Exclusive Content:

5 Κλασικά Επιτραπέζια Που Όλοι Αγαπήσαμε

Είμαι σίγουρος πως θυμόμαστε όλοι εκείνους τους αμέτρητους τσακωμούς που είχαμε με συγγενείς και φίλους, κάθε φορά που παίζαμε επιτραπέζια. Το ξύλο που έπεφτε και η ανακάλυψη καινούριων βρισιών, το κυνηγητό μέσα σε όλο το σπίτι όταν νικούσες στο τσακ τον μεγαλύτερο αδερφό σου. Πλέον αυτά είναι μια όμορφη ανάμνηση που κατοικεί στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας…Ας πάμε να ξύσουμε λίγες αναμνήσεις λοιπόν με τα “5 Κλασικά Επιτραπέζια που όλοι αγαπήσαμε”!

Νο.5-Twister

Δεν είναι ακριβός επιΤΡΑΠΕΖΙο, αλλά ανήκει σε αυτήν την κατηγορία παιχνιδιών και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να είναι στο Νο5 επειδή απλά το αξίζει. Σίγουρα το έχετε παίξει κάποια στιγμή κατά την παιδική σας ηλικία ή είδατε κάποια παιδάκια να το παίζουν ή ακόμα μπορεί και να το παίζετε και τώρα (όπως κι εγώ). Για όσους δεν είχαν την τιμή, οι κανόνες είναι απλοί. Μαζεύετε μια παρέα γύρω από ένα χαλί το οποίο έχει κουκκίδες με διάφορα χρώματα. Στην συνέχεια γυρίζετε τον δείκτη που υπάρχει μέσα στο κουτί και αυτό σας δείχνει σε πιο χρώμα πρέπει να βάλετε το χέρι σας ή το πόδι σας αναλόγως. Ακούγεται απλό και εύκολο και όντως είναι, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα αρχίσετε να κάνετε “twist” ο ένας με τον άλλο και να μην ξεχωρίζετε πλέον πιο χέρι είναι δικό σας και ποιο πόδι είναι του αντίπαλου.

Συνήθως το αποτέλεσμα είναι ένα, και είναι ΑΥΤΟ–>

Νο.4 Μάντεψε Ποιος

Το “Μάντεψε Ποιος” είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια και δημιουργήθηκε το 1979. Από τότε μέχρι και σήμερα το λατρεύουμε, μικροί και μεγάλοι, γιατί είναι απλό και έχει πολλή πλάκα. Το μόνο που χρειάζεσαι για να παίξεις αυτό το παιχνίδι (εκτός από το ίδιο το παιχνίδι) είναι ένα ακόμα άτομο και όρεξη για να γελάσεις με την καρδιά σου, αλλά και να εκνευριστείς τόσο πολύ που θα θες να ρίξεις το ταμπλό με τα πρόσωπα σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο…το πρόσωπο του αντιπάλου σου.Οι κανόνες για άλλη μια φορά είναι απλοί. Επιλέγετε ένα από τα διάφορα πρόσωπα, που έχετε στην διάθεση σας και πρέπει ο καθένας να βρει ποιόν επέλεξε ο αντίπαλος του. Αυτός που θα μαντέψει πρώτος την σωστή απάντηση κερδίζει!

 

 

 

 

Νο.3 Cluedo

Όταν ήμουν μικρός δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να παίξω το συγκεκριμένο παιχνίδι, επειδή “ήταν για μεγάλους”. Αυτά ήταν τα λόγια του αδερφού μου και των φίλων του, όταν μαζεύονταν να παίξουν, έτσι για χρόνια απλά τους έβλεπα χωρίς να καταλαβαίνω και πολύ τι συνέβαινε. Αρκετά χρόνια μετά, όταν έγινα και εγώ “μεγάλος” το αγόρασα με τους φίλους μου όταν πήγαμε για κάμπινγκ και εκεί επιτέλους έμαθα γιατί ο αδερφός μου και οι φίλοι του ήταν τόσο κολλημένοι με το Cluedo! Σε κάθε αρχή του παιχνιδιού γίνετε ένας φόνος και εσύ και οι αντίπαλοι σου καλείστε να εξιχνιάσετε το μυστήριο του δολοφόνου και να τον πιάσετε μετά από ένα ταξίδι σε όλο το ταμπλό και άπειρες υποθέσεις, που πηγαινοέρχονται μέσα στον εγκέφαλό σου. Νικητής είναι αυτός που θα βρει πρώτος τον δολοφόνο, το εργαλείο που χρησιμοποίησε για την δολοφονία, αλλά και την τοποθεσία που διαπράχθηκε το έγκλημα. Φορέστε τα ψηλά σας καπέλα, λοιπόν, αγοράστε μια πίπα από το κοντινότερο καπνοπωλείο και μπείτε στην θέσει του Sherlock Holmes λύνοντας το μυστήριο του CLUEDO.

