“Ένα αστέρι γεννιέται” στους κινηματογράφους από την ODEON

Έχει μια δυναμικότητα και μία αύρα ερωτισμού. Μία γλυκόπικρη γεύση που και οι δύο πρωταγωνιστές αφήνουν να εννοηθεί...

Είναι η στιγμή που λες πως θα τα παρατήσεις, πως όσο και αν αγαπάς αυτό που κάνεις και βγαίνει μέσα από την ψυχή σου δεν θα τα καταφέρεις ποτέ αρκετά, ακόμη και αν οι πιο κοντινοί και γνωστοί σου άνθρωποι σε στηρίζουν και πιστεύουν σε εσένα. Σε αυτό το στάδιο βρισκόταν η Άλι ή αλλιώς η καταξιωμένη τραγουδίστρια και καλλιτέχνης Lady Gaga η οποία κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση της στην μεγάλη οθόνη.

Ποτέ δεν είναι αργά όμως. Καθώς η ίδια έχει επαναπαυτεί με όσα η τοπική κοινωνία μπορεί να της προσφέρει και έχει αποδεχθεί πως η ομορφιά της μπορεί να την φθάσει μέχρι αυτό το σημείο, όπως της έχουν πει πολλάκις από μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες, εμφανίζεται στην ζωή της ο υποψήφιος για τέσσερα Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ. Πρόκειται για το πρώτο σκηνοθετικό ντεμπούτο, του γνωστού σε όλους μας ηθοποιού, σε ένα remake της πιο ρομαντικής, συναισθηματικής και κλασικής ταινίας αγάπης.

Και η ιστορία τους έχει ως εξής, που και μόνο από το τρέιλερ να την δεις για το τι πρόκειται, θα ανατριχιάσεις από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Έχει μια δυναμικότητα και μία αύρα ερωτισμού. Μία γλυκόπικρη γεύση που και οι δύο πρωταγωνιστές αφήνουν να εννοηθεί, για την ιστορία που τους δένει και εμείς δεν μπορούμε να μην συγκινηθούμε.

Ενώ η Άλι τραγουδάει σε ένα μικρό μαγαζί που της επιτρέπει να συμμετέχει στο πρόγραμμα του, η ίδια έχει αποφασίσει να μην τραγουδάει τα δικά της τραγούδια. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ στον ρόλο του Τζάκσον Μέιν αποφασίζει λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του για την συναυλία που θα δώσει, να περάσει το βράδυ του σε ένα ακόμη μαγαζί για να πιεί. Εκεί θα ανακαλύψει την νεαρή Άλι που δεν πιστεύει πως τα όνειρα της, μπορούν να αρχίσουν να παίρνουν μορφή. Όνειρα μάλλον που ίσως και να μη είχε κάνει ποτέ. Οι δυο τους δεν συμπορεύονται μαζί μόνο επαγγελματικά αλλά και στην ζωή. Γίνονται ζευγάρι, μα όσο η πορεία της Άλι προχωρά ανοδικά, τόσο του Τζάκσον προχωρά προς την αντίθετη πλευρά. Όχι δεν σχετίζονται αυτές οι δύο πορείες, ούτε ο ένας “ρουφά” δύναμη από τον άλλον.  Ο Μέιν πίνει πολύ, βρίσκει παρηγοριά σε αυτό. Ένας τρόπος που όπως η ταινία αφήνει να εννοηθεί ο πρωταγωνιστής έχει την δυνατότητα να ανταπεξέλθει με τα παιδικά του τραύματα. Οι γύρω του ανησυχούν πολύ αλλά εκείνος συνεχίζει, χωρίς όμως αυτό να αφήνει στον θεατή μία απέχθεια για όσα βλέπει. Καταφέρνει να περνά μία γλυκόπικρη αύρα, μία χαρά, δεν το βάζει λεπτό κάτω, μα έχει αυτή την άσχημη συνήθεια, στη οποία βρίσκει παρηγοριά.

Μέχρι εδώ λοιπόν η ταινία βρίσκεται σε μία συνεχή εξέλιξη. Άραγε, τι θα γίνει στην συνέχεια; Θα συνεχίσουν να είναι μαζί; Η επαγγελματική καταξίωση, θα αποφέρει όσα και οι δύο έχουν ονειρευτεί; Θα καταφέρει ο Τζάκσον να αποβάλλει το ποτό από την ζωή του; Η συνέχεια στους κινηματογράφους…!!

 
Δέσποινα Μπαράκου
Θα έλεγα πως μάλλον έχω γεννηθεί σε λάθος εποχή καθώς σε ένα κόσμο απόμακρο και επιφανειακό εγώ θα σε συμβουλέψω με γνώμονα την καρδιά και το συναίσθημα. Σπουδές παιδαγωγικών στην Κεντρική Ελλάδα με όνειρο, να γίνω η καλύτερη δασκάλα του κόσμου. Άνθρωπος που δεν παραιτείται εύκολα με χαρακτηρίζεις και ανιδιοτελές δόσιμο. Φωτογραφίζοντας στιγμές, γράφω για όσους αγαπώ και για ό,τι με εμπνέει. Γράφω για μένα. Δεν με ξέρεις αλλά μπορείς να με μάθεις, διαβάζοντας με ...Let's start!!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...