Αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων στο θέατρο “Επί Κολωνώ”

Μάθετε τι αλλάζει στο πρόγραμμα παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το πολυμορφικό θέατρο epikolono εδώ και χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένας δημιουργικός  καλλιτεχνικός πολυχώρος με θεατρικές παραστάσεις, και όχι μόνο. Στους χώρους του φιλοξενεί την Κεντρική Σκηνή, το Black Box, το Φουαγιέ -που λειτουργεί και ως μπαρ και καφέ- και την Αυλή. Στεγάζεται σε ένα διατηρητέο, πανέμορφο κτήριο του 1918 στον Κολωνό, που άλλαξε χρήση από σχολείο σε θέατρο το 2000. Με λίγα λόγια είναι ένα μικρό διαμάντι στη γειτονιά του Κολωνού.

Φέτος το θέατρο μας καλωσορίζει με 4 παραστάσεις. Δύο καινούριες και δύο ήδη γνωστές, μάλιστα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι δύο καινούριες είναι: “Μαμά κι εγώ δεν σε αγαπώ” και οι “εκατό λέξεις χιόνι”. Ενώ οι ήδη γνωστές: “Η λάμψη μιας ασήμαντης νύχτας” και φυσικά ο “Άγριος σπόρος”, όπου είναι και οι δύο παραστάσεις που αλλάζει το πρόγραμμα τους.

Η πρώτη παράσταση που αφορά η αλλαγή του προγράμματος είναι η παράσταση: Άγριος Σπόρος. 

Η παράσταση είχε οριστεί να κάνει πρεμιέρα αρχές του Οκτώβρη. Ωστόσο, ένα πρόβλημα υγείας του Τάκη Σπυριδάκη, του ενός από τους δύο ανδρών που έχουν αναλάβει το ρόλο του Σταύρου (το ρόλο του Σταύρου επωμίζονται ο Τάκης Σπυριδάκης και ο Στάθης Σταμουλακάτος- χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί ακόμα το πρόγραμμα της διανομής), οδήγησε σε αναβολή της παράστασης.

Η πρεμιέρα της παράστασης καθορίστηκε εν τέλει για τις 22 Οκτωβρίου.

Εν συντομία η υπόθεση του έργου:

Με την αυτοσχέδια καντίνα που έστησε ο Σταύρος σε μια απόμερη παραλία προσπαθεί να φέρνει βόλτα τα χρέη που τον έχουν ζώσει πουλώντας σουβλάκια τα καλοκαίρια στους λιγοστούς τουρίστες. Όμως η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού γερμανού θα φέρει φέτος τα πάνω κάτω. Οι σε βάρος του υποψίες απ’ τους γερμανούς που κατέφθασαν στην περιοχή διχάζουν στην αρχή το χωριό, αλλά όλοι σιγά-σιγά θα θυμηθούν ότι η καντίνα είναι αυθαίρετη, το φυσικό τοπίο παραβιάζεται, η γεννήτρια δημιουργεί ηχορύπανση, το χοιροστάσιό του, που βρωμάει, δεν έχει και άδεια και… πάει λέγοντας. Άσε που αυτός είναι κι ο σφάχτης της περιοχής. Οι υποψίες που με τα συμφραζόμενα και τις προκαταλήψεις έγιναν βεβαιότητες θα μείνουν μετέωρες όταν οι έρευνες θα στραφούν αλλού. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Μόνο η ακλόνητη πεποίθηση του Σταύρου, που θα παλεύει αενάως με νύχια και με δόντια, πως οι άλλοι ευθύνονται για όλα.

 

 

Η δεύτερη παράσταση που αφορά η αλλαγή του προγράμματος είναι η παράσταση: Η Λάμψη Μιας ασήμαντης Νύχτας. 

Η παράσταση που έκανε πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου, δεν θα ανεβαίνει πια την καθιερωμένη της ώρα το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά από τις 27/10 θα ανεβαίνει κάθε Σάββατο στις 6μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 9:15μ.μ.

Εν συντομία η υπόθεση του έργου:

Ο Τόμμυ, ένας χωρισμένος πενηντάρης, ζει σε ένα δωμάτιο που νοικιάζει στο σπίτι του θείου του Μώρις στο Δουβλίνο. Μοναχικός, παραιτημένος, κάνει ευκαιριακές δουλειές, τσακώνεται με την οικογένειά του, απών στη ζωή των παιδιών του, έχει ως φίλο και συνεργάτη έναν άνδρα περιορισμένης αντίληψης, τον Ντοκ. Η γνωριμία του με την  Έιμυ,  την οποία σώζει από τα χέρια ενός πρώην συντρόφου της, εκείνου που την είχε οδηγήσει και στην πορνεία, θα φέρει μεγάλες ανατροπές στη ζωή του και θα τον αναγκάσει να προχωρήσει σε κάποιες σημαντικές επιλογές. Μπορεί η ζωή του να γίνει μια λάμψη μέσα στη νύχτα;

 

 

1
Ρούλα Βαθίστα
Ονομάζομαι Βαθίστα Ρούλα (από το Ζαχαρούλα αλλά ποτέ δεν με φωνάζουν έτσι) και είμαι 20 χρονών. Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ με τη σχολή να αποτελεί κύριο στόχο μου, αφού για χρόνια η Δημοσιογραφία ήταν το παιδικό και εφηβικό όνειρο μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου αγαπώ να επισκέπτομαι καινούρια μαγαζιά και περιοχές, μου αρέσει επίσης να ακούω μουσική, να διαβάζω βιβλία και να γράφω για ό,τι μ αρέσει και με απασχολεί. Συνήθως θα με βρεις κάπου έξω από το σπίτι με ένα βιβλίο αγκαλιά. :)

Latest Articles

Διάβασε επίσης...