Avicii Rest In Peace

Ο Τιμ Μπέργκλινγκ (Tim Bergling) είναι ο γνωστός σε όλους Avicii, Σουηδός DJ και μουσικός παραγωγός. Ένας πολύ ταλαντούχος καλλιτέχνης που γεννήθηκε 8 Σεπτεμβρίου του 1989 και πέθανε, μόλις πριν από λίγες μέρες, 20 Απριλίου του 2018. (σε ηλικία 28 ετών)

Ξεκίνησε σιγά σιγά την καριέρα του το 2006 και εξελισσόταν όλο και περισσότερο μέχρι και το 2018. Τα βραβεία που κέρδισε (όπως το American, Grammy, MTV Europe, MTV Video, World Music Awards κ.α.) αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά το πόσο σπουδαίος ήταν. Πολλοί δίσκοι, πολλές συνεργασίες, πολλά remix, singles και δύο μεγάλες περιοδείες (2014,2015) τον έκαναν ακόμα πιο γνωστό και αγαπητό παγκοσμίως. Το 2011 και το 2012 κατέκτησε μάλιστα την 6η και την 3η θέση αντίστοιχα στην κατάταξη των top 100 DJs του κόσμου σύμφωνα με το Magazine.

Τα τραγούδια του γίνονταν αμέσως γνωστά σε διεθνές επίπεδο με μεγαλύτερή του επιτυχία το “Wake me up” που έχει φτάσει τις 1,5 δισεκατομμύριες προβολές στο Youtube. Άλλες επιτυχίες του είναι: “Addicted to you”,Hey brother”, “Without you”, “Lonely Together”, “Waiting for love”, “The nights”, “Levels” και πολλά ακόμα.

Προσωπικά, μου άρεσε και μου αρέσει, ακόμα, πολύ ο Avicii. Θεωρώ ότι τα τραγούδια του απευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ανεξάρτητα απ’το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας. Μπορούν εύκολα να τα ακούσουν καθώς και να τα χορέψουν παντού. Να τα ακούσουν όταν είναι στεναχωρημένοι ή χαρούμενοι, μόνοι ή με παρέα, με ακουστικά ή στα ηχεία, πρωί ή βράδυ…πάντα σε αγγίζουν και αφήνεσαι στο ρυθμό της μουσικής. Σε χαλαρώνουν αλλά και σε ανεβάζουν. Σε βάζουν σε σκέψη αλλά σου δίνουν και μία δόση ελπίδας…

Ωστόσο, ο Avicii, αν και τόσο επιτυχημένος, τελικά μάλλον δεν ήταν τόσο ευχαριστημένος με τη ζωή του. Το γεγονός ότι στις 29 Μαρτίου του 2016 ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τις συναυλίες και τα tour κίνησε λίγο την υποψία των fans του χωρίς όμως να δώσουν ιδιαίτερη σημασία. (Είχε άλλωστε δηλώσει ότι ήταν για λόγους υγείας.)

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017 ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο “Avicii: True Stories” και πρωταγωνιστή τον ίδιο, όπου μιλάει για την απόσυρσή του από τις περιοδείες καθώς προβάλλονται και συνεντεύξεις από γνωστούς DJ και καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρουν οι γονείς του καθώς και οι φίλοι του μετά το θάνατό του, τον τελευταίο καιρό τον απασχολούσαν όλο και περισσότερο υπαρξιακά ζητήματα. Είχε πολύ άγχος καθώς δούλευε σκληρά και ταξίδευε πολύ. Τελικά, αυτό το άγχος και η πίεση των “φώτων” της δημοσιότητας τον έφτασαν στο σημείο να θέλει να δώσει τέλος στη ζωή του (βάσει του γνωστού TMZ). Προσπαθούσε πολύ να βρει απάντηση σε ερωτήματα σχετικά με τη ζωή και την ευτυχία αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε και κατέφυγε στην έσχατη “λύση”.

Δεν είναι απίστευτο το ότι ένας τρομερά επιτυχημένος άνθρωπος που νομίζουμε ότι “τα έχει όλα” καταλήγει να αυτοκτονεί με ένα γυάλινο μπουκάλι; Βασικά απίστευτο είναι που θεωρούμε δεδομένο ότι ένας άνθρωπος με μεγάλη καριέρα και πολλά λεφτά είναι (σίγουρα) χαρούμενος. Εκεί είναι το λάθος μας…γιατί τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Κι αυτό μας αποδεικνύει και η αυτοκτονία του Avicii…

5
Ραλλού-Νίκη Σάββα
Είμαι η Ραλλού-Νίκη Σάββα και σπουδάζω στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Πέρα από τις σπουδές μου, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου αποτελεί ο χορός. Τι χορός; Μπαλέτο, μοντέρνο, μιούζικαλ, σύγχρονο, λάτιν, κλακέτες... Όπως κάθε μέρα ξεπερνάω τα σωματικά μου όρια στο χορό, έτσι και με τη συμμετοχή μου σε αυτό το blog θέλω να δοκιμάσω τα «συγγραφικά» μου όρια.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...