Exclusive Content:

10 ταινίες που πρέπει να δεις αυτό το halloween

Το Halloween είναι μια εποχή για όλα τα απόκοσμα, τρομακτικά και υπερφυσικά πράγματα. Είναι ακόμα η τέλεια δικαιολογία για να πάρετε την κουβέρτα σας και λίγα ποπ κορν και να απολαύσετε μια καλή τρομακτική ταινία στην άνεση του σπιτιού σας. Είτε είστε οπαδός του κλασικού τρόμου, των ψυχολογικών θρίλερ ή των φιλικών προς την οικογένεια τρομακτικών ιστοριών, επιμεληθήκαμε μια λίστα με δέκα ταινίες που πρέπει να παρακολουθήσετε το Halloween και θα σας βάλουν στο πνεύμα της εποχής. Πάρτε τις αγαπημένες σας Halloween λιχουδιές, χαμηλώστε τα φώτα και ετοιμαστείτε για έναν μαραθώνιο ταινιών.

#1 The Shining (1980)

Σκηνοθετημένη από τον Stanley Kubrick και βασισμένη στο μυθιστόρημα του Stephen King, η “The Shining” είναι ένα αριστούργημα του κινηματογράφου τρόμου. Η εμβληματική ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον ως Τζακ Τόρανς, ενός συγγραφέα που οδηγείται στην τρέλα, ενώ φροντίζει ένα απομονωμένο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θα σας ανατριχιάσει. Με τα στοιχειωμένα οπτικά στοιχεία και την απόκοσμη ατμόσφαιρά της, η ταινία αυτή είναι μια κλασική ταινία που έχει αντέξει στο χρόνο.

#2 Halloween (1978)

Καμία λίστα ταινιών Halloween δεν είναι πλήρης χωρίς το “Halloween” του John Carpenter. Αυτή η πρωτοποριακή ταινία slasher σύστησε στον κόσμο τον Michael Myers, τον μασκοφόρο δολοφόνο που δραπετεύει από ένα ψυχιατρείο για να τρομοκρατήσει μια μικρή πόλη. Ο ρόλος της Jamie Lee Curtis ως Laurie Strode έχει γίνει μια εμβληματική φιγούρα στην ιστορία του τρόμου.

#3 Get Out (2017)

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Jordan Peele, “Get Out”, συνδυάζει τον τρόμο με το κοινωνικό σχόλιο, με αποτέλεσμα μια ταινία που προκαλεί προβληματισμό και πραγματικά τρομάζει. Η ιστορία ακολουθεί έναν μαύρο άνδρα που επισκέπτεται την οικογένεια της λευκής φίλης του για το Σαββατοκύριακο, μόνο και μόνο για να αποκαλύψει ένα ανησυχητικό μυστικό. Με την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα και τα ανησυχητικά του θέματα, το “Get Out” είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο.

#4 The Nightmare Before Christmas (1993)

Για όσους αναζητούν μια πιο φιλική προς την οικογένεια επιλογή, το “The Nightmare Before Christmas” είναι μια απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων stop-motion σε σκηνοθεσία του Tim Burton. Αφηγείται την ιστορία του Τζακ Σκέλινγκτον, του βασιλιά των κολοκυθιών της πόλης του Χάλοουιν, ο οποίος πέφτει πάνω στην πόλη των Χριστουγέννων και αποφασίζει να καταλάβει τη γιορτή. Με τα αξέχαστα τραγούδια της και το μοναδικό μείγμα αποκριών και Χριστουγέννων, αυτή η ταινία είναι ένα κλασικό έργο για τις γιορτές.

halloween

#5 Hereditary (2018)

Το “Hereditary” είναι μια ταινία ψυχολογικού τρόμου που θα στοιχειώσει τα όνειρά σας για πολύ καιρό μετά τους τίτλους τέλους. Σε σκηνοθεσία του Ari Aster, η ταινία εξερευνά θέματα θλίψης, τραύματος και υπερφυσικού. Η Toni Collette αποδίδει μια μαγευτική ερμηνεία ως μητέρα μιας οικογένειας που μαστίζεται από ανησυχητικά γεγονότα που κλιμακώνονται σε μια εφιαλτική δοκιμασία.

#6 The Conjuring (2013)

Το “The Conjuring” είναι το πρώτο μέρος ενός επιτυχημένου franchise τρόμου εμπνευσμένο από τις πραγματικές παραφυσικές έρευνες των Ed και Lorraine Warren. Σε σκηνοθεσία του James Wan, η ταινία ακολουθεί τους Warrens καθώς βοηθούν μια οικογένεια που τρομοκρατείται από μια κακόβουλη παρουσία στο αγροτόσπιτό τους. Με τις επιδέξια σχεδιασμένες τρομάρες και τους συναρπαστικούς χαρακτήρες της, η ταινία αυτή αναζωογόνησε το υποείδος των στοιχειωμένων σπιτιών.

