Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Victoria Hislop

Η Victoria Hislop είναι μία συγγραφέας που έχει υμνήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό και έχει στο ενεργητικό της μία λαμπρή καριέρα.

Είναι μία συγγραφέας που αδιαμφισβήτητα αγαπάει την Ελλάδα και έχει εμπνευστεί από αυτή. Έχει γράψει κάποια από τα πιο γνωστά best-sellers στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο λόγος για την Victoria Hislop που αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

Γεννήθηκε στο Μπρόμλεϊ του Κέντ, όμως μεγάλωσε στο Τόνμπριτζ. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ασχολήθηκε με τον χώρο τον εκδόσεων και των δημοσίων σχέσεων. Όμως μετά την γέννηση του πρώτου της παιδιού, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Χάρις την δημοσιογραφία έχει πραγματοποιήσει ταξίδια σε όλο τον κόσμο, καθώς ασχολήθηκε με την ταξιδιωτική δημοσιογραφία.

Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο, “Το Νησί” το οποίο έγινε best-seller. Το βιβλίο αυτό είναι ύμνος στην αγάπη και την θέληση για ζωή. Αμέσως παραγωγοί του Hollywood ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν τα δικαιώματα του βιβλίου, αλλά η συγγραφέας αρνήθηκε δηλώνοντας “θα μπορούσε να καταλήξει σε ταινία τρόμου”. Όμως η ίδια παραχώρησε τα δικαιώματα του βιβλίου στο ελληνικό κανάλι MEGA για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Εκτός από το Νησί η Victoria Hislop έχει γράψει και άλλα βιβλία, όπως το Νήμα, η Καρτποστάλ, One Cretan evening and other stories και άλλα. Όλα τα βιβλία της έχουν την μαγεία να ταξιδεύουν τον αναγνώστη και να τον μαγεύουν με την λογοτεχνική της ευφράδεια. Η πλειονότητα των βιβλίων της διαδραματίζονται στο εξωτερικό και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει ταξιδέψει πολύ λόγω της εργασίας της. Έτσι αντλεί έμπνευση από αυτό.

Η Victoria Hislop έχει παντρευτεί τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων Private Eye και έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ένα κορίτσι την Έμιλι- Έλεν και ένα αγόρι, τον Ουίλιαμ- Ντέιβιντ. Έχει μία ήρεμη οικογενειακή ζωή στη Αγγλία, όπου συνεχίζει την συγγραφική της καριέρα.

 
Ελπίδα Αρχοντάκη
Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω, για αυτό τον λόγο ακολούθησα τον δρόμο της δημοσιογραφίας. Μεγαλωμένη δίπλα στη θάλασσα με βοήθησε να γίνω ονειροπόλα και ρομαντική. Ανήσυχη ψυχή και πνεύμα, ότι γράφω βγαίνει από την καρδιά μου. Λατρεύω τα βιβλία και κάθε μορφή τέχνης. Μου αρέσει να βλέπω την θετική πλευρά στα πάντα.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...