Χτες στην πλατεία Συντάγματος ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Πλήθος ανθρώπων με ανυψωμένη την ελληνική σημαία από πολύ νωρίς έφτανε στον χώρο διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου,τόσο μικροί όσο και μεγάλοι.

https://www.iefimerida.gr/

Στόχος των διαδηλωτών είναι να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση. Όλοι ενωμένοι τραγουδούν τον ύμνο “Μακεδονία Ξακουστή” για να ακουστεί όσο περισσότερο μπορεί το μήνυμα τους.Φυσικά, δεν έλειπαν τα επεισόδια και σε αυτό το συλλαλητήριο. Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στον κτιριακό χώρο της Βουλής και τα ΜΑΤ απάντησαν σε αυτή την πράξη με χημικά. Επίσης πραγματοποιήθηκε ρίψη αντικειμένων ως προς τα μέλη της αστυνομίας από τους διαδηλωτές. Σημειώθηκε επίσης επέλαση των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια στην περιοχή της Ακαδημίας Ακόμη υπήρξαν επεισόδια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου ομάδα κουκουλοφόρων πετούσε καδρόνια,καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα προς την διμοιρία των ΜΑΤ. Παρολ’αυτά οι αστυνομικές δυνάμεις περιόρισαν την χρήση χημικών με σκοπό να απομακρύνουν τα άτομα αυτά.

https://rodosreport.gr/deite-live-to-syllalitirio-gia-tin-makedonia-entasi-kai-epeisodia/

Μεταξύ των διαδηλωτών υπήρξαν και ισχυρές προσωπικότητες του χώρου της πολιτικής όπως ο Α.Σαμαράς,Δ.Καμμένος,Γ.Γιακουμάτος κ.α. Σε συνέντευξη του ο Πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Α.Σαμαράς δήλωσε ότι η συγκεκριμένη διαδήλωση αποπνέει ένα πνεύμα δημοκρατίας και ότι είναι για την Ελλάδα και το δίκαιο.

Πέρα από τον πολιτικό τομέα το παραπάνω συλλαλητήριο αφορά και το κοινωνικό κομμάτι. Ο ελληνικός λαός ενωμένος με μια βοή πάει κόντρα στην νομοθεσία των πολιτικών και πολεμάει για ένα καλύτερο ελληνικό μέλλον,τόσο δημοκρατικό όσο και δίκαιο. Διακατέχεται ένα πνεύμα φιλοπατρίας και πατριωτισμού. Υπάρχει περηφάνια για την Ελλάδα όπου έχει μια πλούσια ιστορία και ακμή σε κάθε τομέα ήδη από τα αρχαία χρόνια. Μέσα από αυτό ανυψώνεται η ειρηνική συνύπαρξη του ελληνικού λαού και πνεύματος.

euronews.com

 

(το παραπάνω κείμενο αποτελεί προσωπική άποψη του συντάκτη)