5+1 Τρόποι για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου.(PT.1)

Η φωτογραφία για χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης για πολλά άτομα, άλλοτε για χόμπι και άλλες φορές για επαγγελματικούς σκοπούς. Η ουσία όμως της φωτογραφίας παρέμεινε ίδια. Μέσω της φωτογραφίας, όχι μόνο κάνεις κάποια κλίκ, αλλά στην ουσία απαθανατίζεις μια στιγμή ή μια ανάμνηση που πρόκειται να μείνει αναλλοίωτη για πάντα.

Λόγω του ότι η φωτογραφία τα τελευταία χρόνια έχει πάρει για τα καλά τα πάνω της, μιας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές στρέφονται γύρω από αυτό το αντικείμενο, όλο ένα και περισσότεροι που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό, θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα των φωτογραφιών τους. Έτσι, παρακάτω θα δούμε 5+1 τρόπους για να βελτιώσεις τις φωτογραφίες σου.

#1. Βρες το προσωπικό σου στυλ.

Σαν ερασιτέχνης ή ακόμα και σαν επαγγελματίας, θα ήταν πολύ καλύτερο το να ασχολείσαι με ένα συγκεκριμένο θέμα φωτογραφίας, παρά με πολλά ταυτοχρόνως. Δες το από μια άλλη οπτική, όταν ασχολείσαι με κάτι πολύ συγκεκριμένο και δουλεύεις πάνω σε αυτό για πολύ καιρό, έχεις σαν αποτέλεσμα να εμβαθύνεις σε τέτοιο βαθμό στο ίδιο το θέμα, κάτι που μπορεί να σε κάνει να ξεχωρίσεις. Δεν πάει να πει όμως το ότι αν ασχολείσαι και πειραματίζεσαι σε διάφορα θέματα, δεν θα πετύχεις αυτό που θες.

#2.  Αγόρασε μια φωτογραφική μηχανή.

Προς θεού, μην πάει το μυαλό σας σε ότι πιο ακριβό υπάρχει στην αγορά. Πλέον υπάρχουν πληθώρα επιλογών σε φωτογραφικές μηχανές και σε αρκετά καλές τιμές. Και αν δεν θες να ξοδέψεις χρήματα πάνω σε μια φωτογραφική μηχανή, πάλι υπάρχει η λύση. Τα smart phones πλέον ενσωματώνουν φωτογραφικούς φακούς πάνω τους, αντάξιοι να κοντράρουν μια φωτογραφική μηχανή (βλέπε το Huawei P20 Pro).

#3. Μάθε να χρησιμοποιείς σωστά την φωτογραφική σου μηχανή.

Τι να κάνεις μια φωτογραφική μηχανή των 2000 ευρώ, άμα δεν ξέρεις να τη χρησιμοποιήσεις; Προφανώς, δεν παίζει πάντα ρόλο το «μέσο» που έχεις αλλά και ο τρόπος που το χρησιμοποιείς. Πολλές φορές, φωτογραφικές μηχανές που είναι αρκετά υποτιμημένες και μη αρεστές από τους πιο απαιτητικούς, μπορούν να βγάλουν καταπληκτικές φωτογραφίες. Και εδώ κολλάει και η παροιμία που λέει «Δεν παίζει ρόλο το μέγεθος, αλλά η τεχνική!». Ίσως από τις λίγες φορές που αυτό ισχύει στο 100%.

#4. Μάθε να κάνεις Edit.

Ένας καλός τρόπος για να βελτιώσεις την ποιότητα των φωτογραφιών σου, είναι να μάθεις να μοντάρεις τις ατέλειες τους. Το Edit σε κάποιες φωτογραφίες είναι σχεδόν απαραίτητο, μιας και μπορεί να υπάρξουν αστοχίες που δεν είχαμε εντοπίσει κατά τη λήψη. Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα Edit στο internet, και βίντεο που εξηγούν πώς να κάνεις Edit. Μάθε, λοιπόν, να επεξεργάζεσαι τις δικές σου φωτογραφίες και απόφυγε τα έτοιμα φίλτρα του instagram.

#5. Επισκέψου εκθέσεις φωτογραφίας.

Ίσως από τις πιο σωστές κινήσεις που οφείλει να κάνει ένας νέος φωτογράφος. Το να δεις δουλειές άλλων φωτογράφων, πιο έμπειρων από εσένα, θα σου δώσει πολλές ιδέες και θα υιοθετήσεις τεχνικές που θα βελτιώσουν τις φωτογραφίες σου. Εξάλλου η φωτογραφία είναι ένα άθλημα που χρειάζεται πολύ εξάσκηση και αρκετό χρόνο.

#6. Μοιράσου τις φωτογραφίες σου.

Δείξε τη δουλειά σου σε φίλους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα σχόλια θα σε βοηθήσουν στο να βελτιωθείς σημαντικά και να διορθώσεις τις ατέλειες σου.

 

Υ.Γ. Δεν είμαι φωτογράφος, απλά ένα από τα πολλά άτομα που τους αρέσει η φωτογραφία πάρα πολύ και προσπαθώ μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι.

1
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...