Δεύτερη ζωή δεν έχει

Μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου θα σε πείσει σχετικά με το ότι οι αληθινά χαρούμενοι άνθρωποι εκλείπουν από το σήμερα. Σκυμμένοι στα κινητά τους, τρέχοντας να προλάβουν τις υποχρεώσεις τους, όλοι φαντάζουν τόσο απορροφημένοι σε όλα τα άλλα θέματα εκτός από το να απολαμβάνουν τις μικρές χαρές της ζωής και να κάνουν μια προσπάθεια να κρατήσουν τα όμορφά της. Ο άνθρωπος χάρη στις δυνατότητες με τις οποίες είναι προικισμένος έχει κατορθώσει να έχει στα χέρια πληθώρα αγαθών που του κάνουν θεωρητικά πολύ πιο εύκολη τη ζωή του. Τι γίνεται όμως στην πράξη; Γιατί η ζωή μας εξακολουθεί να είναι τόσο περίπλοκη και να μην έχουμε χρόνο για τους ανθρώπους που αγαπάμε; Γιατί εξακολουθούμε να είμαστε τόσο μίζεροι μονόχνωτοι και… δυστυχισμένοι;
Έχει αναλογιστεί κανείς πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η ζωή, να ξυπνάς το πρωί και να μπορείς να πραγματώσεις όλα όσα ονειρεύτηκες το βράδυ; Αν δίναμε ένα λεπτό καθημερνά για να κάναμε αυτή την μικρή σκέψη πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα χαμογέλαγαν από ψυχής. Μην σε πνίγουν τα έξοδα, οι υποχρεώσεις, οι αναποδιές, αυτά πάντα θα υπάρχουν. Κράτα το γεγονός ότι ζεις, αναπνέεις και υφίστασαι σαν οντότητα και άδραξε την ήμερα φορώντας το πιο φωτεινό χαμόγελό σου. Πες σ’αγαπώ, ευχαριστώ, κάνε δυο αγκαλιές, πάρε και δώσε αγάπη και τότε θα καταλάβεις πως η ζωή αυτό είναι, ένα παιχνίδι εναλλαγής όμορφων και δυσάρεστων συναισθημάτων. Τι σε συμφέρει να κρατήσεις, τα στραβοπατήματα ή τις μικρές στιγμές ευτυχίας; Με σιγουριά στο λέω,το δεύτερο.
Κανείς δεν πρόκειται να σου πει πως όλα θα είναι ιδανικά γιατί αυτό άλλωστε δεν υφίσταται. Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, σε δοκιμάζει συνεχώς. Είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις να είσαι ευτυχισμένος. Συνειδητοποίησε πως όλα είναι τώρα, η ζωή σου τρέχει, μην μένεις θεατής αλλά πάρε εσύ τα σκήπτρα. Κράτα τις δύσκολες στιγμές καν’ τες μαθήματα και εμπειρίες και προχώρησε πλήρης και ευγνώμων που είσαι ζωντανός και ικανός να απολαύσεις χιλιάδες στιγμές. Δώσε νόημα στα μικρά καθημερινά πράγματα, πέρασε χρόνο με ανθρώπους που σου προφέρουν χαμόγελα και η ζωή σου θα πάρει άλλη μορφή. Να είσαι ευτυχισμένος, να δίνεις και να παίρνεις αγάπη. Αυτό είναι η ζωή.

5
Μαύρα Κωστή
Είμαι η Μαύρα Κωστή, ναι καλά άκουσες με λένε Μαύρα, και κατάγομαι από την όμορφη Ζάκυνθο. Είμαι πρωτοετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .Πράγματα που πρέπει να ξέρεις για εμένα είναι ότι είμαι αρκετά πεισματάρα και ισχυρογνώμων .Απολαμβάνω τις πολύωρες συζητήσεις με τους φίλους μου και τις βόλτες σε μέρη με όμορφη θέα. Αγαπώ το καλοκαίρι και μαγεύομαι από τα ηλιοβασιλέματά του. Θαυμάζω το κάλλος της ψυχής των ανθρώπων και την ευγένεια. Ως γνήσιο κοριτσάκι δηλώνω περήφανα πως απολαμβάνω τις αισθηματικές ταινίες και αγαπώ τα εξιδανικευμένα Love stories.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...