No.2 Monopoly

ΜΟΝΟΠΟΛΗ…! Νιώθω ότι δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Ποιος δεν έπαιξε Μονόπολη, ποιος δεν εκνευρίστηκε τόσο πολύ επειδή χρωστούσε λεφτά, σπίτια, οικόπεδα,  κατοικίδια, μέλη της οικογένειας του ή ακόμα και μέλη του σώματος του στην τράπεζα? Τι? Μόνο εγώ το έπαιρνα τόσο σοβαρά? Αυτές οι αμέτρητες φορές που για μια λάθος ζαριά έκανες 15 χρόνια να βγεις από την φυλακή και όταν έβγαινες είχαν ήδη χτίσει όλοι οι υπόλοιποι παντού στο ταμπλό και παρακαλούσες να ξαναπάς φυλακή

για να την γλιτώσεις από αυτούς τους “μεγαλοεπιχειρηματίες”, τους οποίους αποφάσισε η τύχη να είναι με το μέρος τους αυτή την συγκεκριμένη ώρα και μέρα που θα παίζατε Μονόπολη. Από την άλλη, ποιος δεν έζησε την χαρά του να γίνεται εκατομμυριούχος και να ξέρει ότι δεν θα χάσει ΠΟΤΕ αφού όλοι του χρωστάνε λεφτά, οικόπεδα και σπίτια επειδή πρόλαβε να κάνει σωστές επιχειρηματικές κινήσεις. Θεωρώ πως παίζοντας Μονόπολη μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι σωστά κάποιες ευκαιρίες που θα εμφανιστούν κάποτε στην ζωή σου, το θέμα όμως είναι ένα. ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ?

 

No.1 UNO

Όσο και να ήθελα να βάλω την Μονόπολη στο Νο.1 το UNO κέρδισε την μάχη της νοσταλγίας μέσα μου. Με το που έγραψα αυτά τα τρία γράμματα με χτύπησαν ένα σορό φλασμπάκ από όταν ήμουν μικρός και το έπαιζα με τους φίλους και τους συγγενείς μου. Όλη αυτή η αδρεναλίνη που χτυπούσε κόκκινο με το που έβλεπα την κάρτα “+4” και ήλπιζα να μην έχει ο επόμενος κάτι ανάλογο για να φορτωθώ εγώ τις αμέτρητες κάρτες. Επίσης αυτή η ευχαρίστηση του να έχω εγώ μια κάρτα “+4” και να την ρίχνω με ένα απίστευτο θράσσος ξέροντας ότι ο επόμενος από εμένα είχε μείνει μόνο με μία κάρτα. Το UNO είναι το παιχνίδι που έχει την ικανότητα να διαλύει φιλίες χρόνων και να δημιουργεί διχόνοιες μέσα σε οικογένειες. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να εξαντλήσεις τις κάρτες που έχεις στο χέρι σου πρώτος από όλους. Όσο εύκολο και να ακούγεται αυτό ξέρουμε όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι “σπέσιαλ” κάρτες στο τραπέζι και τα βλέμματα όλων να μεταμορφώνονται από την έκφραση ” χάχα, τι ωραία περνάμε” στην έκφραση ” ΉΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ!” Βέβαια, όσο μισούμε αυτό το παιχνίδι, άλλο τόσο το λατρεύουμε και θα ζει για πάντα σε αυτό το ξεχωριστό μέρος μέσα μας, μαζί με όλες τις υπόλοιπες αναμνήσεις.

 

ΕΣΑΣ ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟ? ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

11

Latest

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει...

From Friday For Friday 2 – Το χιούμορ, οι «φεμινίστριες» και τα πιο χουχουλιάρικα κεριά του Instagram

Παρασκευή 10/2/2023 σήμερα και η εβδομάδα που πέρασε με...

Πάμε θέατρο και τον Φεβρουάριο

Ένας ακόμη θεατρικός μήνας έχει ξεκινήσει. Το θέατρο και...
Ανδρέας Ποταμίτης
Hey there! Είμαι ο Αντρέας και μου αρέσει να γελάω, γιατί ως γνωστό το χαμόγελο δίνει ζωή! Κατάγομαι από την γενέτειρα της θεάς Αφροδίτης, την Κύπρο, αλλά τώρα ξεκίνησα σπουδές στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο. Έχω βάλει στόχο να κάνω τον κόσμο να χαμογελά και να βλέπει πάντα την “φωτεινή πλευρά της ζωής” όπως λένε και οι “φίλοι” μας τα «Μακρινά Ξαδέρφια».
spot_imgspot_img

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το 2010. Η PanArmonia, η οποία «γεννήθηκε» από την αγάπη 2 μουσικών για τη μουσική και...

La la land: Γιατί όλα μπορούν να συμβούν

Έχουν περάσει 8 χρόνια από την κυκλοφορία της αμερικανικής μουσικής, ρομαντικής, κωμικής-δραματικής ταινίας La la land. Την ταινία έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Ντάμιεν...

From Friday For Friday – Το γκρίζο του μετρό, το κίτρινο της ελπίδας και η Μαντόνα

Το μετρό της Αθήνας μου έχει πολλές φορές δημιουργήσει μια συγκεκριμένη εικόνα. Είναι γκρίζο και μουντό, βλέπω πάρα πολλούς ανθρώπους άγνωστους σε μένα και...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