10. Το τελευταίο “αντίο” σε έναν άνθρωπο της τέχνης
Τον αιώνιο έφηβο της έβδομης τέχνης αποχαιρέτησαν πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος, αλλά και φαν του την Παρασκευή. Η τελετή έλαβε χώρα στην Μητρόπολη. Στη συνέχεια ο ηθοποιός οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί, πως η σορός του αγαπημένου ηθοποιού είχε τεθεί την προηγούμενη μέρα σε λαϊκό προσκύνημα. Μπόρεσαν όλοι να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο Κώστα Βουτσά. Συντετριμμένη εμφανίστηκε η τελευταία γυναίκα του, Αλίκη Κατσαβού. Παράλληλα, ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν, όταν μία από τις κόρες του εκφώνησαν τον επικήδειο λόγο της. Αλλά και το στεφάνι της Finos Films με το χαρακτηριστικό “Τίτλοι Τέλους”.

τέχνης

9. My Style Rocks: Η “σκληρή” Ευρυδίκη “σπάει”

Η Ευρυδίκη είναι μία παίχτρια που από την αρχή του παιχνιδιού, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του έχει απασχολήσει με την έντονη προσωπικότητά της και τα αυστηρά σχόλιά της. Δεν είναι δε λίγες οι φορές που έχει αναμειχθεί το πρόσωπό της σε διάφορους διαπληκτισμούς με άλλες συμπαίκτριές της. Η ίδια έχει δηλώσει, ότι είναι μία μαχήτρια και πως δεν την εμποδίζει τίποτα. Πάρ’ όλα αυτά στο τελευταίο επεισόδιο έδειξε να είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Απ’ ό, τι φαίνεται κάποιο οικογενειακό συμβάν την απασχολεί τις τελευταίες μέρες. Η ίδια παίχτρια που άλλοτε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της για έναν βαθμό, τώρα τους αγνοεί παντελώς. Την εμφανή διαφορά στην συμπεριφορά της παίχτριας παρατήρησαν και οι κριτές. Μάλιστα, το συζήτησαν μαζί της και της έδωσαν συμβουλές.

8. Έφυγε από την ζωή η Άλκη Ζέη
Η αγαπημένη συγγραφέας όλων μας έφυγε από τον επίγειο κόσμο το βράδυ της Πέμπτης σε ηλικία 97 ετών. Η γραφή της έχει χαραχθεί στα μυαλά όλων μας, καθώς σημάδεψε με τα έργα της χιλιάδες παιδικές ψυχές. Ένα από τα σημαντικότερα έργα της έτυχε να είναι και το πρώτο μυθιστόρημά της, ” Το καπλάνι της βιτρίνας”. Τα μυθιστορήματά της απευθύνονταν κυρίως σε παιδιά. Αν και στο ιστορικό της συμπεριλαμβάνονται και κάποιες μεταφράσεις. Στα έργα της ο διδακτισμός απουσίαζε. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν Πρέσβειρα της Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας λόγω του απόηχου των έργων της, τα οποία είχαν γίνει ευρέως γνωστά και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.

τέχνης

7. Η απώλεια της Κικής Δημουλά
Φτωχότερος έγινε ο κόσμος του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης αυτή την εβδομάδα. Ειδικά, ύστερα από τον χαμό της Ελληνίδας ποιήτριας Κικής Δημουλά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγαπημένη ποιήτρια είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή. Παρά το γεγονός, ότι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και νοσηλεύτηκε για 8 ημέρες στην ΜΕΘ. Τελικά, έχασε την μάχη, η οποία ήταν άνιση στα 89 της χρόνια. Η κηδεία της πραγματοποιήθηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη με πολλούς ανθρώπους της καλλιτεχνικής και πολιτικής σκηνής να δίνουν το παρόν.

τέχνης

6 .” Έτερος Εγώ” : Τα πρώτα επεισόδια

Πρεμιέρα στο star έκανε η αστυνομική σειρά ” Έτερος Εγώ” με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη. Τα πρώτα διπλά επεισόδια της σειράς που προβλήθηκαν στο κανάλι καθήλωσαν το κοινό. Πρόκειται για μία σειρά που συνδυάζει το μυστήριο και τις αστυνομικές περιπέτειες με την αρχαία μυθολογία. Πλήθος αξιόλογων ηθοποιών εμφανίζονται υποδυόμενοι τους πιο ανατρεπτικούς ρόλους. Ενώ, για τους πιστούς του εγκληματολόγου Δημήτρη Λαΐνη ανακοινώθηκε, πως ξεκινά νέος κύκλος γυρισμάτων με τίτλο ” Έτερος Εγώ – Κάθαρσις” που θα μας απασχολήσει στην δεύτερη σεζόν της σειράς, η οποία θα προβληθεί στο Cosmote Tv.

5. Ντελιβεράς μαχαίρωσε και σκότωσε το αφεντικό του

Συνελήφθησαν 3 από τους 4 δράστες του φονικού που έλαβε χώρα σε μπεργκεράδικο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, το Σάββατο το βράδυ 4 άντρες εισέβαλαν στο γνωστό ταχυφαγείο της περιοχής έχοντας ως στόχο τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. Μπροστά στα έντρομα βλέμματα των πελατών βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο μαγαζί άρχισαν να γρονθοκοπούν, αλλά και να μαχαιρώνουν τον ιδιοκτήτη. Κανένας από όσους βρίσκονταν εκεί δεν μπόρεσε να επενέβη και λίγο αργότερα ο 45χρονος ιδιοκτήτης άφησε την τελευταία του πνοή, καθώς εξέπνευσε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε.

