Exclusive Content:

Blair Witch: Επιστροφή στον τρόμο

Το Blair Witch έκανε την πρώτη του εμφάνιση πίσω στο 2000 με την κυκλοφορία τριών volumes. Παρά το γεγονός ότι πριν από 19 χρόνια τα παιχνίδια επιβίωσης και τρόμου δεν ήταν τόσο δημοφιλή, το Blair Witch κατάφερε να μετατραπεί σε ένα από τα διασημότερα horror games δίνοντας, παράλληλα, έμπνευση σε άλλα παιχνίδια που ακολούθησαν αργότερα, όπως το Cry of Fear. Φτάνοντας όμως στις 30 Αυγούστου του 2019, οι προγραμματιστές και εκδότες της Bloober Team θέτουν σε κυκλοφορία το ολοκαίνουριο Blair Witch, το οποίο από την πρώτη κιόλας ματιά φάνηκε να υπόσχεται πολλές τρομαχτικές στιγμές. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για τα Microsoft Windows, SteamOS και Xbox One, ενώ εμείς με τη σειρά μας είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μια πρώτη γεύση για το παιχνίδι.

Το storyline  είναι χωρισμένο σε 17 chapters, εκ των οποίων το καθένα είναι αρκετά σύντομο σε διάρκεια. Σαν εισαγωγή στο παιχνίδι, γνωρίζουμε τον πρωταγωνιστή μας, Ellis, ο οποίος μαζί με το σκύλο του, Bullet, καταφθάνουν σ’ ένα δάσος όπου έχει οργανωθεί μια ομάδα αναζήτησης. Η ομάδα αυτή, καθοδηγούμενη από την αστυνομία, έχει αναλάβει την εξαφάνιση ενός νεαρού παιδιού, ωστόσο, όταν ο ήρωας μας καταφθάνει στην περιοχή συνειδητοποιεί ότι η ομάδα έχει ξεκινήσει την έρευνα χωρίς εκείνον. Έχοντας μαζί του μονάχα τον αγαπημένο του σκύλο, ο Ellis ξεκινά με τη σειρά του την αναζήτηση του παιδιού επικοινωνώντας μέσω walkie talkie με την ομάδα αναζήτησης. Τα πράγματα, ωστόσο, θα λάβουν σύντομα μια τροπή προς το χειρότερο. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον storyline μυστηρίου το οποίο δε βιάζεται να μας εισαγάγει στη δράση, αλλά αντίθετα, ξετυλίγει με έξυπνο τρόπο τα γεγονότα της ιστορίας καθώς και το προφίλ του πρωταγωνιστή.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι αρκετά καλής ποιότητας. Το παιχνίδι έχει κάνει μεγάλο δρόμο από την κυκλοφορία του πρώτου Blair Witch κι αυτό είναι ολοφάνερο. Αν και δεν ξεχειλίζουν από ρεαλισμό, τα γραφικά καταφέρνουν να πετύχουν το 100% σε έναν άλλον τομέα, τη λεπτομέρεια. Από τις πυκνές φυλλωσιές των σκοτεινών δέντρων του δάσους μέχρι μικρά στοιχεία που βρίσκονται κρυμμένα στο χώμα και στα κλαδιά, το παιχνίδι ενσωματώνει με άριστο τρόπο την αναζήτηση για στοιχεία και το navigation του χάρτη. Άλλωστε, το ίδιο το παιχνίδι, έχοντας δώσει βάση στη λεπτομέρεια των γραφικών, ζητά από τον παίκτη να λάβει υπ’ όψη και να παρατηρήσει όλα όσα παρουσιάζονται μπροστά απ’ τα μάτια του.

Προχωρώντας στον τομέα των controls, το παιχνίδι κάνει αρκετά καλή δουλειά, ωστόσο όχι άριστη. Το navigation αποτελεί εύκολη διαδικασία όχι όμως και η επιλογή αντικειμένων στο inventory ή η εκτέλεση εντολών. Εάν παίζετε το παιχνίδι σε υπολογιστή τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, εάν όμως το δοκιμάσετε στο Xbox one τότε θα παρατηρήσετε και εσείς μια δυσκολία στην επιλογή των παραπάνω πράξεων. Οφείλουμε, επομένως, να ομολογήσουμε πως το μενού εντολών ίσως να χρειαζόταν διαφορετικό, πιο απλοϊκό σχεδιασμό.

