Η Αφροδίτη Της Μήλου Αποκτά Χέρια

ΠΑΡΙΣΙ,6 Μαρτίου- Η Αφροδίτη της Μήλου αποκτά χέρια για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεκριμένα, το ομοίωμα του αυθεντικού αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου που βρίσκεται στο σταθμό του Μετρό (Louvre-Rivoli Station) στο Παρίσι απέκτησε προσθετικά μέλη 3D εκτύπωσης για την καινούρια καμπάνια της Handicap International, μιας διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ανάγκη περίπου 100 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο που χρειάζονται ορθοπεδικές συσκευές.

Louvre-Rivoli Metro Station,Paris

Η καμπάνια χρησιμοποιεί το hashtag με τίτλο #BodyCantWait και έχει ήδη προσθέσει 3D προσθετικά μέλη και σε αγάλματα στον Κήπο του Κεραμεικού (Jardin des Tuileries) και σκοπεύει να συνεχίσει την ευχάριστη παρέμβαση της και σε άλλα έργα του Παρισιού. Έχοντας ξεκινήσει από το 2015, η MKO έχει ήδη προσφέρει 3D μέλη σε 19 ανθρώπους σε Μαδαγασκάρη, Συρία, Τόγκο και θα συνεχίσει την τοποθέτηση προσθετικών μελών σε πάνω από 100 ακόμη άτομα στην Ινδία.

«Παρά τον μεγάλο αριθμό των ατόμων που χρειάζονται μια ορθοπεδική συσκευή, το πρόβλημα αυτό δεν είναι γνωστό στο ευρύ κοινό» εξηγεί η Handicap International ενώ ο διευθυντής της, Xavier de Cres , δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP «Σήμερα θέλουμε να αυξήσουμε ταχύτητα για να φθάσουμε σε περισσότερες χώρες και να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους» . Εν συνεχεία υπερασπίστηκε τη χρήση των 3D εκτυπωτών παρά το πιο ακριβό κόστος τους λέγοντας πως «Πριν τους 3D εκτυπωτές , θα έπρεπε να φτιάξουμε ένα γύψινο καλούπι για το μέρος που θέλουμε, να το προσαρμόσουμε τέσσερις με πέντε φορές , και ύστερα να τοποθετηθεί σε ρητίνη. Διαδικασίες που απαιτούν ειδικούς και πολύ εξοπλισμό. Τώρα με ένα μικροσκοπικό scanner , το οποίο αναλύει τα σημεία, μεταφέρει τις διαστάσεις στο λογισμικό modelling και από εκεί στον 3D εκτυπωτή, η εξοικονόμηση χρόνου είναι πολύ μεγαλύτερη και πρόκειται για κάτι πιο πρακτικό, ειδικά όταν δουλεύουμε σε περιοχές, που αποτελούν ζώνες συγκρούσεων, όπως η Συρία.

Courtesy of AFP, (AGENCE FRANCE PRESSE)

 

6

Latest Articles

Διάβασε επίσης...