5 ταινίες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις αν σου αρέσει ο Russell Crowe

Οι καλύτερες ταινίες που μπορείς να δεις αν λατρεύεις και εσύ τον Russell Crowe

Russell Crowe, ο 55χρονος ηθοποιός, θεωρείται ένα σπάνιο ταλέντο, αφού κατάφερε να ξεχωρίσει από τους ηθοποιούς της γενιάς του, σε μια γενιά μάλιστα όπου ομολογουμένως υπήρχαν άξιοι του επαγγέλματος.

Ο Αυστραλός ηθοποιός είναι σύγχρονος παραγωγός αλλά και τραγουδιστής, ενώ έχει κερδίσει ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Μάξιμος Δέκιμος Μερίδιος στην ταινία Μονομάχος, του 2000. Βέβαια, έχει προταθεί και άλλες δύο φορές για Όσκαρ, για τις ταινίες Ένας Υπέροχος Άνθρωπος  και για το The Insider.

Οι παραπάνω ταινίες αποτελούν δείγματα τις εξαιρετικής φιλμογραφίας του ηθοποιού.

Αν έπρεπε να διαλέξω τις δικές μου αγαπημένες ταινίες του ηθοποιού, σίγουρα θα έκανα το παρακάτω τοπ 5.

5. The next three days

Ο Ράσελ υποδύεται έναν άνδρα, του οποίου η σύζυγος και μητέρα του παιδιού του καταδικάζεται σε φυλάκιση πολλών ετών, καθώς είναι κατηγορούμενη για έναν φόνο που δεν διέπραξε. Η αδικία είναι μεγάλη, καθώς και η απώλεια της. Έτσι, ο Ράσελ καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε να την βγάλει από εκεί.

4.Body of lies

O Russell Crowe πρωταγωνίστωντας στο πλευρό του Leonardi DiCaprio και του Mark Strong υποδύεται έναν έμπειρο αναλυτή, ο οποίος σε συνεργασία με έναν πράκτορα της CIA, προσπαθούν να πιάσουν έναν επικίνδυνο τρομοκράτη.

3. The Insider

Ενας τηλεοπτικός παραγωγός αποφασίζει να βγάλει στον αέρα έναν πρώην υπάλληλο μεγάλης καπνοβιομηχανίας, ο οποίος έχει να βγάλει αρκετά στην φόρα.

2.A beautiful mind

Ο Russell Crowe ενσαρκώνει τον Τζον Νας, τον πασίγνωστο μαθηματικό. Η ταινία μας περιγράφει την ζωή αυτού του υπέροχου μυαλού.

1.Gladiator

Μάρκος Αυρήλιος επιλέγει ως διάδοχό του τον Μάξιμο, στρατηγό του ρωμαϊκού στρατού αντί του γιου του, του άπληστου Κώμοδου.Έτσι,μετά το θάνατο του Μάρκου Αυρήλιου, ο Κόμοδος διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του,ώστε να αναλάβει ο ίδιος ως Καίσαρας. Ο Μάξιμος γλιτώνει καταφέρνει να ξεφύγει  η οικογένεια του όμως όχι. Έτσι, συντετριμμένος αρχικά πουλιέται ως σκλάβος στις αρένες,όπου πολεμά για την ζωή του. Η ζωή όμως τα φέρνει έτσι ώστε να ξανασυναντήσει με τον Κώμοδο και ο Μάξιμος επιδιώκει να εκδικηθεί.

 

 

 

 
Χριστίνα Δάδινα
Πάντειο πανεπιστήμιο-επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού

Latest Articles

Διάβασε επίσης...