Άλλη μια Aποκάλυψη στο American Horror Story…

Ένας ακόμη Σεπτέμβρης ήρθε και μαζί του έφερε όπως κάθε χρονιά, τη νέα σεζόν του American Horror Story, με τίτλο “Apocalypse”. Περιμένοντας αυτή την Εβδομάδα, το δεύτερο επεισόδιο της σειράς, το κοινό δε μπορεί φυσικά να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα του τι ακριβώς θα δούμε, αφού η σειρά καταφέρνει μέσα σε δέκα επεισόδια να αναπτύξει μια τεράστια ιστορία διαπλοκής και τρόμου.

Όπως και στη προηγούμενη σεζόν, ο χρόνος που διαδραματίζονται τα γεγονότα, αφορά το παρόν ή ίσως και το άμεσο μέλλον, καθώς μιλάμε για μια “αποκάλυψη”, μια φυσική ραδιενεργή καταστροφή. Αναφορά γίνεται και στην εξάρτηση που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία απ΄τα σόσιαλ, αλλά και την αυτοπροβολή. Δηλαδή μια καταστροφή, που ισοπεδώνει τη προσωπική βούληση του ατόμου και την ανάγκη για τη καθολική αναγνώριση. Για μια ακόμη φορά δηλαδή, ίσως έχει χαθεί αυτό για το οποίο αγαπήθηκε η σειρά. Το παλιό-vintage στοιχείο που τη χαρακτήριζε, αφού όλες οι προηγούμενες σεζόν (πλην της έβδομης), αφιέρωναν ένα τεράστιο κομμάτι στο παρελθόν, είτε το συμβατικό, είτε το ασύμβατο. Ωστόσο λίγο από τα τρέιλερ και λίγο από το “σούσουρο” γύρω από τη φετινή σεζόν, ενδεχομένως υπόσχονται κάτι διαφορετικό, κάτι που δε θέλησε να φανεί απ΄την αρχή.

Το καστ της σεζόν παραμένει σταθερό, με τη Sarah Paulson να κρατά τα ηνία του σόου απ΄την αρχή του, μαζί με τον Peter Eavns, τη Kathy Bates που τείνει να γίνει αναπόσπαστο πρόσωπο στου Ahs, ενώ και πάλι εμφανίζεται η Emma Roberts, την οποία έχουμε να δούμε από το Cult, τη προηγούμενη δηλαδή σεζόν, όπου έπαιξε ένα δευτερεύοντα ρόλο. Για φέτος οι φήμες οργιάζουν γύρω από την επιστροφή της Jessica Lange, για ένα και μόνο επεισόδιο, γεγονός που συμβαίνει κάθε χρόνο, μόνο που φέτος οι υποψίες αυτές μοιάζουν να μην είναι αβάσιμες.

 

Εν κατακλείδι, η πρεμιέρα έκανε αυτό που κάνει πάντα τέτοια εποχή. Να δημιουργεί δηλαδή τις καλύτερες εντυπώσεις, γύρω από ένα μυστηριώδες και δυναμικό σενάριο, που ταΐζει τη δίψα αγωνίας για τη συνέχεια του στόρυ. Μέχρι το τέλος όμως, ο δρόμος είναι μεγάλος και ακόμη μεγαλύτερος, ο διχασμός που θα φέρει στους φανς της.

 
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...