Για την θανατηφόρα επίθεση συνελήφθησαν 4 ημεδαποί ηλικίας 32, 20, 37 και 17 ετών που φαίνεται πως είναι αδέρφια και σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον τους. Από ό, τι φαίνεται κίνητρο για αυτή τους την πράξη φαίνεται να είναι η απόλυση ενός εκ των δραστών που δούλευε ως ντελιβεράς στο συγκεκριμένο κατάστημα.

4. Πυροβολισμοί με τραυματία στην Δυτική Αττική

Ξημερώματα Σαββάτου στις 29/02 σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από το σπίτι ενός πρώην υπουργού στην περιοχή της Δυτικής Αττικής. Από ό, τι φαίνεται, υπήρξε συμπλοκή έξω από το σπίτι της πρώην υπουργού μεταξύ ενός 50χρονου αστυνομικού που επάνδρωνε την φρουρά και φυλούσε την υπουργό και μίας 46χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα μπήκε στο αυτοκίνητο του αστυνομικού και κατά την διάρκεια του διαπληκτισμού τους το όπλο του άνδρα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η γυναίκα ελαφρά στο πόδι της. Την υπόθεση διερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση από το Αρχηγείο της Αστυνομίας.

3. Ακραίες καταστάσεις σε Λέσβο και Χίο για τις προσφυγικές δομές

Εκρηκτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση σε Λέσβο και σε Χίο με τους κατοίκους των νησιών να επιτίθενται στις αστυνομικές δυνάμεις που έφτασαν στο νησί. Ο λόγος για αυτή την αναστάτωση προκύπτει στην αντίδραση των μονίμων κατοίκων των νησιών για την κατασκευή κλειστών δομών για τους πρόσφυγες. Οι κάτοικοι που αντιμετωπίζουν το προσφυγικό πρόβλημα τους τελευταίους μήνες καθημερινά ζητούν την αποσυμφόρηση των νησιών από τον μεγάλο αριθμό προσφύγων. Για εκείνους η δημιουργία κλειστών προσφυγικών δομών αποτελεί ένα ακόμα αγκάθι και όχι λύση στο πρόβλημά τους.

Αποτροπιασμό και σοκ προκαλούν οι σκηνές βίας μεταξύ ματ και κατοίκων, αλλά και η επίθεση που δέχτηκαν δύο αστυνομικοί μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου που διέμεναν. Τελικά, οι δυνάμεις αποχώρησαν προσωρινά από τα νησιά δηλώνοντας πως έχεικ ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος εργασιών. Το μόνο σίγουρο είναι πως η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο, κάτι το οποίο είναι εμφανές με τις αποτρόπαιες συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν τις δύο πλευρές και είναι άγνωστο το τι μέλλει γενέσθαι.

2. Τα έκτακτα μέτρα που “παίρνει” ο Κορονοϊός

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα του ιού στην χώρα μας και άρχισαν οι αρμόδιες αρχές να λαμβάνουν τα πρώτα μέτρα. Για κάθε νεότερο κρούσμα βγαίνει ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Παράλληλα, με την ενημέρωση για την κατάσταση υγείας των ασθενών γίνεται αναφορά και σε κάποια μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Αρχικά, θα απαγορεύονται στα νοσοκομεία τα επισκεπτήρια, ενώ η ύπαρξη συνοδού θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Στη συνέχεια, ματαιώθηκαν με υπουργική απόφαση όλες οι εκδρομές σχολείων στο εξωτερικό, ενώ αναστάλθηκε και η λειτουργία 8 σχολείων στην Αθήνα, όπου φοιτούσαν μαθητές ενός εκ των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Ακόμη, ακυρώθηκαν και όλες οι καρναβαλιστικές εκδηλώσεις που θα λάμβαναν χώρα σε πολλές περιοχές της χώρας μας και που θα παρακολουθούσαν χιλιάδες άτομα. Με πρόστιμο κινδυνεύουν όσοι αψηφήσουν την απαγόρευση των συγκεκριμένων εκδηλώσεων και συνεχίσουν με κανονική διεξαγωγή τους.

1. Η Τουρκία ανοίγει τα σύνορά της στους πρόσφυγες

Σε μία αναπάντεχη κίνηση προχώρησε η γείτονας χώρα, Τουρκία, με το ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, Τούρκος αξιωματικός δήλωσε, ότι η Τουρκία θα ανοίξει τους δρόμους, ώστε να μεταφερθούν οι πρόσφυγες είτε μέσω ξηράς είτε δια θαλάσσης στην Ευρώπη. Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέπεια της επικείμενης άφιξης χιλιάδων προσφύγων στην Τουρκία από την Ιντλίμπ. Φημολογείται, πως η κίνηση αυτή της Τουρκικής Κυβέρνησης αποτελεί μία προπαγάνδα, η οποία είναι μέρος ενός σχεδίου πίεσης της Ευρώπης λόγω του πλήγματος που δέχτηκε η Τουρκία κατά την διάρκεια βομβαρδισμού. Το Τουρκικό Κράτος καθοδηγεί τους μετανάστες, σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο καραβάνι που ελπίζει να περάσει στα ελληνικά νησιά. Αξίζει να σημειωθεί, πως υπάρχουν λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν δωρεάν πρόσφυγες. Παράλληλα, συναγερμός έχει δημιουργηθεί στις ελληνικές αρχές που προσπαθούν να φυλάξουν και να διατηρήσουν κλειστά τα ελληνικά σύνορα.

Παρόμοια άρθρα

 

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε Instagram, Facebook και Spotify για περισσότερη έμπνευση.

Giving Sight by Beasty-Press // Giving Sight The Project 

1 COMMENT

Comments are closed.