Exclusive Content:

Action Aid Hellas: Αλλάζουμε Ζωές, Αλλάζουμε Τον Κόσμο!

Μιλήστε μας για το έργο σας στην Ελλάδα

Το 2017, δημιουργήσαμε το Επίκεντρο, ένα κέντρο στήριξης για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και κοινωνικό αποκλεισμό.Μέσα από ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών και προγραμμάτων που προσφέρονται δωρεάν στο Επίκεντρο, ενήλικες,παιδιά και οι οικογένειές τους, έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες αλλά και τη δύναμη να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο.Σε αυτό το πλαίσιο από το 2000 πραγματοποιούμε και εκπαιδευτικά προγράμματα στα σχολεία της χώρας με τη συμμετοχή χιλιάδων μαθητών κάθε χρόνο.Στόχος μας είναι η ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών γύρω από ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο!Ακόμα, το 2014, ιδρύσαμε την Action Finance Initiative, τον πρώτο οργανισμό στην Ελλάδα που προσφέρει δωρεάν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια.Είναι ο τρόπος να στηρίζουμε οικονομικά μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.Τέλος προωθούμε τον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, ενώ ενημερώνουμε και κινητοποιούμε την ελληνική κοινή γνώμη μέσα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης.

Μιλήστε μας για το έργο σας στο εξωτερικό

Η ActionAid ως διεθνής οργάνωση δραστηριοποιείται κατά της φτώχειας και της αδικίας σε περισσότερες από 43 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η δράση μας στοχεύει σε μακροχρόνιες και ουσιαστικές αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων μέσω της ενδυνάμωσής τους.Μέσω  της εκπαίδευσης,της συλλογικής δράσης και της αλληλεγγύης,προσπαθούμε να φέρνουμε οριστικές αλλαγές στις ζωές των πιο περιθωριοποιημένων ανθρώπων.Συνεργαζόμαστε στενά με τοπικές οργανώσεις,δουλεύουμε με ολόκληρες κοινότητες και ασκούμε πίεση σε φορείς και κυβερνήσεις για να καταπολεμήσουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές που διαιωνίζουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.Μέχρι σήμερα,έχουμε στηρίξει 83 κοινότητες σε όλο τον κόσμο,χάρη σε περισσότερους από 100.000 Έλληνες και Κύπριους Αναδόχους!Aυτή τη στιγμή το ελληνικό γραφείο στηρίζει 18 χώρες σε Αφρική,Ασία,Λατινική Αμερική και Ελλάδα.

Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία της οργάνωσης

Η ActionAid ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.Ξεκίνησε ως φιλανθρωπική οργάνωση από τον Σέσιλ Τζάκσον Κόουλ.Εκείνος βρήκε 88 υποστηρικτές που έγιναν Ανάδοχοι σε 88 παιδιά στην Ινδία και την Κένυα.Σύντομα φάνηκε ότι αυτός ο τρόπος υποστήριξης δεν επιφέρει ουσιαστική αλλαγή στις ζωές των ανθρώπων παρά προσφέρει μια πρόσκαιρη ανακούφιση.Έτσι η δράση μας διευρύνθηκε σε πιο ουσιαστικούς τρόπους παρέμβασης που θα αντιμετωπίζουν τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας και της αδικίας.Τα προγράμματα που υλοποιούμε σήμερα σε όλες τις χώρες που βρισκόμαστε,έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν τις ανάγκες που οι ίδιοι οι κάτοικοι των κοινοτήτων μας έχουν υποδείξει.

Πείτε μας για μια εμπειρία που σας δυσκόλεψε πρακτικά

Το να στηθεί ένα πρόγραμμα,το οποίο να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες της κοινότητας στην οποία βρισκόμαστε και μαζί με τους ίδιους τους κάτοικους να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του είναι κάτι που θέλει χρόνο και σίγουρα περιλαμβάνει ποικίλης φύσεως πρακτικές δυσκολίες.Το αποτέλεσμα όμως,το οποίο είναι οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή,είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

Πως νιώθετε μετά από κάθε έργο σας;

Είναι η στιγμή που μας κάνει όλους πιο περήφανους από ποτέ.Η ActionAid αποχωρεί από μία κοινότητα μετά από 10 με 12 χρόνια,όταν οι κάτοικοι έχουν πλέον πάρει τη ζωή στα χέρια τους και δεν μας χρειάζονται πια.Έτσι πάντα αποχαιρετάμε τη συγκεκριμένη κοινότητα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση!

Τι στόχους έχετε για το μέλλον;

Για το μέλλον συνεχίζουμε τη δράση μας τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα και όπως συχνά αναφέρουμε το ιδανικό θα ήταν να φτάσουμε κάποια στιγμή στη μέρα που εμείς και οργανώσεις σαν την ActionAid δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα στέκονται γερά στα πόδια τους έχοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους.

Φωτογραφικό Υλικό Από Τις Δράσεις Τους

Ινδία. Oι γυναίκες και τα κορίτσια είναι πάντα στο επίκεντρο της δράσης μας. Credits: ΑctionAid
Ουγκάντα. Στα ταξίδια αλληλεγγύης οι Ανάδοχοι, υποστηρίζουν την ολοκλήρωση κάποιου έργου στην κοινότητα στην οποία επισκεπτόμαστε. Credits: Νικόλας Μάστορας / ΑctionAid
Τανζανία. Βασικό μας εργαλείο για την επίτευξη των στόχων μας είναι η εκπαίδευση. Credits: Νικόλας Μάστορας / ΑctionAid

Latest

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Ο Άνθρωπος που τραγούδησε τον έρωτα. Ο Άνθρωπος που περπάτησε...

11o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΤΕΙΑΣ – ΛΙΓΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΚΟΜΑ…

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας μας προσκαλεί στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας,...

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας 60 χρόνια ενεργής δράσης και...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Ο Άνθρωπος που τραγούδησε τον έρωτα. Ο Άνθρωπος που περπάτησε...

11o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΤΕΙΑΣ – ΛΙΓΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΚΟΜΑ…

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας μας προσκαλεί στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας,...

Ο Χρήστος Νικολόπουλος στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

Ο Χρήστος Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας 60 χρόνια ενεργής δράσης και...

Adagio Enigmatique του Saint Preux από την Ελληνογερμανική ορχήστρα Νέων (ΕΓοΝ-DGjO)

Το νέο single της νεοσύστατης Ελληνογερμανικής Ορχήστρας Νέων ΕΓοΝ-DGjO...

Εκλογική Αποχή: Πολιτική απάθεια ή μια μορφή διαμαρτυρίας;

             «Επιμένω σε ένα άλλο κόσμο.               Τον έχω τόσο ονειρευτεί,        ...

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι

Ο Άνθρωπος που τραγούδησε τον έρωτα. Ο Άνθρωπος που περπάτησε όλη τη γη για να μεταφέρει το μήνυμα της Αγάπης. Ο Άνθρωπος που πήρε την σκυτάλη...

11o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΑΤΕΙΑΣ – ΛΙΓΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΚΟΜΑ…

Ο Σύλλογος Νεολαίας Ελάτειας μας προσκαλεί στο 11ο Μουσικό Φεστιβάλ Ελάτειας, για να ζήσουμε όλοι μαζί μία μοναδική εμπειρία σε μια υπέροχη τοποθεσία μέσα στη φύση...