Βαριέσαι; Χόρεψε!

Πόσες φορές έχετε βρεθεί σε αδιέξοδο ως προς το τι θα κάνετε με την παρέα σας ένα Σάββατο βράδυ που τους έχετε καλέσει σπίτι σας ή σε ένα φιλικό πάρτι που όλα σας φαίνονται ανιαρά; Σας ιντριγκάρει ή έστω σας αρέσει πολύ ο χορός; Θέλετε να συνδυάσετε τις παραπάνω δύο περιπτώσεις; Τότε το Just Dance ίσως να έχει κάτι να σας πει!

Καταρχάς πρέπει να ευχαριστήσουμε την Ubisoft που συνεχώς μας εφοδιάζει με καλούς τίτλους και πάνω από όλα τίτλους για όλα τα γούστα! Και όταν η συγκεκριμένη εταιρία θεωρεί πως ένας τίτλος είναι καλός και έχει προοπτικές τότε τον ξεζουμίζει! Έτσι λοιπόν, όπως και με το Assassin’s creed, το Just Dance έχει μέχρι στιγμής 9 outings με το τελευταίο να έχει βγει τον φετινό Οκτώβριο.

Ας αρχίσουμε όμως από τα βασικά για όσους δεν έχουν ξανακούσει για αυτό το παιχνίδι. Το Just Dance είναι ένα παιχνίδι χορού. Αυτό σημαίνει πως κατατάσσεται σε μία κατηγορία που εμένα μου αρέσει να την αποκαλώ motion games. Τεχνικά, λοιπόν, για να παίξει κανείς αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κατέχει σύστημα playstation move (για playstation), xbox kinect (για xbox), wii, wii U και προσφάτως Nintendo switch!

Όσον αφορά το gameplay τα πράγματα είναι πολύ απλά. Το μενού του παιχνιδιού εμφανίζεται μπροστά σας αμέσως μετά τα αναμενόμενα aknowledgements (γιατί αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει ). Τα μενού των παλαιότερων παιχνιδιών (just dance 4) χωρίζονταν σε main game (just dance) και just sweat sections.Το Just Dance περιλαμβάνει τα τραγούδια τα οποία περιέχει το παιχνίδι και το Just sweat. Θα μπορούσε κάποιος να το περιγράψει ως ένα ingame πρόγραμμα χορευτικής γυμναστικής που έχει γυμναστικές ασκήσεις και θερμιδομετρητή! Τα πιο καινούρια παιχνίδια ωστόσο ( Just Dance 2014-2017) δεν έχουν αυτή την οργάνωση, οπότε είναι λίγο πιο δύσκολο να πλοηγηθεί κανείς.

Και τώρα down to buisness! Ο στόχος είναι απλός. Ακολούθησε τις κινήσεις που εμφανίζονται στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης σου! Για μεγαλύτερη βοήθεια απλά δες το παράδειγμα του dance coach (ξέρεις τώρα, εκείνο το ανθρωπάκι στην οθόνη που χτυπιέται εδώ κι εκεί προσπαθώντας να κάνει το χορευτικό και που συνήθως είναι ντυμένο πολύ περίεργα…). Όσο πιο ακριβείς είναι οι κινήσεις σου τόσο πιο πολλά perfect θα παίρνεις και τόσο πιο γρήγορα θα γεμίζει η μπάρα με τα αστέρια στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Μπορείς να φτάσεις μέχρι τα 5 αστέρια που αν θυμάμαι καλά αντιστοιχούν σε 13.000 points. Στα τελευταία παιχνίδια μάλιστα , άμα καταφέρεις και φτάσεις πάνω από 13.000 points, τα αστεράκια από χρυσά γίνονται ασημένια γυαλιστερά και δίπλα από την μπάρα εμφανίζεται ένα τεράστιο SUPERSTAR!

Και μην ανησυχείς για την μουσική. Ακόμα και να μην σου αρέσει πολύ η pop και η dance μουσική αποκλείεται να μην βρεις ένα τραγούδι που να σου αρέσει!Και αυτό διότι έχει να διαλέξεις ανάμεσα σε 40 κομμάτια ανά παιχνίδι αλλά επίσης στα δύο τελευταία παιχνίδια με την βοήθεια του Just Dance Unlimited, μπορείς να φτιάξεις την δική σου playlist με κομμάτια από όλους του τίτλους της σειράς (από τον πρώτο μέχρι και το 2017) και να αφήσεις την μαγεία του χορού να σε συνεπάρει!

Το παιχνίδι  βέβαια, μπορείς να το απολαύσεις και ή κυρίως με παρέα αφού αρκετά χορευτικά αποτελούνται από 4 Dance coaches αλλά και αυτά που είναι solo μπορείς να τα παίξεις ως διαγωνισμούς χορού αφού τα παιχνίδι είναι up to 4 players! Επίσης εδώ πρέπει να προσθέσω ότι υπάρχουν και διάφορα ντουέτα για πιο intimate στιγμές…

Γενικά το θεωρώ ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι τόσο για τους λάτρεις του χορού αλλά και για άτομα που απλά θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Είναι μια καταπληκτική επιλογή για ένα φιλικό πάρτι  που έχετε εξαντλήσει όλες τις πιθανές εναλλακτικές. Εγγυάται πολλές αστείες στιγμές αφού κατά την διάρκεια των χορευτικών γκάφες θα γίνουν πολλές, και λόγω των κουστουμιών των Dance coaches αποτελεί επίσης μια πολύ καλή επιλογή για αποκριάτικες συνευρέσεις! Γι’αυτό μην περιμένετε άλλο. Βάλτε τα αθλητικά σας και … χορέψτε!!!

3

Latest Articles

Διάβασε επίσης...