Exclusive Content:

5 άγνωστα βιβλία της J.K. Rowling

Η J.K. Rowling είναι παγκοσμίως γνωστή ως ο εγκέφαλος πίσω από την αγαπημένη σειρά Harry Potter, που γοητεύει εκατομμύρια αναγνώστες με τις μαγευτικές ιστορίες της για μαγεία και περιπέτεια. Ωστόσο, πέρα από τον μαγικό κόσμο του Χόγκουαρτς, η J.K. Rowling έχει γράψει και αρκετά λιγότερο γνωστά βιβλία που αναδεικνύουν την ευελιξία της ως συγγραφέα. Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε σε πέντε κρυμμένα λογοτεχνικά διαμάντια της J.K. Rowling, καθένα από τα οποία προσφέρει ένα μοναδικό και συναρπαστικό ταξίδι πέρα από το βασίλειο της μαγείας.

5 άγνωστα βιβλία της J. K. Rowling

#1 “The Casual Vacancy”

Το “The Casual Vacancy”, που εκδόθηκε το 2012, σηματοδοτεί την απομάκρυνση της J.K. Rowling από το είδος της φαντασίας στη σύγχρονη μυθοπλασία. Το μυθιστόρημα διαδραματίζεται στη φανταστική αγγλική πόλη Pagford και εξερευνά τα επακόλουθα του αιφνίδιου θανάτου ενός μέλους του κοινοτικού συμβουλίου και την επακόλουθη διαμάχη για την εξουσία μέσα στην κοινότητα. Με τους πλούσια σχεδιασμένους χαρακτήρες, το αιχμηρό κοινωνικό σχόλιο και τις περίπλοκες πλοκές του, το “The Casual Vacancy” εμβαθύνει σε θέματα τάξης, πολιτικής και ηθικής, ζωγραφίζοντας ένα ζωντανό πορτρέτο της ζωής σε μια μικρή πόλη της σύγχρονης Βρετανίας. Παρόλο που μπορεί να μην έχει μάγους και ξόρκια, η αφηγηματική δεινότητα της Ρόουλινγκ λάμπει σε αυτό το μυθιστόρημα που προκαλεί σκέψεις και έχει συναισθηματική απήχηση.

#2  “The Cuckoo’s Calling” (ως Robert Galbraith)

Με το ψευδώνυμο Robert Galbraith, η J.K. Rowling επιχείρησε να εισέλθει στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας με το “The Cuckoo’s Calling”, που εκδόθηκε το 2013. Το πρώτο μέρος της σειράς “Cormoran Strike”, το μυθιστόρημα εισάγει τους αναγνώστες στον ιδιωτικό ερευνητή Cormoran Strike και τον ατρόμητο βοηθό του, Robin Ellacott, καθώς ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο ενός supermodel. Η δεξιοτεχνία της Ρόουλινγκ στις ανατροπές της πλοκής και στην ανάπτυξη των χαρακτήρων είναι σε πλήρη επίδειξη σε αυτή τη συναρπαστική αστυνομική ιστορία, η οποία κρατά τους αναγνώστες να μαντεύουν μέχρι το τέλος. Με τον σκληρό ρεαλισμό, την περίπλοκη πλοκή και τους ελκυστικούς πρωταγωνιστές του, το “The Cuckoo’s Calling” αναδεικνύει το ταλέντο της J.K. Rowling να δημιουργεί συναρπαστικές αφηγήσεις σε όλα τα είδη.

J.K. Rowling

#3 “The Silkworm” (ως Robert Galbraith)

Συνεχίζοντας τη σειρά του Κόρμοραν Στράικ, το “The Silkworm” εκδόθηκε το 2014 και βλέπει τη J.K. Rowling, γράφοντας ως Ρόμπερτ Γκαλμπρέιθ, να εμβαθύνει και πάλι στον κόσμο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Σε αυτό το μέρος, ο Strike αναλαμβάνει να διερευνήσει την εξαφάνιση ενός αμφιλεγόμενου συγγραφέα, το τελευταίο χειρόγραφο του οποίου περιέχει ελάχιστα καλυμμένα πορτρέτα των εχθρών του. Καθώς ο Στράικ περιηγείται στον μαχαιρωμένο κόσμο των εκδόσεων και ξετυλίγει τα μυστικά που κρύβονται στις σελίδες του χειρόγραφου, η Ρόουλινγκ παραδίδει ένα συναρπαστικό και περίπλοκα σχεδιασμένο μυστήριο που κρατά τους αναγνώστες σε αγωνία. “The Silkworm” εδραιώνει ακόμη περισσότερο τη φήμη της Ρόουλινγκ ως αυθεντία του είδους, συνδυάζοντας στοιχεία νουάρ με κοφτερό πνεύμα και οξεία διορατικότητα στην ανθρώπινη φύση.

#4 “The Ickabog”

Αρχικά γραμμένο από την J.K. Rowling για τα παιδιά της, το “The Ickabog” είναι ένα αυτόνομο παραμύθι που εκδόθηκε το 2020. Η ιστορία διαδραματίζεται στο φανταστικό βασίλειο της Κορνουκόπιας και ακολουθεί τις περιπέτειες δύο νεαρών πρωταγωνιστών, του Μπερτ και της Ντέιζι, καθώς αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από το μυθικό πλάσμα που είναι γνωστό ως Ickabog. Γεμάτο με θέματα όπως το θάρρος, η φιλία και η δύναμη της αφήγησης, το “The Ickabog” είναι ένα ιδιόρρυθμο και συγκινητικό παραμύθι που παραπέμπει στην κλασική παιδική λογοτεχνία. Με τη γοητευτική αφήγηση και τη γοητευτική εικονογράφηση από παιδιά από όλο τον κόσμο, η περιπλάνηση της J.K. Rowling στα παραμύθια είναι βέβαιο ότι θα γοητεύσει τους αναγνώστες όλων των ηλικιών.

