείο:

Στον κήπο του νομισματικού μουσείου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μουσική παράσταση με τίτλο “La luna”. Συγκεκριμένα, θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ζωντανά την Μάριαν Γεωργίου και το Αδάμ Τσαρούχη στα πλήκτρα, σε μια μοναδική συναυλία κάτω από το φως του ολόγιομου φεγγαριού. Την συναυλία θα στελεχώσουν επίσης ο Δημήτρης Καραγιάννης στο σαξόφωνο και ορχηστρικά ο Ηλίας Αργυρόπουλος. Θα απολαύσουμε ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια από την Ιταλία και την Ελλάδα αλλά και από το διεθνές ρεπερτόριο. Η παράσταση θα ξεκινήσει μετά τις 9μ.μ.

2. Εθνικό και αρχαιολογικό μουσείο:

Οι επισκέπτες του εθνικού και αρχαιολογικού μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις εκδηλώσεις (ή και να παρακολουθήσουν και τις τέσσερις) για το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στην πρώτη oι επισκέπτες θα συζητήσουν και θα ακούσουν ιστορίες από επιφανείς αρχαιολόγους με θέμα “το χρόνο” υπό την ξενάγηση σε μόνιμα και περιοδικά έργα. (Από τις 8:15μ.μ.-9:15μ.μ.) Η δεύτερη εκδήλωση που μπορεί να συμμετάσχει όποιος επισκέπτης επιθυμεί είναι το θεατρικό μάθημα από τη σχολή θεάτρου “Δήλος”  με κείμενα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. (9:30μ.μ.-10:15μ.μ.). Έπειτα θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από Έλληνες κιθαρίστες (10:30μ.μ.-11:30μ.μ.). Ενώ τέλος όλα τα εκθέματα του μουσείου θα ανοίξουν για το κοινό στις 11:45μ.μ., με την είσοδο στο μουσείο να παραμείνει ανοιχτή έως τις 11:30μ.μ., για όποιον επιθυμεί να παρευρεθεί.

3. Μουσείο Ακρόπολης:

Στο μουσείο της Ακρόπολης, πέρα από την ξενάγηση στα εκθέματα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέσω της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο, μέσω της μουσικής από μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες που έντυσαν τις ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Η συναυλία θα λάβει χώρο στο προαύλιο του μουσείου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 το βράδυ, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα είναι ανοιχτό. 

4. Μουσείο Μεγάρων:

Μουσική παράσταση από το δημοτική ορχήστρα των Μεγάρων έξω από το δημαρχείο, στην πλατεία του δημαρχείου έξω από το μουσείο. Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8μ.μ.-11:00μ.μ.

 

5. Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας:

Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το φεστιβάλ αισχύλεια από το δήμο Ελευσίνας. Η ρωμαϊκή αγορά και τα προπύλαια θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 8μ.μ.-12μ.μ., ωστόσο ο υπόλοιπος αρχαιολογικός χώρος δεν θα είναι διαθέσιμος για το κοινό.

6. Μοναστήρι Δαφνίου:

Μουσική παράσταση- παρουσίαση στον εξωτερικό προαύλιο του ναού στο Δαφνί από τις 8μ.μ.-12μ.μ., ενώ την ίδια ώρα θα παραμείνει ανοιχτό για τους επισκέπτες και το ίδιο το μοναστήρι. 

7. Αρχαιολογικός χώρος του ναού του Ποσειδώνα στον Πόρο:

Στον ναό του Ποσειδώνα στον Πόρο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ρεσιτάλ πιάνου με θέα το φεγγάρι. To ρεσιτάλ θα ξεκινήσει στις 8μ.μ ενώ πραγματοποιείται υπό τη συνεργασία τριών μεγάλων φορέων: του Δήμου Πόρου, της Εθνικής Ακαδημίας Πιάνου και της γενική διεύθυνσης αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς. 

 

Οι προτάσεις πολλές και οι αρχαιολογικοί χώροι ακόμα περισσότεροι, όπου κι αν βρίσκεστε σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας αρέσει και να σας ταιριάζει. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα για όλη την Ελλάδα εδώ: EKDILWSEIS

6
Ρούλα Βαθίστα
Ονομάζομαι Βαθίστα Ρούλα (από το Ζαχαρούλα αλλά ποτέ δεν με φωνάζουν έτσι) και είμαι 20 χρονών. Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ με τη σχολή να αποτελεί κύριο στόχο μου, αφού για χρόνια η Δημοσιογραφία ήταν το παιδικό και εφηβικό όνειρο μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου αγαπώ να επισκέπτομαι καινούρια μαγαζιά και περιοχές, μου αρέσει επίσης να ακούω μουσική, να διαβάζω βιβλία και να γράφω για ό,τι μ αρέσει και με απασχολεί. Συνήθως θα με βρεις κάπου έξω από το σπίτι με ένα βιβλίο αγκαλιά. :)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...