#7 Beetlejuice (1988)

Ο Tim Burton ξαναχτυπά με το “Beetlejuice”, μια ιδιόρρυθμη και σκοτεινά κωμική ταινία για ένα πρόσφατα αποθανόν ζευγάρι που ζητά τη βοήθεια του άτακτου Beetlejuice για να τρομάξει τους νέους ενοίκους του σπιτιού τους. Η μανιώδης ερμηνεία του Michael Keaton ως Beetlejuice είναι αξέχαστη και το μείγμα χιούμορ και τρόμου της ταινίας την καθιστά ιδανική επιλογή για το Halloween.

#8 Psycho (1960)

Το “Psycho” του Άλφρεντ Χίτσκοκ είναι μια κλασική ταινία που άλλαξε για πάντα το είδος του τρόμου. Η εμβληματική σκηνή του ντους της ταινίας και η αγωνιώδης αφήγηση έχουν αφήσει μια διαρκή επίδραση στον κινηματογράφο. Η ερμηνεία του Άντονι Πέρκινς ως Νόρμαν Μπέιτς, ενός διαταραγμένου ιδιοκτήτη μοτέλ με ένα σκοτεινό μυστικό, είναι θρυλική. Το “Psycho” είναι ένα must-see για κάθε οπαδό των ψυχολογικών θρίλερ.

Halloween

#9 The Babadook (2014)

Το “The Babadook” είναι μια αυστραλιανή ταινία ψυχολογικού τρόμου που εξερευνά το σκοτάδι που κρύβεται μέσα σε μια πενθούσα μητέρα και τον προβληματικό γιο της. Όταν ένα δυσοίωνο παιδικό βιβλίο εκδηλώνει μια κακόβουλη παρουσία, η ζωή τους παίρνει τρομακτική τροπή. Η ατμοσφαιρική ένταση και οι εξαιρετικές ερμηνείες της ταινίας την καθιστούν ένα σύγχρονο διαμάντι τρόμου.

#10 A Nightmare on Elm Street (1984)

Το “A Nightmare on Elm Street” του Wes Craven σύστησε στον κόσμο τον Freddy Krueger, έναν εμβληματικό κακό του τρόμου με ένα γάντι από ξυράφια. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα εφήβων που παρακολουθούνται στα όνειρά τους από τον Φρέντι, οδηγώντας σε συνέπειες στην πραγματική ζωή. Οι ευφάνταστες δολοφονίες της ταινίας και το σκοτεινό χιούμορ του Φρέντι την έκαναν μια αγαπημένη καταχώρηση στον κανόνα του τρόμου.

Με λίγα λόγια

Είτε είστε λάτρης του τρόμου είτε απλά ψάχνετε για τρομακτική ψυχαγωγία το Halloween, αυτές οι δέκα ταινίες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα τρόμου και συγκίνησης. Από διαχρονικά κλασικά έργα όπως το “The Shining” και το “Halloween” μέχρι σύγχρονα διαμάντια όπως το “Get Out” και το “Hereditary”, υπάρχει κάτι για κάθε λάτρη του τρόμου να απολαύσει. Έτσι, χαμηλώστε τα φώτα, ετοιμαστείτε να πηδήξετε από τη θέση σας και αφήστε αυτές τις ανατριχιαστικές ιστορίες να δημιουργήσουν την τέλεια ατμόσφαιρα για μια αξέχαστη Halloween βραδιά.

Διαβάστε επίσης:

Latest

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων...

Δεν έχασα τίποτα εκτός από αυτά που δεν είχα ποτέ μου

Αυτός θα είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου και...

Newsletter

Don't miss

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων...

Δεν έχασα τίποτα εκτός από αυτά που δεν είχα ποτέ μου

Αυτός θα είναι ο τίτλος του σημερινού άρθρου και...

Έχεις Σγουρά Μαλλιά; – Δες εδώ Το Βίντεο για… Μπούκλες που Έγινε Viral

Βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στα social media δείχνει γνωστή...

Blue Train: Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου ξεκίνησε θριαμβευτικά και συνεχίζει κάθε Δευτέρα & Τρίτη, στο Θέατρο ΑΛΜΑ!

Το “BLUE TRAIN”, το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σουλεϊμάν, ξεκίνησε την πορεία του στο Θέατρο ΑΛΜΑ θριαμβευτικά, και παρουσιάζεται για...

Το Ακρωτήρι του Sharr White: Με την Μαρία Ναυπλιώτου και τον Δημήτρη Αλεξανδρή

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες παραστάσεις της σεζόν, ξεκινά στις 6 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Ιλίσια. Η Μαρία Ναυπλιώτου συναντά τον Δημήτρη Αλεξανδρή, στην παράσταση...

«Αμφιβολία»: Πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου στο θέατρο Δ. Χόρν

Ένα από τα πλέον συζητημένα θεατρικά έργα των τελευταίων ετών, η «Αμφιβολία» (Doubt: a parable) του John Patrick Shanley, κάνει πρεμιέρα στις 21 Οκτωβρίου...