Ένα ταξίδι είναι ικανό να σε αλλάξει

Όταν έχεις τις μαύρες σου και δεν είσαι καλά , όταν έχεις μπουχτίσει στη ρουτίνα της καθημερινότητας, όταν απλά βλέπεις πως δεν πάει άλλο, αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι είναι μια απόδραση από οτιδήποτε σε κρατάει πίσω. Αυτή η απόδραση μπορεί να είναι δυο βήματα από το σπίτι σου αλλά είναι πιθανό να είναι και στην άλλη άκρη του κόσμου.
Πάντοτε πίστευα και το υποστηρίζω ακόμα ακράδαντα ότι ο καλύτερος τρόπος να σπαταλήσεις τα χρήματα σου είναι ταξιδεύοντας. Για μένα δεν είναι καν σπατάλη. Ένα ταξίδι σε ηρεμεί , σε ενθουσιάζει , σε σαγηνεύει. Βλέπεις επιτεύγματα άλλων πολιτισμών , γνωρίζεις νέους τόπους και ανθρώπους , μαθαίνεις να σέβεσαι το «ξένο» γιατί έρχεσαι σε επαφή μαζί του και το θαυμάζεις. Και από εκεί που νόμιζες πως μόνο η χώρα σου έχει μείνει στην ιστορία με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της βλέπεις πως κάθε νέος τόπος έχει να σου διδάξει κάτι καινούριο , έχει μιαν άλλη ιστορία να σου πει.


Το πιο αξιοθαύμαστο όμως του να ταξιδεύεις είναι ότι περπατάς σε μέρη που δεν έχεις ξανά περπατήσει , γεύεσαι φαγητά που πιθανότατα δεν έχεις ξανά δοκιμάσει, μπορεί να σχολιάσεις έναν περαστικό ο οποίος τυγχάνει να είναι Έλληνας και αυτό είναι το λιγότερο. Αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά όλα σου φαίνονται απίστευτα και διακατέχεσαι από ενθουσιασμό. Δημιουργείς αναμνήσεις που θα θυμάσαι γιατί κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό και κάθε τόπος μαγευτικότερος από κάποιον άλλον. Θα γεμίσεις τη μνήμη σου με εικόνες που θα γίνουν αναμνήσεις και αν σου δοθεί ξανά η ευκαιρία να πας στον ίδιο προορισμό θα ξαναζωντανεύεις τις αναμνήσεις και θα ενθουσιάζεσαι ξανά με την ίδια ένταση. Αν η ζωή μας δεν μας συνεπαίρνει τότε ποιο είναι το νόημα στο να ζούμε;
Όταν ταξιδεύω βγάζω άπειρες φωτογραφίες ή ζητάω και σε άλλους να με βγάλουν , από αυτές θα κρατάω και θα κοιτάω πάντοτε τις πιο γελοίες και αυθόρμητες γιατί αυτός είναι ο εαυτός μου και έτσι δείχνω αυθεντική. Θα αγοράσω καρτποστάλ και θα διαβάσω ποιήματα σε μια ξένη γλώσσα. Σε ένα ταξίδι μακρινό θα ήθελα να κάνω οτοστόπ και να με μαζέψει ο πιο εξωστρεφής άνθρωπος και να μιλήσουμε για τα όνειρά μας η για τον έρωτα της ζωής του, να μοιραστούμε τις πιο βαθιές μας σκέψεις. Σε ένα ταξίδι θα ήθελα να χορέψω στο κέντρο μιας άγνωστης πλατείας με φίλους ή να κάνουμε τρέλες που θα θυμόμαστε μέχρις ότου γεράσουμε. Θα ήθελα να με ρωτήσουν τουρίστες για τον προορισμό που αναζητούν και να τους δώσω λάθος συμβουλές γιατί έχω χάλια προσανατολισμό και δεν ξέρω καν την πόλη. Θέλω ακόμα μάταια να προσπαθώ να συνεννοηθώ με τους ντόπιους χρησιμοποιώντας google translate γιατί μια ζωή την έχουμε .
Θα μπορούσα να γράφω ώρες , όμως θα ζούσα για να ταξιδεύω με ένα σακίδιο, με μια σκηνή . Θα ήθελα να ταξιδέψω σε όλα τα νησιά της Ελλάδας φορώντας τις σαγιονάρες μου κι ένα ψάθινο καπέλο. Το όνειρό μου όμως είναι να γυρίσω όλο τον κόσμο κρατώντας έναν χάρτη. Θα άκουγα ξένες γλώσσες, θα μάθαινα, θα έβλεπα νέους πολιτισμούς και θα σεβόμουν τον δικό μου, θα άλλαζε ολόκληρη η κοσμοθεωρία μου. Να ταξιδεύεις σημαίνει να ζεις , γι’ αυτό όπου κι αν πας, πήγαινε με όλη σου τη καρδιά.

 

7
Γιούλη Παπαδάτου
Ονομάζομαι Γιουλη και ειμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα επικοινωνίας και μέσων μαζικής ενημέρωσης του Καποδιστριακού. Ειμαι 18 χρόνων και μου αρεσουν τα ευφάνταστα βιβλία, οι ταινίες δράσης και η καλή μουσική , ο χορος είναι το παθος μου και με βοηθάει να εκφράζομαι , λατρεύω τα ταξίδια και μελλοντικά θα ήθελα να πάω σε πολλά μέρη του κόσμου . Θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν γνώσεις και μπορούν να σου διδάξουν πράγματα , αυτοί που σε βοηθούν να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος. Ελπίζω τα άρθρα μου να κάνουν κάτι αντίστοιχο .

Latest Articles

Διάβασε επίσης...