5 λόγοι να περάσεις ένα σουκού στην Χαλκίδα!

Απέχει μόλις μία ώρα από την Αθήνα και αποτελεί μία τέλεια ευκαιρία απόδρασης από την πολύβουη ζωή της πόλης. Η πρωτεύουσα της Ευβοίας είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε αν θέλετε να χαλαρώσετε αλλά και να περάσετε όμορφα το σαββατοκύριακό σας. Συνδυάζοντας την ομορφιά της φύσης, διαθέτοντας αρκετό πράσινο και θαυμάσιες παραλίες, με ευκαιρίες για διασκέδαση από καφετέριες με θέα τη θάλασσα μέχρι κλαμπ ως το πρωί δεν θα αφήσει κανέναν ανικανοποίητο!

Πάμε να δούμε πέντε λόγους να την επισκευθείς :

 1. Μα είναι τρελά αυτά τα νερά!
  Δεν νοείται να επισκευθείς την Χαλκίδα και να μην σταθείς σε ένα σημείο κατα μήκος της 《παραλίας》 να θαυμάσεις το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο της παλίρροιας του Ευρίπου. Τα νερά της Χαλκίδας λοιπόν, αλλάζουν κατεύθυνση ανά έξι ώρες, παραμένοντας σταθερά οχτώ λεπτά, ενδιάμεσα σε αυτήν την αλλαγή!  Το φαινόμενο εξηγείται επιστημονικά και σχετίζεται με τη θέση του φεγγαριού και την επίδρασή του στον υδάτινο όγκο, παραμένει όμως άξιο θαυμασμού και αφήνει κατάπληκτους μικρούς και μεγάλους.
 2. Οι Καμάρες
  Έργο των Ρωμαίων, το υδραγωγείο γνωστό ως 《Καμάρες》 κατασκευάστηκε για την εξυπηρέτηση ύδρευσης της πόλης. Σήμερα βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση με σωζώμενες 12 ακέραιες καμάρες με αψίδες και 3 κολώνες χωρίς αψίδες. Οι Καμάρες βρίσκονται στη βόρεια έξοδο της Χαλκίδας, στην περιφερειακή οδό και σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση, ιδιαίτερα το βράδυ που φωταγωγούνται.
 3. Το κάστρο του Καράμπαμπα
  Χρονολογείται από το 1204, ενώ σήμερα σώζεται μεγάλο μέρος των τειχών που έχτισαν οι Ενετοί. Αξίζει να ανέβει κανείς τον λόφο μέχρι το κάστρο, για να θαυμάσει από κοντά αυτό το τόσο αρχαίο έργο, ενώ η θέα 《πιάτο》όλης της πόλης θα τον αποζημιώσει.
 4. Βόλτα και καφές στην παραλία
  Με τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος τη παραλίας να διαθέτει πληθώρα από καφετέρειες,-αλλά και εστιατόρια καθώς και γρήγορο φαγητό αφού η θάλασσα μας ανοίγει την όρεξη ντε!-, είναι σίγουρο πως θα βρεθείς αρκετές φορές να απολαμβάνεις τον καφέ σου (αλλά και το ποτό σου τις επόμενες ώρες, εκεί θα είσαι ακόμα!) έχοντας θέα την θάλασσα. Έπειτα, μην παραλείψεις να κάνεις βόλτα σε όλο το μήκος αυτού του τόσο όμορφου τοπίου.
 5. Η παλιά και η νέα γέφυρα
  Η παλιά γέφυρα του 1962, γνωστή για τη γραφικότητά της και την όμορφη θέα της.
  Και η νέα, η αλλιώς Υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας, που βοήθησε στην μείωση της κίνησης στο κέντρο της πόλης και έκανε το ταξίδι πιο σύντομο
3
Εβελίνα Λαμπροπούλου
Σπουδάζω στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέσω της ενασχόλησης με βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά από μικρή ηλικία απέκτησα σταδιακά ενδιαφέρον για τη συγγραφή και τη δημοσιογραφία. Οι ταινίες και οι σειρές είναι το χόμπυ μου, ενώ προσπαθώ να ενημερώνομαι συνεχώς γύρω από τον χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου αλλά και της λογοτεχνίας με ιδιαίτερη αγάπη για τα κλασσικά ρομαντικά μυθιστορήματα και τα βιβλία επιστημονικής φαντασίας

Latest Articles

Διάβασε επίσης...