6 Πράγματα για την φοιτητική ζωή

Φοιτητής. Ένα βήμα προς την μόνιμη αποκοπή από τους γονείς και το σπίτι στο οποίο μεγάλωσες. Σαν πρωτοετής φοιτητής θα συνειδητοποιήσεις πως το να μένεις μόνος έχει και τα καλά αλλά και τα κακά του. Στα καλά έχουμε την παραπάνω ελευθερία και στα κακά έχουμε τις υποχρεώσεις. Η φοιτητική ζωή όμως είναι ένα κομμάτι της ζωής σου που θα ζήσεις και ίσως είναι από τα καλύτερα μιας που θεωρείσαι ακόμα «παιδί». Πάμε να δούμε τα 6 πράγματα που θα έχεις στην φοιτητική σου καθημερινότητα.

#1.Σπιτικό φαγητό.

Ναι, το φαγητό θα μπει πρώτο σε αυτή τη λίστα μιας και θα είναι αυτό που θα σου λείψει πρώτο από όλα. Η ελληνίδα μάνα όμως δεν θα σε αφήσει έτσι, μην φοβάσαι. Ας είναι καλά το Κτέλ και τα τάπερ!

#2.Ντελίβερι.

Και μιας και τα ταπεράκια δεν θα είναι πάντα παρόν στις στιγμές της ανάγκης, ο ντελιβεράς θα γίνει ο νέος σου κολλητός. Θα μάθεις τα τηλέφωνα από πιτσαρίες, σουβλατζίδικα και μπεργκεράδικα της περιοχής σαν το όνομα σου! Σε κάποια στιγμή θα σε μάθουν και αυτοί(αχ κάπως έτσι χτίζονται οι σωστές φιλίες).

#3.Δουλειές του σπιτιού.

Μια ακόμα πονεμένη ιστορία είναι οι δουλειές που θα έχεις για το σπίτι. Ξέχνα λοιπόν ότι ήξερες. Το ξέρω είναι τρομακτικό να ξυπνάς και να βλέπεις τα πιάτα στο νεροχύτη, ακριβώς εκεί που τα άφησες χτες το βράδυ. Για να μην μιλήσω για σιδέρωμα, πλύσιμο ρούχων και σκούπισμα, αυτό είναι άλλη ιστορία ακόμα πιο πονεμένη.

#4.Σχολή.

Όντως φοιτητής λογικό είναι ότι θα πηγαίνεις σε μια σχολή, ή τουλάχιστον έτσι θα λες στους γονείς σου. Δεν σε κατηγορώ, όλοι στην αρχή έτσι λέμε “Εγώ θα πηγαίνω σε κάθε θεωρεία για να μη  έχω κενά στο τέλος” και κάπου εδώ οι θεωρίες γέλασαν, γιατί οι θεωρίες ξέρουν. Τουλάχιστον πηγαίνεις στα εργαστήρια, κάτι είναι και αυτό!

#5.Ξενύχτια.

Αυτό που λέγαμε πιο πάνω, ότι οι θεωρίες ξέρουν κάτι παραπάνω. Ε, μιας και τώρα δεν έχεις κανένα να σε περιορίζει για το πότε θα κοιμηθείς, θα είναι πολλές οι φορές που θα δεις την ανατολή του ηλίου, όχι γιατί είσαι ρομαντική ψυχή, αλλά γιατί τότε θα κλείσει το club που πήγες με τα φιλαράκια σου ή γιατί το πάρτυ που έκανες στο σπίτι, κράτησε παραπάνω από όσο νόμιζες.

#6.Τα χρήματα.

Σαν φοιτητής που διανύει το πρώτο έτος της σχολής του, κατά πάσα πιθανότητα θα λαμβάνεις χρηματοδότηση από τους γονείς σου, και δυστυχώς αυτή η χρηματοδότηση είναι συγκεκριμένη κάθε μήνα. Γι’αυτό , αν όλα αυτά τα χρόνια δεν ήξερες τι πάει να πει οικονομία, ήρθε η ώρα να το μάθεις καθώς δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα σκέφτεσαι μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα ξοδέψεις.

 

 

 

 

2
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...