Αγάπα ότι έχεις

Να αγαπάς… να αγαπάς και να εκτιμάς βαθιά ότι έχεις μέχρι τώρα στην ζωή σου, τίποτα       δεν είναι δεδομένο. Από την μια μέρα στην άλλη άνθρωποι έχασαν τα πάντα και δεν μιλάμε απλά για χρήματα αλλά για το σπίτι τους, την οικογένεια τους, την ηρεμία τους. Να εκτιμάς την πολυτέλεια που έχεις να μελαγχολείς ξαπλωμένος στο καναπέ σου.

.
Να είσαι ευγνώμων για το ότι κάθε μέρα που ξυπνάς έχεις δεκάδες προβλήματα τα οποία μπορείς να λύσεις με κόπο. Να χαίρεσαι για αυτό που είσαι και για τους ανθρώπους που   έχεις δίπλα σου και να μην προσπαθείς να αλλάξεις για το χατίρι κανενός. Να αγαπάς τον εαυτό σου, με τα καλά και τα κακά του, για ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα. Μην είσαι πλεονέκτης με αυτά που ζητάς από την ζωή σου. Να προσπαθείς για το καλύτερο χωρίς να ξεχνάς ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρεις αξίζεις πολλά και μόνο που προσπάθησες. Αν δεν αγαπήσεις και δεν εκτιμήσεις εσύ αυτά που έχεις πως θα προσπαθήσεις για αυτά που ονειρεύεσαι; Σκέψου ότι τη ζωή που έχεις φτιάξει εσύ μέχρι τώρα και δεν είσαι ικανοποιημένος μαζί της, άλλοι θα την ζήλευαν.

.
Μη σκέπτεσαι μόνο ότι υπάρχουν και καλύτερα, που και που σκέψου ότι υπάρχουν και χειρότερα και ευχαρίστησε τον εαυτό σου και την τύχη σου για ότι έχεις καταφέρει. Μη μεμψιμοιρείς και μην κατηγορείς για όλα το «κακό σου Άστρο» ,όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Μάθε να ζητάς πολλά χωρίς να ξεχνάς πόσο σημαντικά είναι τα λίγα για να είσαι πραγματικά ευτυχισμένος. Και έτσι όπως είσαι ξαπλωμένος στο καναπέ σκέψου πόσο πραγματικά τυχερός είσαι για όλα αυτά που έχεις μέχρι τώρα. Μάθε να απολαμβάνεις την στιγμή. Μη κλαις για τα οικονομικά σου αλλά βγες μια βόλτα στο πάρκο που έχει τόσο ωραία μέρα. Πάρε μια βαθιά ανάσα και άδειασε για λίγο το μυαλό σου. Η ευτυχία δεν θέλει πολλά πράγματα. Αγάπη, υγεία και αληθινούς ανθρώπους.

.
Αγάπα ότι έχεις τώρα που μπορείς γιατί αύριο μπορεί και να το χάσεις. Μην ξεχνάς ότι όλα κάνουν κύκλους στην ζωή, τίποτα δεν είναι δεδομένο τίποτα δεν είναι στέρεο όλα κυλάν και φεύγουν. Σταματά να ζεις λοιπόν για το αύριο και ζήσε το τώρα σου. Γέλα, αγάπα, νιώσε όσο πιο δυνατά μπορείς γιατί όταν το αύριο θα έρθει θα συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα έχεις να θυμάσαι τίποτα από το χθες. Πάλεψε έτσι, ώστε να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα αλλά εκτίμησε κιόλας ό,τι κέρδισες ή σου δόθηκε.

.
Μάθε να αγαπάς όχι μόνο αυτό που θες να αποκτήσεις, αλλά και αυτό που έχεις ήδη.

10

Latest Articles

Διάβασε επίσης...