Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο το βιβλίο «Αγάπη για το λιγότερο τέλειο. Η αποδοχή του εαυτού μας σε έναν κόσμο που πασχίζει για τελειότητα» του Κορεάτη βουδιστή Ζεν μοναχού Haemin Sunim (ζει και διδάσκει στις ΗΠΑ), ο οποίος μας παροτρύνει να αντισταθούμε στην τελειομανία που ορίζει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, υποδεικνύοντας τον δρόμο για την ελευθερία και τη χαρά της ζωής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το βιβλίο «Αγάπη για το λιγότερο τέλειο» αποτελεί μια θαυμάσια συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου του Χαεμίν Σουνίμ, «Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πεδίο» τον Μάρτιο του 2018. Σε εκείνο το βιβλίο ο Κορεάτης βουδιστής μοναχός, συνδυάζοντας τις παραδόσεις Ανατολής και Δύσης, μας παροτρύνει, σε μια εποχή όπου όλοι μας βιώνουμε τον ξέφρενο ρυθμό της σύγχρονης ζωής, να «κόψουμε ταχύτητα» και να δούμε τα πράγματα που μας απασχολούν πιο ήρεμα και χωρίς βιασύνη.

Στο νέο βιβλίο του, ο συγγραφέας, ο οποίος είναι λάτρης των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας (Facebook, Twitter κ.λπ.), μας προτρέπει να αντισταθούμε στην τελειομανία που για άλλη μια φορά επιτάσσει ο σύγχρονος τρόπος ζωής. «Ακόμα κι αν δεν είναι τέλειο, αφήστε το στην άκρη και προχωρήστε στο επόμενο. Η έννοια της “τελειότητας“ υπάρχει μόνο στο μυαλό σας, και ίσως να μην την αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο», υπογραμμίζει. Η σοφία του Σουνίμ συμπυκνώνεται στην τέχνη τού να αγαπά κανείς τον εαυτό του και να φροντίζει τη ζωή του. Μόνο αν αποδεχθούμε πλήρως την ύπαρξή μας –με τα ελαττώματα και τις ατέλειές της– μπορούμε να δομήσουμε και να απολαύσουμε αληθινές και ολοκληρωμένες σχέσεις με τους συντρόφους, την οικογένεια και τους φίλους μας. Με διορατικότητα και οξυδέρκεια, ο Σουνίμ περιγράφει τα ασφυκτικά αποτελέσματα  της συνεχούς επιδίωξης στόχων και επιτευγμάτων. Δείχνει πόσο καταστροφικό είναι να σκεφτόμαστε ότι η αξία κάθε ανθρώπου μετριέται αποκλειστικά από την αποτελεσματικότητά του. Αποδομεί αυτή την πνιγηρή θεώρηση της σύγχρονης καθημερινότητας και προτείνει έναν άλλο δρόμο προς την ελευθερία και τη χαρά της ζωής. Μήπως τελικά είναι αρκετό να είμαστε ο εαυτός μας; Και μήπως οφείλουμε να αποδεχόμαστε τους άλλους όπως πραγματικά είναι; «Όταν κάποιος ανοίγει την καρδιά του και παρουσιάζεται όπως πραγματικά είναι, μην τον κρίνετε. Αποδεχτείτε τον με εγκαρδιότητα. Κανείς δεν είναι τέλειος».

Σε αυτό το βιβλίο ο Σουνίμ συγκεντρώνει τις σκέψεις του για το πώς μπορεί να δει κανείς τον κόσμο και τον εαυτό του με περισσότερη συμπόνια. Πηγή έμπνευσης, όπως αναφέρει ο ίδιος, στάθηκαν άνθρωποι οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του την ιστορία της ζωής τους και του έθεσαν ερωτήματα στις δημόσιες ομιλίες του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Εύχομαι», γράφει, «αυτό το βιβλίο να γίνει για σας ένα χέρι φιλίας σε στιγμές απόγνωσης και να σας φέρει τη γαλήνη σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής σας».

Με περισσότερες από τριάντα πέντε πρωτότυπες εικόνες από τη βραβευμένη εικονογράφο Λισκ Φενγκ, η «Αγάπη για το λιγότερο τέλειο» υπερβαίνει πολιτισμούς και θρησκείες, αποτελώντας ένα πολύτιμο δώρο για τον καθέναν μας.

Έχουν γράψει για το βιβλίο:
«Είναι βέβαιο ότι λίγο περισσότερη αγάπη, λίγο περισσότερη συμπόνια και περισσότερη σοφία θα έκαναν καλό στον κόσμο. Στο βιβλίο Αγάπη για το Λιγότερο Τέλειο, ο Haemin Sunim μας δείχνει πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε και τις τρεις και να ανακαλύψουμε την ομορφιά στα πιο ατελή πράγματα – του ίδιου μας του εαυτού». Susan Cain, συγγραφέας του βιβλίου Quiet
«Θησαυρός! Δεν χρειάζεται να είμαι τέλεια; Απίστευτη είδηση! Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο αισθάνθηκα σαν να είχε πέσει επάνω μου ένας τόνος τούβλα και να διέλυσε όλα μου τα άγχη». Neil Pasricha, συγγραφέας των βιβλίων The Book of Awesome και The Happiness Equation

Ο Haemin Sunim είναι από τους σημαντικότερους δασκάλους και συγγραφείς του Βουδισμού Ζεν στη Νότια Κορέα. Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα και είναι δημοφιλή ως οδηγοί διαμεσολάβησης αλλά και αντιμετώπισης των προκλήσεων της καθημερινής ζωής. Ο Σουνίμ γεννήθηκε στη Νότια Κορέα. Πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες για σπουδές στον κινηματογράφο, αλλά τελικά ανακάλυψε την κλίση του στην πνευματική ζωή. Φοίτησε στα Πανεπιστήμια του Μπέρκλεϊ, του Χάρβαρντ και του Πρίνστον, έλαβε μοναστική εκπαίδευση στην Κορέα και δίδαξε μαθήματα σχετικά με τον Βουδισμό στο Hampshire College της Μασαχουσέτης. Οι οπαδοί του στο Twitter (@haeminsunim) και στο Facebook ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο. Όταν δεν ταξιδεύει για να διδάξει, ζει στη Σεούλ.