Εσύ τι χόμπι σκέφτεσαι για φέτος το καλοκαίρι;

Κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι το μόνο που συνήθιζα να έκανα είναι να πέφτω για ύπνο στις 3:00-4:00 το πρωί και να ξυπνάω (εννοείται) μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Φυσικά καθ’ όλη την υπόλοιπη μέρα έλιωνα μπροστά από τη τηλεόραση ή από το λάπτοπ. Άντε και καμιά φορά να πήγαινα για ποτό ή για καφέ. Όλο αυτό επαναλαμβανόταν για 2-3 μήνες, χωρίς να το βαριέμαι. Ναι, δεν είμαι και πολύ της θάλασσας ώστε να μουλιάζω όλη μέρα, κάθε μέρα, αλλά και να ήμουν για να πάω θάλασσα θέλω περίπου μία με μιάμιση ώρα.

Όπως και να έχει φέτος είπα να κάνω τη διαφορά και να το αλλάξω όλο αυτό. Θέλησα να γίνω πιο δημιουργική, δίνοντας νόημα στο καλοκαίρι μου. Έτσι αποφάσισα να αρχίσω ένα χόμπι. Αρχικά το μυαλό μου πήγε στο γυμναστήριο, αλλά όλοι ξέρουμε πως εάν το ξεκινήσω θα πάω maximum 3 φορές και μετά θα κλαίω τα λεφτά της συνδρομής. Μετά το μυαλό μου πήγε στο παλιό μου χόμπι που είναι το θέατρο, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα θεατρικά εργαστήρια παραμένουν κλειστά κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Έτσι θυμήθηκα πως παλιά, κάπου στην ηλικία των 16 χρόνων επιθυμούσα να μάθω ακουστική κιθάρα και σκέφτηκα πως ίσως τώρα να είναι η ευκαιρία. Και έτσι έγινε, άρχισα μαθήματα κιθάρας, χωρίς να έχω ιδέα από μουσική. Αυτό που έχω να πω είναι πως μ’ αρέσει, μ’ αρέσει πολύ! Εννοείται πως δεν έχω φιλοδοξίες για να γίνω μουσικός, αλλά μαθαίνω μόνο και μόνο για δική μου ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Τουλάχιστον αυτό το καλοκαίρι νιώθω πως κάτι κάνω στη ζωή μου, πως το μυαλό μου δεν βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια μπροστά από μια οθόνη. Άρχισε και εσύ ένα χόμπι αυτό το καλοκαίρι και θα δεις, θα έχεις ένα δραστήριο, δημιουργικό, ζωντανό καλοκαίρι που θα περάσει πολύ γρήγορα και ευχάριστα (χωρίς να καταλάβεις και πολύ τι πάει να πει βαρεμάρα και ζέστη μαζί). Η ζωή είναι για να τη ζούμε. Σκέψου τι σου αρέσει, τι θες να μάθεις, με τι θες να απασχολείς τον εαυτό σου και κάνε το πράξη. Ακόμη μπορείς να διαβάσεις και ένα βιβλίο που άρχισες το χειμώνα αλλά λόγω υποχρεώσεων το παράτησες σε μια γωνιά του σπιτιού.

Το καλοκαίρι είναι η τέλεια ευκαιρία για να αρχίσεις κάτι, μιας και είσαι πιο χαλαρός και ξέγνοιαστος από κάθε τι. Το μυαλό σου είναι απελευθερωμένο από υποχρεώσεις, διάβασμα και την πίεση της σχολής σου. Γενικά όλοι μας είμαστε σε αλλιώτικη διάθεση το καλοκαίρι. Γι’ αυτό μην χάνεις χρόνο ξεκίνα κάποιο χόμπι σήμερα. Και όπως μου λέει η μαμά: “ό,τι μαθαίνει ο άνθρωπος είναι καλό”.

4
Κλειώ Δημοσθένους
Λίγα λόγια για εμένα... χμμμ είμαι φοιτήτρια δημοσιογραφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και κατάγομαι από τη Λευκωσία της Κύπρου. Μου αρέσει πολύ το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και να διαβάζω βιβλία. Λατρεύω τα ζώα και για αυτό συγκατοικώ με μία γάτα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...