5 Δωρεάν Εφαρμογές για Αρχάριους και Λάτρεις της Τέχνης

  1. Daily Art

Πρόκειται για μια γρήγορη και ευχάριστη εφαρμογή καθώς σου δίνει μία μικρή δόση τέχνης κάθε μέρα. Αυτό που την κάνει πολύ ξεχωριστή είναι πως παρέχει ένα αριστούργημα και μόνο κάθε μέρα χωρίς να βομβαρδίζει με άπειρες διασκορπισμένες πληροφορίες, παρέχοντας έτσι το έργο και πληροφορίες σχετικά με το ίδιο και τον δημιουργό του. Λιτό και χρηστικό, το Daily Art αποτελεί ένα <<ημερολόγιο>>  για τους λάτρεις της τέχνης και μια καλή αρχή για όποιον επιθυμεί να αποκτήσει παραπάνω γνώσεις πάνω σε αυτόν τον τομέα.

       

2. Wiki Art

Εξαιρετικά σχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση, η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια εικονική εγκυκλοπαίδεια τέχνης με το άγγιγμα μόλις ενός κουμπιού. Παρέχει  τη δυνατότητα στον χρήστη να εξερευνήσει έργα, καλλιτέχνες, να μάθει τα καλλιτεχνικά ρεύματα/κινήματα και άλλες πολλές πληροφορίες μέσα από μια πολύ μεγάλη γκάμα καθώς περιέχει πάνω από 2.000 καλλιτέχνες και 110.000 έργα τέχνης από όλο τον κόσμο.

  1. Smartify

Το Shazam της τέχνης. Αυτή η πολύ έξυπνη εφαρμογή σκανάρει μέσω της κάμερας του κινητού τηλεφώνου σας οποιοδήποτε έργο τέχνης και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου σας δίνει πληροφορίες για το έργο και τον καλλιτέχνη, καθώς και την τοποθεσία του. Και μην ανησυχείτε, αν με το πρώτο κλικ δεν υπάρξουν αποτελέσματα, η ομάδα του Smartify θα ψάξει παραπάνω και εντός μίας ώρας θα έχει επικοινωνήσει μαζί σας με τα επιθυμητά αποτελέσματα.

4. Musee du Louvre

Ακόμα και αν δε σχεδιάζετε σύντομα μια επίσκεψη στην πόλη του φωτός, η εφαρμογή αυτή αποτελεί μια πολύ καλή προσθήκη στο κινητό σας παρέχοντας όλα τα έργα τέχνης σε υψηλή ανάλυση, συνεντεύξεις από ειδικούς, πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του μουσείου και έναν εικονικό χάρτη με τους χώρους του μουσείου. Επιπλέον, με το κόστος ενός πακέτου με τσίχλες, μπορείτε να κατεβάσετε τον ακουστικό οδηγό της εφαρμογής για τα έργα που επιθυμείτε.

5. Google Arts & Culture

Ίσως η αγαπημένη μου εφαρμογή από τη λίστα, αφού πρόκειται για μία εφαρμογή που παρέχει άπειρες δυνατότητες και πληροφορίες σε κάθε χρήστη. Ένας μικρός θησαυρός τέχνης μέσα στην παλάμη σου. Στην αρχική σελίδα εμφανίζονται άρθρα με πολλά και διαφορετικά θέματα προκειμένου οι αναγνώστες να μαθαίνουν κάτι καινούριο κάθε μέρα. Διαθέτει έναν εκπληκτικά μεγάλο κατάλογο έργων και καλλιτεχνών και η αναζήτηση μπορεί να γίνει με βάση χρονικές περιόδους, τεχνοτροπίες, ακόμα και με χρώματα. Ένα τελευταίο χαρακτηριστικό της εφαρμογής που μάλλον θα σας κινήσει το ενδιαφέρον όπως κίνησε και το δικό μου, είναι η δυνατότητα να κάνει  match μια φωτογραφία του προσώπου σας με κάποιο έργο τέχνης.

 

 

 

 

3

Latest Articles

Διάβασε επίσης...