Αφιέρωμα στον σύγχρονο γαλλικό κινηματογράφο

Οι γάλλοι έχουν ένα ιδιαίτερο τρόπο να μας παρουσιάζουν την κωμωδία, το δράμα,τον έρωτα.Μας έχουν χαρίσει πάρα πολλές υπέροχες ταινίες τα τελευταία χρόνια, ταινίες δράσης,γέλιου, κλάματος κτλ, ταινίες με νοήματα, ταινίες που χρωστάμε την ύπαρξή τους στους Γάλλους.

The Intouchables

Aπό τις πιο πολυσυζητημένες γαλλικές ταινίες. Μια ταινία κοινωνική, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Ο Φιλίπ είναι ένας πλούσιος ευγενής, ο οποίος έχοντας μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, προσλαμβάνει ως βοηθό του, τον Ντρίς, , έναν πρόσφατα αποφυλακισμένο μαύρο νεαρό. Η σχέση τους έρχεται αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες και εμπόδια.

La famille Bélier

Πρόκειται για μια συγκινητική κοινωνική ταινία αγάπης.Η οικογένεια Μπελιέ είναι μια οικογένεια κωφάλαλων,εκτός από την 16Χρόνη Πάουλ, που χρησιμεύει ουσιαστικά ως “μεταφράστρια” της οικογένειας. Όμως, η Παούλ ανακαλύπτοντας το ταλέντο της στο τραγούδι, μέσω του καθηγητή της μουσικής της, αποφασίζει να μετακομίσει στο Παρίσι όπου θα κάνει μαθήματα.

Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?

Μια κωμωδία για όλες τις ηλικίες.Ένα συντηρητικό μεσήλικο ζευγάρι Γάλλων αστών υποβάλλεται σε μια αξεπέραστη απειλή για έναν ρατσιστή. Και τι άλλο θα μπορούσε να είναι απο το γεγονος πως οι κόρες παντρεύονται έναν Εβραίο, έναν Άραβα κι έναν Ασιάτη.

Une vie ailleurs
Η Sylvie έχει χάσει τον γιο της και ξαφνικά βρίσκει  στην Ουρουγουάη τα ίχνη του γιου της, που είχε απαγάγει ο πρώην σύζυγός της πριν τέσσερα χρόνια. όταν όμως φτάνει εκεί και περιμένει να τον παραλάβει,, την περιμένει μια έκπληξη. Ο γιος της έχει μεγαλώσει πλέον εκεί, δίπλα στην γιαγιά και στον παππού του και είναι ευτυχισμένο.

Gauguin-Voyage de Tahiti

Ο Γκογκέν εξορίζεται στην Ταϊτή και όντας ένας σπουδαίος ζωγράφος, που επιτέλους βρήκε την ησυχία του, μακρία από το οποιοδήποτε πολιτικοκοινωνικό δρώμενο και από όλους αυτούς που θεωρει ηλίθιους, ψάχνει να βρει την μούσα του. Μούσα του γίνεται η Tehura, η οποία εκτός από μούσα θα αποτελέσει και συζυγός του.

περισσότερα για τον γαλλικό κινηματογράφο εδώ

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...