5 Σπαστικές Ερωτήσεις (PT.1)

Ένα από τα ελάχιστα καλά που μου προσέφερε η έκθεση όλα αυτά τα χρόνια είναι η έννοια του πλεονασμού και του αυτονόητου. Όχι, δεν μιλάω για το αντίκτυπο που έχουν στο ίδιο το μάθημα, αλλά στην πραγματική ζωή. Αν σκεφτείς αυτά τα δύο , αυτονόητα και πλεονασμός, θα μπορούσαν να αποτελούν ένα μέσω προς την κατανόηση ενός φαινόμενου που αποτελεί μάστιγα για τους πιο πολλούς από εμάς. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται «ΣΠΑΣΤΙΚΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ». Πιστεύω πως κατάλαβες το νόημα έτσι; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις βρεθεί έστω και μια φορά αντιμέτωπος με μια ερώτηση που η απάντηση της, ΉΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΤΑ ΜΆΤΙΑ ΑΥΤΟΎ ΠΟΥ ΤΗΝ ΈΚΑΝΕ. Έτσι, πάμε να δούμε 5 από αυτές τις ερωτήσεις αλλά και υπό ποιες συνθήκες θέτονται, και είναι έτοιμες να μας προκαλέσουν νευρικό κλονισμό.

 

#1. Το τηλεφώνημα.

Είσαι ωραίος και χαλαρός μέσα στην θαλπωρή της κουβέρτας σου και βλέπεις Shopping Star, ενώ κάνεις χαρακίρι ταυτόχρονα, και χτυπάει το τηλέφωνο:

-Έλα ρε, σπίτι είσαι;

Και κάπου εκεί θες να φαπώσεις αυτόν που σε πήρε τηλέφωνο. Ρε φίλε, με κάλεσες στο σταθερό. ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΕΊΜΑΙ;

 

 

#2. Το μπάνιο.

Εδώ επρόκειτο για μία τυπική κουβέντα της ελληνίδας μάνας με το παιδί της:

-Να σου πω παλικάρι μου, άνοιξες το θερμοσίφωνα;

-Ναι…

-Θα κάνεις μπάνιο;

Όχι καλέ. Είπα να τον ανοίξω έτσι για το καλό. Είχα κάτι λεφτάκια στην άκρη και είπα να τα επενδύσω σε κιλοβατώρες της ΔΕΗ!

 

#3. Το γεύμα.

Έχεις γυρίσει από μια κουραστική μέρα, και απολαμβάνεις το σπιτικό φαγητό. Μόνο που έχεις λίγο παραπάνω όρεξη.

-Μπορείς να μου βάλεις λίγο ακόμα;

-Α, σου άρεσε;

Όχι, αλλά είπα να μην σε προσβάλω. Και κάπου εδώ να τονίσουμε πως το πιάτο έχει καθαριστεί σε τέτοιο βαθμό, που μέχρι και το Fairy θα ένιωθε μειονεκτικά.

 

#4. Το γέμισμα.

Ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι, σταματάς στα ΣΕΑ (δεν έχω ιδέα γιατί λέγονται έτσι) για να φουλάρεις το ντεπόζιτο του αμαξιού σου. Και σαν βγεις στον πηγεμό για τον προορισμό σου, να εύχεσαι να έχεις γεμάτο πορτοφόλι. Αράζεις, λοιπόν, μπροστά από την αντλία που λέει με μεγάλα γράμματα «ΑΜΟΛΥΒΔΗ» και γίνεται το εξής:

-Καλησπέρα, 40 ευρώ.

-Βενζίνη του βάζω;

Τι να πω ρε φίλε, αν έχεις κάτι πιο φθηνό και το κάνει να τσουλάει, βάλε από αυτό. Εν ανάγκη, βάλε και πορτοκαλάδα, τι να πω… Και στο σημείο αυτό αντιλαμβάνεσαι βαθύτατα και με ευλάβεια, την χρησιμότητα του αυτόματου πωλητή…

 

#5. Το κούρεμα.

Επιτέλους έφτασε αυτή η ώρα να αποβάλεις λίγη από την τρίχα που έχεις πάνω στο σώμα σου. Πλέον τα μαλλιά σου θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε άγριο θάμνο και Τόνι Σφήνο. Αφού λοιπόν απαλλαχτείς από αυτό το τριχωτό πράγμα που κείτονταν επί μήνες στο κεφάλι σου, σε βλέπει ο κολλητός σου.

-Ρε, κουρεύτηκες;  (σχεδόν έκπληκτος)

Όχι ρε Κώστα, άσε. Έκανα μπάνιο με ζεστό νερό και μπήκαν στο πλύσιμο. Και κάπου εδώ αναρωτιέσαι αν ο κολλητός σου χρειάζεται γυαλιά ή έχει Αlzheimer…

 

Αυτές ήταν, λοιπόν, 5 από τις πολλές σπαστικές ερωτήσεις που μπορεί να κλιθείς να απαντήσεις κάποια στιγμή της ζωής σου. Φιλική συμβουλή: Προτού δώσεις κάποια βιαστική απάντηση, θυμήσου πως η σιωπή είναι και αυτή μια από τις πιο ισχυρές απαντήσεις… Ακόμα και σε σπαστικές ερωτήσεις!

6
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...