“Athens Dark” Σκοτεινά μυστικά στους δρόμους της Αθήνας…

Πλέον, οι σειρές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων.Βέβαια,πρόκειται κυρίως για ξένες σειρές,οι οποίες έχουν ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας καθώς μας προσφέρουν διασκέδαση και ποικιλία.Η πρωτοπορία, έφτασε στην χώρα μας με την σειρά του Ζήση Ρούμπου “Athens Dark”,μια αρκετά σκοτεινή και διαφορετική σειρά για τα ελληνικά δεδομένα.

Οι ιστορίες με βρικόλακες και μυθικά πλάσματα αναμφισβήτητα, κεντρίζουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων,αφού με αυτό τον τρόπο ξεφεύγουμε απο την ρουτίνα της πραγματικότητας και μεταφερόμαστε σε μια διάσταση εξωπραγματική.Η σειρά αυτή, ήρθε για να βυθίσει την Αθήνα αλλά και τους ανυποψίαστους κατοίκους της στο σκοτάδι και στο χάος,καθώς ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το τί κρύβεται,σε ένα σκοτεινό σοκάκι στο Μοναστηράκι για παράδειγμα.

Η σειρά αυτή είναι μια παραγωγή 8 επεισοδίων, μικρού μήκους 8-10 λεπτών που κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου απο το διαδυκτιακό κανάλι Netwix.Εκτυλίσσεται γύρω απο τον Ορφέα, ένα νεαρό δημοσιογράφο,ο οποίος παρακολουθεί την ζωή αλλά και την καριέρα του να βρίσκονται σε πλήρες αδιέξοδο και σταδιακά να διαλύονται.Μια μέρα, του ανέθεσαν, να καλύψει τη συναυλία ενός goth συγκροτήματος, μόνο που δεν φαντάστηκε πως θα γινόταν μάρτυρας μιας αιματηρής και φονικής μάχης ανάμεσα στα βαμπίρ και στους κυνηγούς τους , ανοίγοντας μπροστά στα μάτια του ένα κόσμο τον οποίο είχε ακούσει μόνο στα παραμύθια.Σύντομα, ο Ορφέας θα δει τον Μάξιμο, ένα επιθετικό πανάρχαιο βαμπίρ να του προσφέρει κάτι που ποτέ δεν φανταζόταν, την αιώνια ζωή, αλλά και την ευκαιρία να εκδικηθεί αυτούς που σκότωσαν τον καλύτερό του φίλο και κρατούν αιχμάλωτη την κοπέλα του.

Φυσικά, δεν πρόκειται για μια σειρά τρόμου, περισσότερο θα την κατατάσσαμε στο είδος της σκοτεινής περιπέτειας.Θα έλεγε κανείς εκ πρώτης όψεως, ότι κάποιες σκηνές είναι λίγο τραβηγμένες.  Τα ειδικά εφέ δεν φτάνουν φυσικά στο επίπεδο των χολιγουντιανών παραγωγών αλλά,για τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια σε όλους τους τομείς (σκηνοθεσία,πλοκή,ερμηνεία)στην οποία αξίζει να δώσει κανείς μια ευκαιρία.Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον Δημήτρη Πιατά και στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Σκηνοθεσία: Βασίλης Αντωνιάδης
Σενάριο: Ζήσης Ρούμπος

 

26
Μαρία Έλενα Μπιθημήτρη
Καλησπέρα σε όλους εσάς που κάτι σας κέντρισε το ενδιαφέρον να επισκεφτήτε την συγκεκριμένη σελίδα και να διαβάσετε το άρθρο μου!!Ονομάζομαι Μαρία-Έλενα Μπιθημήτρη και σπουδάζω στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ. Όπως καταλάβατε γράφω άρθρα για το Beasty press και θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε μαζί την πορεία μας σε αυτή την ιστοσελίδα! Για να μην μακρυγορώ και σας κουράζω θα ήθελα να κλείσω αυτό το σύντομο μήνυμα πρώτης γνωριμίας με σας με μια πολύ όμορφη φράση ενός αγαπημένου μου συγγραφέα και κυρίως ψυχαναλυτή του Αργεντίνου Χόρχε Μπουκάι όπου είχε πει σε ένα εξαιρετικό για μένα βιβλίο του τον "δρομο της συνάντησης" για όσους ενδεχομένως ενδιάφερεστε ότι : "Είθε να συναντηθούμε εκεί. Θα σημαίνει πως θα έχετε φτάσει. Θα σημαίνει πως και εγώ θα τα έχω καταφέρει."

Latest Articles

Διάβασε επίσης...