Exclusive Content:

Assassin’s Creed: Κατατάσσοντας όλα τα παιχνίδια στη σειρά

Από το 2007, όταν πρωτοεμφανίστηκε, το franchise Assassin’s Creed έχει επηρεάσει σημαντικά τον κόσμο του gaming. Με τις συναρπαστικές αφηγήσεις, τους εμβληματικούς μηχανισμούς παιχνιδιού και τα καθηλωτικά ιστορικά σκηνικά, το Assassin’s Creed έχει γίνει ακρογωνιαίος λίθος του σύγχρονου παιχνιδιού.

Αλλά με περισσότερους από δώδεκα βασικούς τίτλους στη σειρά, ποια παιχνίδια ξεχωρίζουν πραγματικά; Αυτό το άρθρο έχει ως στόχο να κατατάξει όλα τα παιχνίδια Assassin’s Creed, προσφέροντας έναν ολοκληρωμένο οδηγό τόσο για τους μακροχρόνιους οπαδούς όσο και για τους νεοεισερχόμενους στη σειρά.

Assassin’s Creed: Κατάταξη

Assassin’s Creed II (2009)

Στην κορυφή βρίσκεται το Assassin’s Creed II. Αυτός ο τίτλος μας σύστησε τον Ezio Auditore, έναν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του franchise. Το παιχνίδι διαδραματίζεται στην Ιταλία της Αναγέννησης και η συναρπαστική ιστορία και οι εκλεπτυσμένοι μηχανισμοί του το καθιστούν ως μια ξεχωριστή προσθήκη στη σειρά.

Assassin’s Creed: Black Flag (2013)

Το Black Flag, το πειρατικό μέρος της σειράς, φημίζεται για τις συναρπαστικές ναυμαχίες του και τον χαρισματικό πρωταγωνιστή του, τον Edward Kenway. Με ένα καθηλωτικό σκηνικό στην Καραϊβική, το Black Flag βάζει πραγματικά πλώρη με τα μοναδικά χαρακτηριστικά του gameplay του.

Assassin’s Creed: Brotherhood (2010)

Το Brotherhood, η άμεση συνέχεια του Assassin’s Creed II, συνεχίζει το ταξίδι του Ezio. Εισήγαγε το μηχανισμό Brotherhood, επιτρέποντας στους παίκτες να στρατολογούν και να διοικούν συναδέλφους δολοφόνους, ενισχύοντας τη στρατηγική πτυχή του παιχνιδιού.

Assassin’s Creed: Origins (2017)

Το Origins ταξίδεψε τους παίκτες πίσω στην Αρχαία Αίγυπτο, δίνοντας ένα νέο ξεκίνημα στη σειρά. Με ένα ανανεωμένο σύστημα μάχης και έναν πλούσιο ανοιχτό κόσμο, το Origins σηματοδότησε ένα νέο ξεκίνημα για τη σειρά.

Assassin’s Creed: Odyssey (2018)

Με βάση τις αλλαγές που εισήχθησαν στο Origins, το Odyssey ταξίδεψε τους παίκτες στην Αρχαία Ελλάδα. Τα στοιχεία RPG, η βασισμένη σε επιλογές αφήγηση και ο εκτεταμένος κόσμος της την εδραίωσαν ως μια αξιόλογη συνέχεια της σειράς.

Assassin’s Creed (2007)

Το παιχνίδι που τα ξεκίνησε όλα. Αν και μπορεί να φαίνεται ξεπερασμένο σήμερα, το αρχικό Assassin’s Creed καθιέρωσε τη φόρμουλα που θα έκανε τη σειρά τόσο δημοφιλή. Η ενδιαφέρουσα ιδέα του και οι καινοτόμοι μηχανισμοί parkour έθεσαν τα θεμέλια για όλους τους μελλοντικούς τίτλους.

Assassin’s Creed: Syndicate (2015)

Τοποθετημένο στο Λονδίνο της βικτοριανής εποχής, το Syndicate προσέφερε στους παίκτες την ευκαιρία να ελέγξουν δύο πρωταγωνιστές, τα δίδυμα Frye. Η συναρπαστική αφήγηση και το δυναμικό περιβάλλον ήταν τα κυριότερα σημεία αυτής της εισόδου.

