5 τρόποι για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου

Αυτοπεποίθηση ,αυτοεκτίμηση ,αυτογνωσία λέξεις που δείχνουν την εικόνα που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου  .Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να διατηρήσεις υψηλή την αυτοπεποίθησή σου καθώς υπάρχουν πολλά πράγματα επηρεάζουν την γνώμη που έχεις για τον εαυτό σου ,με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν μια αρνητική αυτοεικόνα.

Ας δούμε λοιπόν 5 τρόπους που θα σε βοηθήσουν να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου και συνακόλουθα την εικόνα που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου

  1. Πειραματισμός :Πειραματίσου με τα όριά σου .Μέσα από τον πειραματισμό θα εξασκηθείς στο να αποκτάς αυτό που επιθυμείς ξεκινώντας από τα μικρά πράγματα και πηγαίνοντας στα μεγαλύτερα .Σκοπός αυτών των πράξεων είναι η εμπειρία ,το ρίσκο , καθώς και η ανακάλυψη και η χρησιμοποίηση  των δυνατοτήτων που κατέχεις ως άτομο .
  2. Νίκησε τους φόβους σου :Ο φόβος είναι ένα εμπόδιο τόσο ως προς την απόκτηση της αυτοπεποίθησης όσο και ως προς την εφαρμογή διάφορων πράξεων .Γι αυτό μην αφήσεις  τους φόβους σου να σε καταβάλλουν ,γιατί δεν είναι τίποτε άλλο από μία ιδέα , ένα αρνητικό συναίσθημα που έχεις επιβάλλει στον εαυτό σου .Αναγνώρισε και αντιμετώπισε τους φόβους σου γιατί πίστεψέ με είναι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από αυτούς από το να κάνεις πως δεν τους βλέπεις.
  3. Μην διστάσεις να πεις την άποψη σου : Να εκφράζεις την άποψή σου για διάφορα θέματα από την επιλογή μιας ταινίας μέχρι και το γεγονός ότι κάτι σε πείραξε.Το μυστικό είναι να λες αυτά που σε πείραξαν ή να υποστηρίζεις την άποψη σου για ένα θέμα με σωστό τρόπο.Με αυτό τον τρόπο θα τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου αλλά και θα εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου ,χωρίς να φοβάσαι και να ανησυχείς για την αντίδραση του συνομιλητή σου είτε είναι ο κολλητός σου ,είτε το ταίρι σου είτε ακόμη και το αφεντικό σου.
  4. Γίνε πιο ελκυστικός/η: Επιμελήσου περισσότερο την εμφάνισή σου .Τόνησε περισσότερο τα δυνατά σημεία του σώματός σου και έτσι θα αναδείξεις όχι μόνο τον εσωτερικό αλλά και τον εξωτερικό κόσμο σου .Μην έχεις ανασφάλειες  για το σώμα σου και για την εμφάνισή σου αλλά  προσπάθησε να τα αναδείξεις όσο καλύτερα μπορείς .Αγάπησε το σώμα σου , τον εαυτό σου και αμέσως θα αισθανθείς να φτάνει η αυτοπεποίθησή σου στα ύψη.
  5. Διώξε τα αρνητικά vibes :Υπάρχουν γύρω μας πολλοί άνθρωποι που εκπέμπουν αρνητική ενέργεια με αποτέλεσμα να αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας και να δημιουργούμε μια αρνητική αυτοεικόνα .Διώξε αυτούς τοξικούς  ανθρώπους από την ζωή σου και εστίασε στα θετικά πράγματα.Μην αφήσεις την αρνητικότητα να εισχωρήσει στην ζωή σου αλλά γίνε περισσότερο αισιόδοξος/η και θα αισθανθείς αμέσως την διαφορά .
1
Μαρία Λεοντή
Ονομάζομαι Μαρία Λεοντή και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο τμήμα ΦΠΨ στην Φιλοσοφική σχολή Αθηνών. Παρακάτω σας παραθέτω λίγα λόγια σχετικά με την προσωπικότητα μου καθώς και για τα ενδιαφέροντά μου . «Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα , υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο ».Αυτό το ρητό χαρακτηρίζει την προσωπικότητά μου ,καθώς με βοήθησε να ανακαλύψω τον κόσμο του βιβλίου . Διαβάζω όσο το δυνατόν περισσότερα μυθιστορήματα καθώς με βοηθά να «ταξιδεύω» και να ανακαλύπτω καινούργιους κόσμους μέσα από τα λόγια του συγγραφέα . Όλα τα μυθιστορήματα έχουν μια μαγεία την οποία μπορείς να γνωρίσεις μόνο αν αφεθείς . Επίσης , μου αρέσει να ταξιδεύω γιατί μου δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζω την ιστορία του κάθε τόπου ,καινούργιους πολιτισμούς, ήθη, έθιμα καθώς και να αντικρίσω την ομορφιά του κάθε τόπου που κάνει τον καθένα από αυτούς ξεχωριστούς. Τέλος, ένα άλλο από τα ενδιαφέροντα μου είναι ο αθλητισμός .Ο αθλητισμός με βοηθά να παραμείνω καθώς και να αισθάνομαι υγιής και δυνατή .Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς σαν μια διέξοδος από το άγχος και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...