Exclusive Content:

8 πράγματα που δεν γνώριζες για τη ζωή του θρυλικού Alexander McQueen

Το παιδί από το Ανατολικό Λονδίνο που κατάφερε να αλλάξει για πάντα τα δεδομένα της μόδας. Υπήρξε ιδιότροπος αλλά και πολύ δημιουργικός κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ποια είναι όμως μερικά από τα στοιχεία που έκαναν τη ζωή του μεγάλου σχεδιαστή, Alexander McQueen, ακόμη πιο ενδιαφέρουσα;

Fact 1

– Πριν γίνει γνωστός, ο Alexander McQueen δεν ήθελε να εμφανίζεται πουθενά το όνομα του διότι ήταν ακόμη άνεργος. Αγόραζε υφάσματα με τα χρήματα που έπαιρνε από τα επιδόματα ανεργίας. 《 Επιβίωνα εκμεταλλευόμενος παροχές προς ανέργους και αγόραζα όλα τα υλικά και τα υφάσματα με τα επιδόματα ανεργίας. Γυρνούσα συνέχεια στους γονείς μου, έτρωγα φασόλια και σούπες σε κονσέρβα》 είχε δηλώσει σε συνέντευξη του.

Fact 2

-Η μητέρα του, Joyce McQueen, ήταν αυτή που τον στήριξε στην προσπάθειά του να ασχοληθεί με την μόδα. Ήταν αυτή που τον παρότρυνε να πάει να εργαστεί για τους ξακουστούς Savile Row που αναζητούσαν τότε νεαρούς ράφτες.

Fact 3

– Χαρακτήριζε τον εαυτό του ως το 《ροζ πρόβατο》της οικογένειας, γνωρίζοντας ήδη από την ηλικία των έξι ετών ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Fact 4

– Για την κολεξιόν που σχεδίασε για την μεταπτυχιακή του εργασία, όταν φοιτούσε στο φημισμένο κολλέγιο του St Martin’s, χρησιμοποίησε ανθρώπινα μαλλιά. Η συλλογή πήρε το όνομα 《Jack the Ripper stalks his victims》(Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης παραμονεύει τα θύματά του). Για την ίδια κολεξιόν εμπνεύστηκε από το βιβλίο 《Το Άρωμα》 της Πατρίκ Ζισνίκ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ροζ παλτό, στολισμένο με αγκαθωτό σύρμα που ήταν επενδυμένο με ανθρώπινα μαλλιά. Η επιτυχημένη κατά τα άλλα συλλογή αγοράστηκε από την δημοσιογράφο και μετέπειτα μέντορά του, Isabella Blow έναντι 5.000 λιρών.

Fact 5

–  Η πρώτη συλλογή που σχεδίασε για τον οίκο Givenchy, 《The search of Golden Fleece》(Αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Τέρας) περιελάμβανε 55 κομμάτια τα οποία σχεδίασε σε 25 μέρες. Όσον αφορά αυτό ο ίδιος δήλωσε, 《 Οι ιδέες έρχονται πάντα την τελευταία στιγμή》.

Fact 6

– Κέρδισε το βραβείο του 《Βρετανού σχεδιαστή της  χρονιάς》τέσσερις φορές. Το 1996, το 1997, το 2001 και το 2003.

Fact 7

–  Ήταν λάτρης των καταδύσεων και μάλιστα ολόκληρη η κολεξιόν άνοιξη/καλοκαίρι του 2010 ήταν εμπνευσμένη από το βυθό της θάλασσας. Ήταν τότε που λάνσαρε και τα διάσημα ψηλοτάκουνα Armandillo.

Fact 8

– Πριν δώσει τέλος στη ζωή του, στις 11 Φεβρουαρίου του 2011, άφησε περιουσία  50.000 λιρών στα αγαπημένα του σκυλιά και δώρισε 100.000 λίρες σε τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Κόσμημα και Γοητεία by Finos Films

Δες τη σελίδα μας στο Facebook

Latest

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Newsletter

spot_img

Don't miss

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ              ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας...

Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης “Οι Τετράποδοι Σε Βοηθούν!”

Eκδήλωση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα...

 «ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» – Παράταση Παραστάσεων

  ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ                             Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 19:00      ...

Παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου-Εκδόσεις Ελκυστής

Οι Εκδόσεις Ελκυστής σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου “Καταδύσεις” της Κατερίνας Μαρτζούκου την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καμίνι (Ρεθύμνης 36 και Καραϊσκάκη), Γαλάτσι, Αθήνα. Θα χαιρετίσει την εκδήλωση...

Ουρανία Γκάσιου -Ελένη Κεβεντσίδου – Τιμητική πρόσκληση στις δύο κορυφαίες Ελληνίδες οργανίστες από το Royal Festival Hall

Με τον τίτλο «Οι δύο ελληνίδες θεές του εκκκλησιαστικού οργάνου» υποδέχεται το Royal Festival Hall την Ουρανία Γκάσιου, οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, και...