Elfen Lied – Η εξέλιξη ή το τέλος της ανθρωπότητας

Ένα ένοχο μυστικό, μια επανασύνδεση και ένα νέο είδος που μπορεί να φέρει την αποκάλυψη. Μπορεί κανείς να συγχωρέσει αυτόν που του στέρησε τα πάντα;

Η ιστορία εξελίσσεται στην πόλη Kamakura του νομού Kanagawa (αληθινές τοποθεσίες στην Ιαπωνία) με πρωταγωνίστρια την Lucy ή Kaede, μία Diclonius (εξελιγμένη μορφή του ανθρώπινου είδους) με ικανότητα να ελέγχει 4 αόρατα χέρια 2 μέτρων τα οποία κατέχουν απίστευτη δύναμη. Αφού δραπετεύσει από τις μυστικές ερευνητικές εγκαταστάσεις στις οποίες ήταν όμηρος για αρκετά χρόνια, η Lucy γνωρίζει τον νεαρό Kouta και την ξαδέρφη του Yuka στη παραλία της Kamakura, στο σπίτι των οποίων βρίσκει καταφύγιο.

Οι 3 ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με έντονο ανθρωποκυνηγητό, τη προσαρμογή στην καθημερινότητα, τις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται καθώς και ένα ένοχο μυστικό το οποίο έχει θαφτεί  για τα καλά στο παρελθόν.


Το Elfen Lied αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα Anime όλων των εποχών που κάθε Otaku αλλά και απλός fan της συγκεκριμένης τέχνης οφείλει να δει. Το anime κυκλοφόρησε το 2004 πριν ολοκληρωθεί η πορεία του manga με το τελευταίο επεισόδιο να προστίθεται ως έξτρα το 2005, γι αυτό και υπάρχουν αρκετές βασικές διαφορές ανάμεσα στα δύο. Παρά το γεγονός αυτό η ιστορία και οι χαρακτήρες του anime μπορούν να σταθούν επάξια και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπεράσουν το manga. Μπορεί να αποτελείται μόνο από 14 επεισόδια, αλλά το Elfen Lied κατορθώνει να μείνει αξέχαστο. Περιέχει πολλές σκηνές gore και γύμνιας, απομακρύνοντας το από το παιδικό κοινό, όμως μετά τα 2 πρώτα επεισόδια σταματάει να σε σοκάρει καθώς η πλοκή γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα.

Η εξαιρετική μουσική που το συνοδεύει, η πρωτότυπη και γεμάτη ανατροπές ιστορία, η λεπτομερής ανάπτυξη των χαρακτήρων των βασικών πρωταγωνιστών καθώς και τα τολμηρά θέματα τα οποία το Elfen Lied αγγίζει, είναι μερικές από τις πολύ θετικές πτυχές του. Έντονα ζητήματα εντός του story είναι η διαφορετικότητα, το bullying, η μοναξιά και η απώλεια. Μπορεί να περιέχει βία αλλά τα σημάδια στο ψυχικό κόσμο των ηρώων θα είναι πάντα πολύ βαθύτερα, μπορεί να περιέχει γυμνό αλλά μετά από ένα σημείο το αντιμετωπίζεις περισσότερο ως τέχνη παρά ως κάτι πονηρό. Έντονο ρόλο παίζει και η θρησκεία καθώς για πολλούς χαρακτήρες η Lucy είναι αγγελιοφόρος του θεού η οποία θα φέρει την αποκάλυψη. Το anime δανείζεται στοιχεία από τον Καθολικισμό, το Σιντουισμό και το Βουδισμό.

Φυσικά το anime όντας κάπως παλιό σίγουρα δεν έχει τα εφέ και το σχεδιασμό πιο σύγχρονων του είδους, χωρίς βέβαια να σημαίνει πως αυτό το καθιστά και κατώτερο.

Κυκλοφορία : 2004

Rating : R – 18 +

Ακολουθεί το opening theme :

3
Κυριάκος Βαρνάβας
Απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου. Λάτρης της ψυχολογίας, της ιστορίας και της ποίησης. Αδυναμία μου τα anime, το σκάκι και τα παιχνίδια τύχης. Αν με ρωτούσατε να περιγράψω την ιδανική εικόνα στο μυαλό μου αυτή θα ήταν "βροχή, ένα καλό βιβλίο μυστηρίου και ένα ποτήρι κρασι". Αν πάλι μου ζητούσατε να μιλήσω για το όνειρο μου, τότε δε θα χρειαζόταν να σας πω κάτι καθώς μπορείτε να το δείτε με τα ίδια σας τα μάτια, την οικογένεια μου, το Beasty.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...

Το Elfen Lied αποτελεί ίσως ένα από τα καλύτερα Anime όλων των εποχών που κάθε Otaku αλλά και απλός fan της συγκεκριμένης τέχνης οφείλει να δει. Η εξαιρετική μουσική που το συνοδεύει, η πρωτότυπη και γεμάτη ανατροπές ιστορία, η λεπτομερής ανάπτυξη των χαρακτήρων των βασικών πρωταγωνιστών καθώς και τα τολμηρά θέματα τα οποία το Elfen Lied αγγίζει, είναι μερικές από τις πολύ θετικές πτυχές του.Elfen Lied - Η εξέλιξη ή το τέλος της ανθρωπότητας