Assassin’s Creed: Revelations (2011)

Το Revelations ολοκλήρωσε την τριλογία του Ezio με μια ικανοποιητική κατάληξη, συνδέοντας τις ιστορίες του Ezio και του Altair μεταξύ τους. Η αξέχαστη ιστορία του και οι εκλεπτυσμένοι μηχανισμοί gameplay το καθιστούν αγαπημένο παιχνίδι των οπαδών.

Assassin’s Creed: Unity (2014)

Παρά το δύσκολο λανσάρισμά του, το Unity, που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, αναγνωρίζεται για τα εκπληκτικά γραφικά, τον περίπλοκο σχεδιασμό πόλεων και τη λειτουργία multiplayer co-op.

Assassin’s Creed III (2012)

Το Assassin’s Creed III επιχείρησε να μεταβεί στην Αμερικανική Επανάσταση, προσφέροντας μια νέα προοπτική στο franchise. Η ανάμεικτη υποδοχή του οφείλεται στον πιο αργό ρυθμό του, αλλά η καινοτόμος ναυμαχία του θα άνοιγε το δρόμο για το Black Flag.

Assassin’s Creed: Rogue (2014)

Το Rogue προσέφερε μια ανατροπή τοποθετώντας τους παίκτες στη θέση ενός Ναΐτη. Αν και η αφήγησή του επαινέθηκε, το παρόμοιο gameplay με το Black Flag θεωρήθηκε επαναλαμβανόμενο από ορισμένους παίκτες.

Assassin’s Creed: Valhalla (2020)

Η τελευταία προσθήκη, Valhalla, μεταφέρει τους παίκτες στην εποχή των Βίκινγκς. Παρά τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του κόσμου του, η υποδοχή του ήταν ανάμεικτη λόγω της μακροσκελούς κύριας ιστορίας και των επαναλαμβανόμενων side quests.

Με λίγα λόγια

Το Assassin’s Creed είναι ένα μνημειώδες franchise με ένα εντυπωσιακό ρόστερ παιχνιδιών. Από τα βενετσιάνικα κανάλια του Assassin’s Creed II μέχρι τις σαρωτικές ερήμους του Origins, κάθε παιχνίδι προσφέρει μια μοναδική εμπειρία.

Αν και αυτή η κατάταξη των παιχνιδιών Assassin’s Creed είναι υποκειμενική, παρέχει μια επισκόπηση της εξέλιξης του franchise με την πάροδο των ετών. Κάθε τίτλος έχει συνεισφέρει κάτι μοναδικό στη σειρά, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση του Assassin’s Creed στη δύναμη του παιχνιδιού που είναι σήμερα.

Είτε είστε ένας έμπειρος Assassin είτε ένας περίεργος αρχάριος, υπάρχει ένα παιχνίδι Assassin’s Creed που σας περιμένει να το εξερευνήσετε. Καλό παιχνίδι!

Διαβάστε επίσης – 10 ταινίες τρόμου που πρέπει να δείτε μόνο με παρέα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Latest

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή...

Παραμύθι είμαι… Παραμύθι να πω;

Μια βραδιά με αναγνώσματα και αφηγήσεις. Το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,...

Μετακομίσεις, μετακινήσεις και αλλαγές

Αγαπημένοι μου φίλοι γεια σας και σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά ανοίξατε το άρθρο μου. Όπως θα καταλάβατε ίσως ήδη από τον τίτλο...

Το ιστορικό Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του τον Οκτώβριο του 2024

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη! Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962,...

“Αμφίβια Τέρατα”: Μία συλλογή 40 διηγημάτων από τον Κώστα Πούλο

Το "Αμφίβια Τέρατα" του Κώστα Πούλου είναι μια συλλογή 40 διηγημάτων που διακρίνονται για την παιγνιώδη ματιά τους, ακόμη και σε θέματα σοβαρά και...