Το κομμάτι της σκηνοθεσίας και του design είναι εκείνο που απογειώνει αυτό το horror game. Το παιχνίδι εισάγει τον παίκτη με αργό ρυθμό στην ιστορία και του επιτρέπει να σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για τον πρωταγωνιστή χωρίς να τον βυθίζει βιαστικά στη δράση της ιστορίας. Όσο ο παίκτης προχωρά στο παιχνίδι τόσο πιο καλά μαθαίνει τον χαρακτήρα που ελέγχει και το παρελθόν του, ενώ παράλληλα, η δράση δεν παύει να αυξάνεται. Παράλληλα, αξιοσημείωτη είναι η πρωτοτυπία των δημιουργών να δώσουν μεγάλη σημασία στο ρόλο του σκύλου του πρωταγωνιστή, αφού το interaction μαζί είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια σχεδόν όλου του gameplay.

Εν κατακλείδι, το Blair Witch επιστρέφει δυναμικά στην κατηγορία του survival horror, καταφέρνοντας να συνδυάσει δράση, τρόμο και μυστήριο.

Latest

Η αποκάλυψη του audiobook

Η αναβίωση των audiobook (ακουστικά βιβλία) έχει μεταμορφώσει τον...

5 χριστουγεννιάτικα θρίλερ για έναν εορταστικό τρόμο

Ενώ η περίοδος των γιορτών συνδέεται συνήθως με τη...

Last Christmas: Μια συγκινητική ταινία διακοπών με ένα twist

Η ταινία "Last Christmas", που κυκλοφόρησε το 2019, είναι...

Last Christmas: Ξετυλίγοντας τη διαχρονική ιστορία ενός ύμνου των γιορτών

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, ο αέρας γεμίζει...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Η αποκάλυψη του audiobook

Η αναβίωση των audiobook (ακουστικά βιβλία) έχει μεταμορφώσει τον...

5 χριστουγεννιάτικα θρίλερ για έναν εορταστικό τρόμο

Ενώ η περίοδος των γιορτών συνδέεται συνήθως με τη...

Last Christmas: Μια συγκινητική ταινία διακοπών με ένα twist

Η ταινία "Last Christmas", που κυκλοφόρησε το 2019, είναι...

Last Christmas: Ξετυλίγοντας τη διαχρονική ιστορία ενός ύμνου των γιορτών

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, ο αέρας γεμίζει...

Home Alone: Μια διαχρονική ιστορία για την οικογένεια και το πνεύμα των Χριστουγέννων

Η ταινία "Home Alone" (Μόνος στο σπίτι), σε σκηνοθεσία...
Γκρέτα Γιάτσου
Ονομάζομαι Γκρέτα Γιάτσου (από το Γεωργία) και κατάγομαι απ’ την πανέμορφη Κεφαλλονιά. Σπουδάζω στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και στόχος μου είναι να ασχοληθώ με την αθλητικογραφία, ωστόσο μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα που με ενδιαφέρουν και μου τραβούν την προσοχή. Αγαπώ τη μουσική και το τραγούδι (τις περισσότερες ώρες της ημέρας φοράω ακουστικά), ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και λατρεύω το gaming, τα anime και τις βόλτες με καλή παρέα.

Η αποκάλυψη του audiobook

Η αναβίωση των audiobook (ακουστικά βιβλία) έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε λογοτεχνία. Τα audiobook προσφέρουν ένα μοναδικό μείγμα αφήγησης και ακουστικής...

5 χριστουγεννιάτικα θρίλερ για έναν εορταστικό τρόμο

Ενώ η περίοδος των γιορτών συνδέεται συνήθως με τη ζεστασιά, τη χαρά και την καλή θέληση, ορισμένοι κινηματογραφιστές έχουν τολμήσει να εμπλουτίσουν τα Χριστούγεννα...

Last Christmas: Μια συγκινητική ταινία διακοπών με ένα twist

Η ταινία "Last Christmas", που κυκλοφόρησε το 2019, είναι μια ρομαντική κωμωδία που εμπνέει το πνεύμα των γιορτών με μια αναζωογονητική πινελιά. Σε σκηνοθεσία...
Το Blair Witch διαθέτει μια πλοκή γεμάτη τρόμο και μυστήριο και λεπτομερή γραφικά, τα οποία δένουν με άριστο τρόπο μέσα από την καλοσχεδιασμένη σκηνοθεσία του.Blair Witch: Επιστροφή στον τρόμο