Exclusive Content:

Culture Talks, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

Οι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο “Culture Talks” με θέμα το πεδίο της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής οικονομίας στην Ελλάδα, την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 11 πμ στη Μικρή Σκηνή στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 107).

Στόχος της εκδήλωσης αφενός είναι να παρουσιαστούν τα projects που εκπονήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος “Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα” με διδάσκουσα την Λήδα Τσενέ, από τους φοιτητές τους 3ου έτους και τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάστηκαν, αφετέρου να κατατεθούν και να συζητηθούν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες στο πεδίο της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Το λογότυπο της εκδήλωσης
Το λογότυπο της εκδήλωσης Culture Talks

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

11:00-11.15 Χαιρετισμός και Εισαγωγή από την Δρ. Λήδα Τσενέ, διδάσκουσα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και την Οργανωτική Επιτροπή

11.15-12.05 Παρουσιάσεις ομαδικών εργασιών οργανωτικής επιτροπής

Ενισχύοντας μια καμπάνια crowdfunding, συνεργαζόμενος οργανισμός Animasyros (Μουτούση Φιλίτσα)

Σχεδιασμός και ανάπτυξη επικοινωνιακής στρατηγικής του οργανισμού Liminal (Μπάλιος Δημήτρης)

Το βιβλιοπωλείο του μέλλοντος, συνεργαζόμενος οργανισμός Free Thinking Zone (Δραγάτση Άννα, Παπακωνσταντίνου Παρασκευή)

12.05-12.40 Παρουσιάσεις ομαδικών εργασιών καλεσμένων φοιτητών

Ανάπτυξη κοινού για το κτίριο του Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς 138 (Δανιηλίδης Χρήστος, Δρακούλη Φροσύνη, Ζαρμπαλάς Χάρης, Ντάβαρη Μάρθα)

Δημιουργία ενός πλάνου επικοινωνίας για το φεστιβάλ του Cinedoc- Cine Doc Kids (Μαριάνθη Μανώλη και Σήλια Συμεωνίδη)

12.40-13.00 Διάλειμμα

13.00-14.00 Ομιλίες επαγγελματιών στο χώρο της πολιτισμικής επικαιρότητας

Μάγκου Ματίνα (Consultant Project Manager and Researcher at Cultural and youth projects),

Μαυρομιχάλη Έλενα (Σύμβουλος Πολιτιστικών Προγραμμάτων και Iστορικός τέχνης)

Παπαμιχαήλ Χρήστος (Liminal)

Χανδακά Σοφία (Κοινωνική Ανθρωπολόγος ειδικευμένη στη μελέτη του υλικού πολιτισμού και των μουσείων)

* * *

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας: Δραγάτση Άννα, Μουτούση Φιλίτσα, Μπάλιος Δημήτρης, Παπακωνσταντίνου Παρασκευή.

Λήδα Τσενέ

Η Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου  με ειδίκευση στα social media και στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Είναι ερευνήτρια και διδάσκουσα στο ίδιο Τμήμα, ενώ συνεργάζεται και με άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα κινούνται στα πεδιά των ψηφιακών Μέσων και της ψηφιακής οικονομίας, της ευθύνης των Μέσων, της διαμεσικής αφήγησης, της επιχειρηματικότητας, της πολιτιστικής διαχείρισης και των comics. Εργάζεται επαγγελματικά στον τομέα της επικοινωνίας από το 2006. Είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Comicdom Press και ιδρύτρια της Athens Comics Library. Συνδιοργανώνει το Athens Startup Weekend University και το Athens Startup Weekend Education. Το βιβλίο της με τίτλο, “Από την κρίση των Μέσων στα social media”:Ένα νέο μοντέλο κοινωνικής ευθύνης” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αιώρα.

Ματίνα Μάγκου

Η Ματίνα εργάζεται ως Project Manager and Researcher in cultural and youth projects στην Ελλάδα, την Ισπανία, το Κατάρ και σε άλλες Μεσογειακές και Ευρωπαϊκές χώρες . Έχει εργαστεί ως διευθύντρια, εκπαιδευτής και / ή εισηγητής για σεμινάρια, συναντήσεις, εκπαιδεύσεις και εργαστήρια που οργανώνονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το North South Centre και το Eurodesk στους τομείς του διαπολιτισμικού διαλόγου, της νεολαίας και της ανάπτυξης, , Ευρωαραβική συνεργασία για τη νεολαία. Έχει επίσης εργαστεί ως Διευθύντρια Παραγωγής και Τουρνουά για το Teatro Español και το Θέατρο Old Vic, καθώς και ως Διευθύντρια Παραγωγής για το Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ. Επιπλέον έχει εμπειρία ως Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Μαδρίτη Γραφείο) και βοηθός επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Έλενα Μαυρομιχάλη

Πολιτιστικός σύμβουλος και σύμβουλος με περισσότερα από 17 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στην Πολιτική Τέχνης και Πολιτιστική Διαχείριση καθώς και σε έργα Κοινής Ωφέλειας, Αλληλεγγύης και κοινότητας. Εμπειρογνωμοσύνη στο σχεδιασμό, την εφαρμογή και την εκτίμηση των επιπτώσεων των στρατηγικών πολιτιστικής ανάπτυξης με ιδιαίτερη έμφαση στην Τέχνη και την Εκπαίδευση.

Εκτενής γνώση των μηχανισμών και των νομικών διαδικασιών που σχετίζονται με τις συνεργασίες με Μουσεία και Πολιτιστικές Οργανώσεις Εικαστικών σε διεθνές επίπεδο. Εκπαιδευμένος Δημοπράτης, με προηγούμενη εμπειρία στους Δημοπράτες της Sotheby’s στο Λονδίνο, κερδίζοντας σημαντικές γνώσεις στην ελληνική και ρωσική τέχνη, στο πλαίσιο της ομάδας εμπειρογνωμόνων και του Τμήματος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων.

