Exclusive Content:

Πώς μια Απλή Ιδέα με Δύο Ηθοποιούς σε Ένα Δωμάτιο Δημιούργησε το Θρυλικό Saw

Η ταινία Saw, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες τρόμου, γεννήθηκε από μια απλή αλλά δημιουργική ιδέα δύο φίλων και συμφοιτητών κινηματογράφου, του James Wan και του Leigh Whannell. Μετά την αποφοίτησή τους από τη σχολή κινηματογράφου, οι δύο δημιουργοί ήθελαν να γράψουν και να χρηματοδοτήσουν τη δική τους ταινία. Όμως, με περιορισμένο προϋπολογισμό, έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να φτιάξουν μια ταινία με το λιγότερο δυνατό κόστος.

Η Ιδέα της Ταινίας

Οι Wan και Whannell αποφάσισαν ότι η φθηνότερη ιδέα ήταν να δημιουργήσουν μια ταινία που θα διαδραματίζεται σε ένα μόνο δωμάτιο και θα περιλάμβανε μόνο δύο ηθοποιούς. Έτσι, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στην ιδέα που αργότερα έγινε γνωστή ως Saw. Η ταινία περιστρέφεται γύρω από δύο άντρες που ξυπνούν σε ένα σκοτεινό, απομονωμένο δωμάτιο, αλυσοδεμένοι, και προσπαθούν να επιβιώσουν καθώς βρίσκονται στο έλεος ενός σαδιστή «παίχτη», του Jigsaw.

Η Ανάπτυξη του Saw

Η αρχική ιδέα της ταινίας ήταν τόσο απλή όσο και οικονομική, με τους δύο δημιουργούς να επιλέγουν ένα «κλειστοφοβικό» σκηνικό και ένα σενάριο που επικεντρώνεται στη ψυχολογική ένταση. Το σενάριο περιείχε σκόπιμα ελάχιστες τοποθεσίες και χαρακτήρες, κάτι που περιόρισε σημαντικά το κόστος παραγωγής. Η ταινία γυρίστηκε με έναν προϋπολογισμό περίπου 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα γυρίσματα κράτησαν μόνο 18 ημέρες.

Παρά το χαμηλό κόστος, το Saw κατάφερε να κερδίσει την προσοχή του κοινού για τη μοναδική του πλοκή και τα ακραία στοιχεία τρόμου. Η ταινία προβλήθηκε στο Sundance Film Festival και κέρδισε αμέσως τη φήμη ενός πρωτότυπου ανεξάρτητου έργου τρόμου.

Από Ανεξάρτητη Παραγωγή σε Παγκόσμιο Φαινόμενο

Μετά την κυκλοφορία του το 2004, το Saw γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία ενός τεράστιου franchise που περιλαμβάνει πολλές ταινίες, βιντεοπαιχνίδια, ακόμα και θεματικά πάρκα. Το Saw επηρέασε επίσης ολόκληρο το είδος του τρόμου, καθιερώνοντας το στυλ των «σπλατερό» ταινιών με έντονες σκηνές βίας και έντασης.

Συμπέρασμα

Το Saw αποδεικνύει πως με φαντασία και επιμονή, ακόμα και οι πιο απλές και οικονομικές ιδέες μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιες επιτυχίες. Από δύο φοιτητές κινηματογράφου που έψαχναν έναν τρόπο να γυρίσουν την πρώτη τους ταινία, το Saw έγινε μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες τρόμου στην ιστορία του κινηματογράφου.

Latest

Newsletter

Don't miss

Ο Jon Bon Jovi Σώζει Γυναίκα από Αυτοκτονία σε Γέφυρα στο Νάσβιλ – Βίντεο

Σε μια συγκλονιστική στιγμή, η διάσημη ροκ σταρ Jon Bon Jovi κατάφερε να σώσει μια νεαρή γυναίκα που ετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει από τη γέφυρα...

«Starry Night: Ο Van Gogh Ζωγράφισε τον Ουρανό με Ακρίβεια Επιστημονικής Φυσικής σύμφωνα με Έρευνα

Η διάσημη ζωγραφιά του Vincent van Gogh, Starry Night, δεν είναι απλώς ένα έργο τέχνης, αλλά αποκαλύπτει μια εκπληκτική σύνδεση με τους νόμους της...

Μαθητές Λυκείου Κάνουν Έκπληξη στον Φύλακα, με το Αυτοκίνητο των Ονείρων του

Μια ομάδα μαθητών από το Λύκειο James Madison στη Βιρτζίνια κατάφερε να συγκινήσει τον Francis Apraku, έναν φύλακα με καταγωγή από τη Γκάνα, προσφέροντάς...