Big Little Lies: σκοτεινό, ανατρεπτικό, εθιστικό

Σε μια ονειρική, παραλιακή περιοχή της Καλιφόρνια, το Μόντερέι, η ζωή κυλά υπέροχα για τις τρείς απο τις τέσσερις  πρωταγωνίστριεςκαι τις οικογένειές τους. Ζωές πλούσιες, φανταχτερές, με τους τέλειους σύζυγους, τα τέλεια παιδιά και τους τέλειους φίλους, τόσο τέλειους που καταλήγουν σε φόνο. Τέσσερις μητέρες, μα πάνω απ’όλα γυναίκες, αποδυκνείουν με ωμότητα πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, φέρνοντας στο φώς μυστικά μικρά και μεγάλα που όμως μπορούν να σκοτώσουν!

Η σειρά βαίζεται στο ομόνυμο μυθιστόρημα της Liane Moriarty, ενώ την επιμέλεια και συγγραφή της σειράς επιμελείται ο David E. Kelley. Αποτελείται απο 1 (μέχρι στιγμης) σεζόν των 7 επεισοδείων (binge-watchable). Το Big Little Lies φαίνεται μαλιστα πως είναι ο μεγάλος νικητής στις Χρυσές Σφαίρες του 2018, κερδίζοντας στις 4 απο τις 6 κατηγορίες που είχε προταθεί, μεταξύ των οποίων το βραβείο Α’ Γυναικείου και Β’ Ανδρικού ρολου σε Τηλεοπτική Σειρά πειορισμένων επεισοδίων! Θεωρώ πως ένας απο τους λόγους που η σειρά γνώρισε τόση επιτυχία, οφείλεαι στην αντιστοίχηση “δυνατών” ηθοποιών σε “δυνατούς” ρόλους. Η βραβευμένη Nicole Kidman (Celest Wright), Reese Witherspoon (Madeline Mackenzie), Shailene Woodley (Jane Chapman), Alex Skarsgard (Perry Wright), Laura Dern (Renata Klein) αποτελούν ένα πραγματικά δυνατό κάστ με εμφανή χημεία επι της οθόνης που θα σας προσηλώσει…

Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Η ταμπέλα της δραματικής ή αστυνομικής ή ακόμα κωμικής σειράς δεν την καλύπτει αρκετά. Μια σειρά βαθιά κοινωνική, ανθρώπινη με έμφαση στα πάθη των ανθρώπων και τα ψέμματα που λένε για να γιατρέψουν, να προστατέψουν, να σώσουν κάτι. Σαφώς και στόχος της σειράς είναι η ανακάλυψη του ενόχου, του θύμματος και του κινήτρου, όμως δεν επικεντρώνεται μόνο σε αυτά! Λέει μια ιστορία, όχι μόνο αυτή του βιβλίου ή της συγγραφέως, λέει μια ιστορία που πολλοί δυστυχώς έχουν βιώσει και βιώνουν καθημερινά.

Ένα μεγάλο κεφάλαιο επεικονίζει τη κακοποίηση (ενδοοικογενειακή, ψυχολογική, σεξουαλική), θα σταθώ μόνο σε αυτό αποφεύγοντας τα Spoilers. Η κακοποίηση δεν κοιτάζει σπίτια, λεφτά, εξουσία, δεν βρίσκεται στις “κακές” γειτονίες, δεν υπολογίζει μορφωμένους ή αγράμματους, μπορεί να βρεθεί παντού. Σε γυναίκες ή άντρες ή παιδιά, πίσω απο κλειδωμένες πόρτες ή έξω, στα αχόρταγα μάτια των περαστικών. Κάποιες φορές δεν θέλεις καν να το πιστέψεις και εθελοτυφλείς, γιατί η βία θαρρείς πώς είναι “προσωρινή” αν αυτός που την ασκεί σου λέει πως “σε αγαπά“.

Θά θέλα τέλος να τονίσω πως το Big Little Lies δεν είναι μια σειρά που βλέπεις για να περάσει η ώρα σου. Αν και σκοτεινή στο θέμα της, έχει καυστικούς και έξυπνους διαλόγους που σίγουρα κάνουν το κλίμα αρκετά ανάλαφρο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα εθιστείτε και εσείς σε μεγάλα και μικρά μυστικά…

Rate: IMDB 8,6/10

Καλή προβολή!

4
Μαρίζα Ρίζου
Μου αρέσει, πιο πολύ απο οτιδήποτε άλλο...αυτό το συναίσθημα που έχεις όταν νιώθεις ζωντανός, και οχι όταν απλά υπάρχεις, όταν οι αισθήσεις σου οξύνωνται και νιώθεις ξαφνικά οτι όλα στη ζωή σου με κάποιο τρόπο συνδέονται, παρελθόν, παρόν και μέλλον όλα συνομωτούν για να υπάρξεις εσύ....ή απο την αλλη απλά σκέφτομαι πολύ ως συνήθως.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...