Αγάπησε τον εαυτό σου!

Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, να τον εκτιμάς και να τον σέβεσαι. Αν δεν το κάνεις δεν θα μπορέσεις να αγαπήσεις τίποτα και κανέναν άλλον πραγματικά. Μονάχα θα εξαρτάσαι, θα εθίζεσαι, θα συνηθίζεις. Μην είσαι με κάποιον επειδή το έχεις ανάγκη αλλά επειδή το θες. Μην ορίσεις κανένα άλλο ον ως αιτία της ύπαρξης σου. Μην διστάσεις να πεις όχι όταν δεν θες να κάνεις κάτι, αλλά φοβάσαι την αντίδραση κάποιου άλλου. Σκέψου λίγο και τον εαυτό σου!

Όλοι μας προσπαθούμε να δημιουργήσουμε υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις με τους γύρω μας-φίλους,οικογένεια,σύντροφο. Για να καταφέρουμε κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να είμαστε καλά και ευτυχισμένοι με τον εαυτό μας. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε όμορφες και ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή μας. Σχέσεις που θα είναι ΕΠΙΛΟΓΗ και όχι ανάγκη. Ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό σας, ρωτήστε τον τι θέλει να κάνει, τι τον ευχαριστεί,ποια είναι τα όνειρα του! Αγαπήστε τον, φροντίστε τον, δώστε του σημασία! Αν δεν το κάνετε εσείς ποιος θα το κάνει; Όταν συμβεί αυτό η ζωή σας μόνο προς το καλύτερο μπορεί να κινηθεί. Να λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να αγαπήσετε περισσότερο τον εαυτό σας και κατ’επέκταση να αγαπήσετε και να σας αγαπήσουν πραγματικά.

1) Σταμάτα να εστιάζεις στις αρνητικές πτυχές σου:

Κανένας δεν είναι τέλειος.Όλοι έχουμε τα θετικά και τα αρνητικά μας στοιχεία. Μάθε να τα αγκαλιάζεις όλα και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι χωρίς να καταδικάζεις τον εαυτό σου για όσα δεν σου αρέσουν πάνω του ενώ ταυτόγχρονα ανέδειξε και καλλιέργησε τα θετικά σου στοιχεία

2)Έχε πίστη στον εαυτό σου:

Όσο ζόρικα και αν φαίνονται τα πράγματα, εσύ θα πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου. Ξεκίνα με μικρά θετικά βήματα που μέρα με τη μέρα θα σε οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων που έχεις θεσει.

3)Περιποιήσου τον εαυτό σου:

Είναι ενδιαφέρον το πώς μπορεί να μας αλλάξει  τη ψυχολογία ένα ωραίο ρούχο ή ένα καινούριο κούρεμα. Βάλε λοιπόν τα αγαπημένα σου ρούχα, βάψου αν είσαι γυναίκα, φρόντισε γενικότερα την εξωτερική σου εμφάνιση και δες τη διάθεση σου να ανεβαίνει στα ύψη!!

4)Πάρε τη ζωή σου στα χέρια σου:

Μην αφήνεις κανέναν να αποφασίζει για σένα. Όταν επιτρέπεις σε ένα άλλο πρόσωπο να ελέγχει τη ζωή σου τότε έρχεσαι σε σύγκρουση με τον ίδιο σου τον εαυτό. Φυσικά και θα συμβουλεύεσαι τους δικούς σου ανθρώπους για θέματα και αποφάσεις που σε απασχολούν αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να ρωτάς τον ίδιο σου τον εαυτό τι είναι αυτό που πραγματικά θέλει και θα τον κάνει ευτυχισμένο.

5)Σεβάσου τον εαυτό σου:

Για να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου πρέπει πρώτα να μάθεις να τον σέβεσαι. Προστάτευέ τον από οποιαδήποτε επίθεση, μείωση και υποτίμηση. Κράτησε τέτοιου είδους ανθρώπους μακριά από σένα! Απέβαλε τη τοξικότητα από τη ζωή σου!

6

Latest Articles

Διάβασε επίσης...