Exclusive Content:

Ένα ντοκιμαντέρ πιο επίκαιρο από ποτέ

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα μας που ολοένα τείνουν να πολλαπλασιάζονται, ή έστω να δημοσιοποιούνται περισσότερο, είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ένα ντοκιμαντέρ τσέχικης παραγωγής που αφορά την παιδική σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο και έχει προκαλέσει σοκ σε συντελεστές και θεατές.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Τα θύματα, όπως συνήθως, είναι γυναίκες και οι θύτες άντρες. Εξαιρέσεις υπάρχουν, αυτός είναι εντούτοις ο κανόνας.

Όλη αυτή η άνοδος των περιστατικών βέβαια δε συμβαίνει γιατί πληθαίνουν οι βιαστές – επιδειξίες. Πάντα υπήρχαν και αν δεν αλλάξει κάτι στην κουλτούρα ανατροφής των αγοριών, και όχι μόνο, δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι πολύ απλά τώρα πληθαίνουν οι γυναίκες που βρίσκουν τη φωνή να καταγγείλουν και βέβαια έχουν και τις κατάλληλες αποδείξεις, βασικούς συμμάχους για να γίνουν πιστευτές. Γιατί χωρίς αποδείξεις και ντοκουμέντα μάλλον «τα ‘θελε και τα ‘παθε» και μάλλον «υπερβάλλει».

Και αυτές οι αποδείξεις είναι που σπάνε τα στερεότυπα του βιαστή όπως τον φανταζόμαστε, σαν κάτι μιασματικό, ξένο και βδελυρό. Δυστυχώς, οι φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιοποιούνται δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο θύτης μπορεί πολύ εύκολα να είναι το «καλό παιδί» που «δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα», ο ταξιτζής που μας πήγε σπίτι, ένας κοντινός μας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας.

Η κατάσταση σοβαρεύει ακόμη περισσότερο όταν τα θύματα είναι ανήλικα παιδιά που πέφτουν στην παγίδα της παραπλάνησης, παρενόχλησης, κακοποίησης.

Παγίδα στο διαδίκτυο

Θέλοντας λοιπόν να αποκαλύψει κύκλωμα σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών στο διαδίκτυο, μία τσεχική παραγωγή δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Παγίδα στο διαδίκτυο» ή αγγλιστί «Caught in the net» το οποίο μετά το πέρας του οδηγήθηκε να γίνει ακτιβιστική πράξη.

«Παγίδα στο διαδίκτυο» Πηγή: playfilm.to

Το ντοκιμαντέρ έχει ως εξής: η παραγωγή βρίσκει τρεις ενήλικες γυναίκες ηθοποιούς οι οποίες μοιάζουν φυσιογνωμικά με μικρά κορίτσια. Φτιάχνουν τρία στούντιο που είναι πανομοιότυπα με παιδικά δωμάτια. Βάζουν τα κορίτσια να ανοίξουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καιιιι action!

ντοκιμαντέρ
Το στούντιο μοιάζει με παιδικό δωμάτιο πηγή: docrevue.com

Ας πούμε ότι είμαι ένας 50άρης που ψάχνω για 12χρονα κορίτσια στο διαδίκτυο. Βρίσκω ένα κορίτσι και του στέλνω μηνύματα. Το καλώ με βίντεο, του μιλάω πρόστυχα και άμα λάχει αυνανίζομαι μπροστά του. Δεν διστάζω να το προτρέψω να με δει από κοντά και άμα πει τίποτα δεν έχω κανένα πρόβλημα να το εκβιάσω με τον χειρότερο τρόπο. Αυτό που δεν ξέρω εγώ, ένας καθημερινός άντρας της Τσεχίας που ενίοτε η δουλειά μου συνδέεται άμεσα με παιδιά, είναι ότι πίσω από την κάμερα του κοριτσιού, που παρενοχλώ και κακοποιώ ψυχολογικά, κρύβεται μια ολόκληρη παραγωγή που καταγράφει κυριολεκτικά τα πάντα.

Και τότε είναι που ο κυνηγός, γίνεται το θήραμα.

Ένα πραγματικά συγκλονιστικό πείραμα – επιχείρηση που αποκαλύπτει μία μαύρη και σκοτεινή πλευρά της ζωής, πραγματικής και διαδικτυακής.

Εν τέλει ποιος πιάστηκε στην παγίδα;

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους. Μπορείτε να το δείτε δωρεάν στην πλατφόρμα κάνοντας έναν δοκιμαστικό λογαριασμό για 14 μέρες.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και καλή θέαση!


Παρόμοια άρθρα:

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty Press // Giving Sight The Project

Γιώργος Τσομίδης
Είμαι ο Γιώργος Τσομίδης και σπουδάζω στο τμήμα μουσικών σπουδών του Εκπα. Παράλληλα μελετάω πιάνο και κοντραμπάσο και ασχολούμαι με το χορό και το θέατρο. Αγαπώ πολλά πράγματα.Το σινεμά,τα βιβλία,η φωτογραφία,η φύση και τα ταξίδια είναι μερικά από αυτά.Άλλα είναι ο αυθορμητισμός και το γέλιο. Δε μισώ πολλά πράγματα.Ίσως τα ΚΤΕΛ και τα κουνούπια, 2 πράγματα με τα οποία δυστυχώς είμαι καταδικασμένος να συνυπάρξω.Εδώ θα μιλήσω για πράγματα που βρίσκω ενδιαφέροντα σε ό,τι αγαπώ και θαυμάζω.Φύγαμε;

Latest Articles

Διάβασε επίσης...