Μετά από τις γενικές προτάσεις που δώσαμε στο προηγούμενο άρθρο που αφορούσε  κάποια tips για να δώσεις μία vintage πινελιά στο φοιτητικό σου σπίτι, αποφασίσαμε να σου δώσουμε πιο συγκεκριμένες ιδέες ανάλογα με το δωμάτιο που θέλεις να διακοσμήσεις. Μια καλή αρχή θα ήταν να ξεκινήσουμε από την διακόσμηση του υπνοδωματίου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το υπνοδωμάτιο αποτελεί ένα προσωπικό άσυλο για το καθένα και είναι ένα είδος άβατου για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Άραγε, πόσο σημαντικό είναι για όλους μας να έχουμε ένα χώρο δικό μας “στολισμένο”, όπως το επιθυμούμε; Εγώ θα απαντήσω αρκετά. Αν και συ πιστεύεις το ίδιο με εμένα και σου αρέσει το vintage – retro, τότε αυτό το άρθρο γράφτηκε για εσένα.

Επιλογή χρωμάτων στους τοίχους

Διάλεξε μια χρωματική ιστορία. Μπορείς να το κρατήσεις σε αποχρώσεις του λευκού, εάν σκοπεύεις να δώσεις έμφαση στα retro αντικείμενα που θα προσθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, αν θες λίγο χρώμα στους τοίχους, διάλεξε εκείνο της αρεσκείας σου σε παλ αποχρώσεις και φρόντισε οι τοίχοι σου να ακολουθούν την ίδια χρωματική παλέτα με τα υπόλοιπα αντικείμενα. Πρόσεξε όχι έντονα χρώματα και υπερβολές. Το βάρος θα πέσει στις επιλογές σου στα αντικείμενα, τα οποία θα δώσουν και την vintage διάθεση που θες στον χώρο.

 

Δημιούργησε το δικό σου vintage γραφείο

Διάλεξε ένα απλό γραφείο χωρίς ιδιαίτερο όγκο. Φρόντισε να διαλέξεις μία καρέκλα που να θυμίζει καρέκλα από ένα παλιό fastfood μαγαζί. Ίσως σε ένα χρώμα παρόμοιο με το υπόλοιπο δωμάτιο. Διακοσμητικά, όπως μία vintage λάμπα αναγνωστηρίου ή ένα vintage ρολόι  Αντί για ράφια χρησιμοποίησε ένα παλιό locker. Βάψ’ το στο χρώμα της αρεσκείας σου και αποθήκευσε μέσα όλα σου τα βιβλία. Μπορείς, επιπλέον, να το διακοσμήσεις με διάφορα vintage αυτοκόλλητα, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις πάνω του ένα vintage λαμπατέρ.

 

 

Διακόσμησε τους τοίχους σου εύκολα

Δώσε χαρακτήρα στο υπνοδωμάτιο σου κρεμώντας στους τοίχους αντικείμενα που σε υπνοδωμάτιοαντιπροσωπεύουν. Αν σου αρέσει η μουσική μπορείς να κρεμάσεις κάποια βινίλια. Aλλιώς να τοποθετήσεις σε κάδρα quotes που σου αρέσουν και θα ήθελες να διαβάζεις καθημερινά ή κάποια αφίσα με vintage διάθεση. Μία εξίσου καλή ιδέα είναι να φτιάξεις την δική σου αγαπημένη γωνία αναμνήσεων. Πάρε έναν πίνακα ανακοινώσεων ή οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο και βάλε πάνω φωτογραφίες. Ένα έξτρα τιπ για ακόμα πιο vintage διάθεση είναι να τυπώσεις τις φωτογραφίες σαν να τις έβγαλες από polaroid φωτογραφική μηχανή. Πρόσθεσε φωτάκια γύρω γύρω από τον πίνακα. Aν θες να το απογειώσεις διάλεξε ένα μέρος που θα ταίριαζε να τοποθετήσεις μία λέξη που σε εμπνέει σχηματισμένη από neon φώτα.

 

 

Πες όχι στην ντουλάπα πες ναι στο stand

Η αλήθεια είναι πως αυτό το βήμα είναι για τους τολμηρούς που δεν φοβούνται να υπνοδωμάτιοακούσουν την μουρμούρα της μάνας τους, αλλά, όπως και να το κάνεις, δίνει ένα επιπλέον πόντο στην διακόσμηση του δωματίου σου. Διάλεξε κάποια από τα πιο trendy ρούχα σου και τοποθέτησε τα σε ένα παλιό stand. Και πιο εύκολο να τα βρεις, όταν βιάζεσαι, θα είναι και πιο στυλάτο.

Φτιάξε την δική σου γωνία

Σε αυτό το σημείο χρειάζεται να επενδύσεις σε ένα vintage αντικείμενο που εσύ αγαπάς. υπνοδωμάτιοΑυτό μπορεί να είναι ένα γραμμόφωνο, μία γραφομηχανή, ένα παλιό τηλέφωνο, ακόμα και μία παλιά φωτογραφική μηχανή. Διάλεξε ό, τι σε εμπνέει και σε χαρακτηρίζει. τοποθέτησε το σε ένα τραπεζάκι και διακόσμησε το από πάνω μέχρι κάτω με vintage διακοσμητικά. Αν σου αρέσει, μπορείς να προσθέσεις μία πολυθρόνα σε έντονο χρώμα, ώστε να κάθεσαι εκεί και να περνάς τον χρόνο σου. Τέλος, σε γενικές γραμμές μην φοβάσαι να τοποθετήσεις λίγο “πράσινο” στο υπνοδωμάτιο σου, ενώ μία καλή ιδέα θα ήταν να αντικαταστήσεις τις παλιές σου κουρτίνες με στόρια.

Παρόμοια άρθρα

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

1 COMMENT

Comments are closed.