Καθηγήτρια Ιστορία της τέχνης και καθηγητής Πολιτιστικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης που συνεργάζεται με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και ιδιωτικά σχολεία. Eρευνήτρια σχετικά με τις δυνατότητες της Δημιουργικής Οικονομίας στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε συνέδρια, συναντήσεις και εργαστήρια σχετικά με την Δημιουργική Βιομηχανία, τις Δημιουργικές Πόλεις, την Κοινωνική Οικονομία, την Πολιτιστική Επιχειρηματικότητα, τον Πολιτιστικό Ηγέτη και τον Τέχνη. Με δεξιότητες στις διαπολιτισμικές σχέσεις και τη διπλωματία, που επί του παρόντος συντονίζει μια ποικιλία ακαδημαϊκών και ερευνητικών έργων.

Σοφία Χανδακά

Η Σοφία Χανδακά είναι κοινωνική ανθρωπολόγος ειδικευμένη στη μελέτη του υλικού πολιτισμού και των μουσείων. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου και τις μεταπτυχιακές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, απ’ όπου έλαβε το διδακτορικό της. Από το 2001 εργάζεται στο Μουσείο Μπενάκη, αρχικά στο τμήμα Νεοελληνικού Πολιτισμού, ενώ το 2010 ανέλαβε την οργάνωση και επιμέλεια του τμήματος Πολιτισμών του Κόσμου. Έχει συντονίσει και επιμεληθεί πολλές εκθέσεις και εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη και έχει συγγράψει μια μονογραφία, άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία. Επίσης, έχει ασχοληθεί ενεργά με ζητήματα εσωτερικής οργάνωσης και διαχείρισης του Μουσείου Μπενάκη, ειδικότερα: από το 2003 έχει στήσει και επιβλέπει το τμήμα Copyrights∙ από το 2010 έως το 2013 εργάστηκε παράλληλα στην δημιουργία του τμήματος Ανάπτυξης και Εξεύρεση Πόρων. Την περίοδο 2006-2008 δίδασκε ως ειδική επιστήμονας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, μαθήματα σχετικά με την ανθρωπολογία, τα μουσεία και τον υλικό πολιτισμό.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται αφενός στη μελέτη και εφαρμογή νέων μουσειολογικών πρακτικών και αφετέρου στην αναπαράσταση της γνώσης σε μουσεία, σε θεωρητικό και σε πρακτικό επίπεδο.

Η εκδήλωση θα έχει δωρεάν είσοδο και εκτός από τους προσκεκλημένους πολιτιστικούς φορείς θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Πότε: 24 Μαΐου

Πού: Μικρή Σκηνή στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ελεύθερη Είσοδος

Για περισσότερες πληροφορίες συντονιστείτε στη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook Event

To πεδίο της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας και της δημιουργικής οικονομίας

Latest

Μαθήματα Κωμωδίας: Παραστάσεις μέχρι τις 28 Απριλίου

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, τα «Μαθήματα Κωμωδίας» του...

Η Λίστα του Σίντλερ: 10 Πραγματικά Γεγονότα που δεν Γνωρίζαμε

Η "Λίστα του Σίντλερ", το ιστορικό δράμα του 1993...

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: Chamber Orchestra of Europe στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Αρχιμουσικός με σημαντική διεθνή πορεία, προικισμένος σπάνιες μουσικές αρετές,...

Στο Εργοστάσιο της Ποίησης της Μαργαρίτας Μηλιώνη: Έρως, Ποιητική και Γυναικεία Ταυτότητα στο έργο της

«…Το νησί μου δεν έχει θάλασσα μα έχει καράβια κροκόδειλους κορμοράνους...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Μαθήματα Κωμωδίας: Παραστάσεις μέχρι τις 28 Απριλίου

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, τα «Μαθήματα Κωμωδίας» του...

Η Λίστα του Σίντλερ: 10 Πραγματικά Γεγονότα που δεν Γνωρίζαμε

Η "Λίστα του Σίντλερ", το ιστορικό δράμα του 1993...

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: Chamber Orchestra of Europe στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Αρχιμουσικός με σημαντική διεθνή πορεία, προικισμένος σπάνιες μουσικές αρετές,...

Στο Εργοστάσιο της Ποίησης της Μαργαρίτας Μηλιώνη: Έρως, Ποιητική και Γυναικεία Ταυτότητα στο έργο της

«…Το νησί μου δεν έχει θάλασσα μα έχει καράβια κροκόδειλους κορμοράνους...

Ιορδάνης Αγαπητός: Επιστρέφει με το “Κράτα τα όλα”

Ο Ιορδάνης Αγαπητός επιστρέφει δισκογραφικά και μας παρουσιάζει το...

Μαθήματα Κωμωδίας: Παραστάσεις μέχρι τις 28 Απριλίου

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού, τα «Μαθήματα Κωμωδίας» του Θοδωρή Αθερίδη, συνεχίζουν στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Κολοσσαίον, έως την Κυριακή 28 Απριλίου. Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής...

Η Λίστα του Σίντλερ: 10 Πραγματικά Γεγονότα που δεν Γνωρίζαμε

Η "Λίστα του Σίντλερ", το ιστορικό δράμα του 1993 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, παραμένει μια εμβληματική κινηματογραφική απεικόνιση του Ολοκαυτώματος και των ηρωικών...

Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024: Chamber Orchestra of Europe στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Αρχιμουσικός με σημαντική διεθνή πορεία, προικισμένος σπάνιες μουσικές αρετές, ο Κωνσταντίνος Καρύδης θα διευθύνει, το Σάββατο 20 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, την...