Αίμα, πόλεμος και αγάπη μέσα από το Knightfall

Μιας και το τελευταίο διάστημα, οι σειρές εποχής έχουν τρομερή πέραση, το History Channel, αυτή τη φορά αποκαλύπτει ίντριγκες, μυστήρια και απιστίες που σχετιζόταν με το περιβόητο Τάγμα των Ναϊτών , κάπου στο 14ο αιώνα. H σειρά “Knightfall”, επικεντρώνεται στο Άγιο Δισκοπότηρο και τη σημασία που έχει για ολόκληρο τον Χριστιανισμό, καθώς και για τον ρόλο που έπαιξαν οι Σταυροφορίες τον καιρό εκείνο.

 

Η όλη εξέλιξη των γεγονότων, διαδραματίζεται γύρω από τον Λάντρι, τον πλέον ηγέτη του Τάγματος της εκκλησίας του Παρισιού, την βασιλική οικογένεια και την εξαρτημένη σχέση τους απ’ την καθολική Εκκλησία, μα και τον Πάπα, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει καλύτερα από όλους το “παιχνίδι μυστικισμού” γύρω από το πολυπόθητο Δισκοπότηρο. Δευτερεύοντα πρόσωπα, όπως η ξαδέρφη της Βασίλισσας ή ο Parsifal, έρχονται για να δώσουν μια πιο ρεαλιστική και κατανοητή εικόνα για την εποχή, τον τρόπο ζωής, λατρείας και αγάπης.

Η σειρά, δημιουργεί πολύπλοκα ηθικά ζητήματα, καθώς ο ατίθασος Λάντρι, σπάει τους ιερούς όρκους του και αφήνει έγκυο, τη γυναίκα του καλύτερου του φίλου, του εκδικητικού Βασιλιά, ενώ η έφηβη κόρη του παλατιού, συνεργάζεται με τον διπρόσωπο σύμβουλο του πατέρα της για να εκδικηθεί την υποτιθέμενη προδοσία που δέχτηκε από τον παραλίγο σύζυγο της. Ωστόσο οι δολοπλοκίες μεταξύ των Ιπποτών είναι ακόμα μεγαλύτερες και κάνουν πράξη την αληθινή έννοια της ζήλιας, της απάτης και της επιθυμίας για δόξα.

Ιδιαίτερη εντύπωση από το πρώτο κι όλας επεισόδιο, προκαλούν οι θεαματικές ενδυμασίες των πρωταγωνιστών, αλλά και το μακιγιάζ, τα οποία ταξιδεύουν τον θεατή στον ανάλογο τόπο και χρόνο. Επίσης η σκηνοθετική ομάδα, ξεναγεί στα μαγευτικά τοπία της Τσεχίας, στα καταπράσινα λιβάδια και τα πυκνά δάση, καθώς ένα μέρος των γυρισμάτων λαμβάνει χώρα εκεί. Το αξιόλογο καστ αποτελείται από τους Tom Cullen, Olivia Ross, Julian Ovenden και αρκετούς άλλους.

 

Από πολλούς θεωρείται ότι η σειρά Knightfall, ήρθε για να αντικαταστήσει την επίσης πολυσυζητημένη σειρά “Vikings”. Θα ήταν όμως άδικο να προβεί ο κόσμος σε τόσο γρήγορα συμπεράσματα, καθώς τον Σεπτέμβρη αναμένεται η δεύτερη σεζόν της πρώτης σειράς. Παρ’ όλα αυτά, το Knightfall, έχει κερδίσει κοινό και έχει αποσπάσει καλές κριτικές, γεγονός που υπόσχεται σίγουρα για κάτι παραπάνω.

1
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...