#5 “Fantastic Beasts and Where to Find Them”

Αν και δεν είναι αυστηρά ένα βιβλίο που έχει συγγράψει η J.K. Rowling, το “Fantastic Beasts and Where to Find Them” αξίζει μια αναφορά για τον ρόλο του στην επέκταση του μαγικού κόσμου που δημιούργησε. Το “Fantastic Beasts and Where to Find Them”, το οποίο εκδόθηκε αρχικά το 2001 ως συνοδευτικό βιβλίο της σειράς Harry Potter, παρουσιάζεται ως ένα εγχειρίδιο που γράφτηκε από τον φανταστικό μαγικοζωολόγο Newt Scamander. Το 2016, η J.K. Rowling επανήλθε στον κόσμο των Φανταστικών Ζώων με το ομώνυμο σενάριο, το οποίο λειτουργεί ως prequel των γεγονότων της σειράς Χάρι Πότερ. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1920 και ακολουθεί τον Newt Scamander καθώς περιηγείται στον παράνομο κόσμο των μαγικών πλασμάτων και συναντά σκοτεινές δυνάμεις που παραμονεύουν στις σκιές. Με την εκθαμβωτική οπτική του, τα σαγηνευτικά πλάσματα και την πλούσια λεπτομερή οικοδόμηση του κόσμου, το “Fantastic Beasts and Where to Find Them” προσφέρει στους θαυμαστές μια δελεαστική ματιά στο ευρύτερο μαγικό σύμπαν που δημιούργησε η J.K. Rowling.

J.K. Rowling

Bonus: “Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination”

Το 2008, η J.K. Rowling απηύθυνε ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπου μοιράστηκε γνώσεις που αποκόμισε από τις εμπειρίες της ζωής της. Αυτή η ομιλία μεταφέρθηκε αργότερα σε ένα βιβλίο με τίτλο “Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination”, που εκδόθηκε το 2015. Σε αυτόν τον λεπτό τόμο, η J.K. Rowling προβληματίζεται για τη μεταμορφωτική δύναμη των αντιξοοτήτων, προτρέποντας τους αναγνώστες να αγκαλιάσουν την αποτυχία ως απαραίτητο βήμα στην πορεία προς την επιτυχία. Αντλώντας από τους δικούς της αγώνες και θριάμβους, η J.K. Rowling προσφέρει σοφές συμβουλές για την ανθεκτικότητα, τη δημιουργικότητα και την επιδίωξη των ονείρων μας. Με τους οδυνηρούς προβληματισμούς και το εμπνευσμένο μήνυμά του, το “Very Good Lives: The Fringe Benefits of Failure and the Importance of Imagination” λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και ενθάρρυνσης για τους αναγνώστες που αντιμετωπίζουν τις δικές τους προκλήσεις και αναποδιές.

Με λίγα λόγια

Αν και η J.K. Rowling μπορεί να είναι περισσότερο γνωστή για την εμβληματική σειρά Harry Potter, το λογοτεχνικό της ταλέντο εκτείνεται πολύ πέρα από το βασίλειο του Χόγκουαρτς. Από τη σύγχρονη μυθοπλασία μέχρι τα αστυνομικά θρίλερ και τα παραμύθια, η Rowling έχει αποδείξει ότι είναι μια πολύπλευρη και καταξιωμένη συγγραφέας ικανή να γοητεύσει τους αναγνώστες σε όλα τα είδη. Αυτά τα πέντε λιγότερο γνωστά βιβλία προσφέρουν μια ματιά στο βάθος και το εύρος της αφηγηματικής δεινότητας της J.K. Rowling, και το καθένα αποτελεί μια απόδειξη της διαρκούς κληρονομιάς της ως μια από τις πιο αγαπημένες συγγραφείς της εποχής μας.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε τις σελίδες μας σε FacebookInstagram και Spotify για περισσότερη έμπνευση

Latest

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού στο ΘΕΑΤΡΟ ACT – ΠΑΤΡΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος - Γιωργής Κοντοπόδης Η «ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» του Αντώνη ...

Newsletter

spot_img

Don't miss

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και...

ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού στο ΘΕΑΤΡΟ ACT – ΠΑΤΡΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος - Γιωργής Κοντοπόδης Η «ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ» του Αντώνη ...

ΘΕΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ 2024 με την Ελένη Σκότη

Δείτε το τρέιλερ του εργαστηρίου εδώ: Η Ελένη Σκότη...

«Αρμένισμα στις θάλασσες» – Μία μουσική-αφηγηματική βραδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις

  Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις                                            Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη                        Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | Ώρα έναρξης 21:00 «Αρμένισμα στις θάλασσες» στη ράχη των κυμάτων με τον λόγο κατ’...

Παρουσίαση βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου – Σάββατο 20 Απριλίου 2024 

Ο Δήμος Πολυγύρου και ο Σύλλογος Τεχνών και Πολιτισμού Βόρειας Χαλκιδικής (ΣΤΕΠ) σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Λειβαδιώτου με τίτλο “Πόσες είναι οι Εποχές;” που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου...

Athens English Comedy Club – Κυριακή 28/4 στο Θέατρο ΕΛΙΑΡΤ!

Το Athens English Comedy Club ιδρύθηκε το 2019 και είναι το πρώτο, και μοναδικό, εξ’ολοκλήρου Αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα! Από το 2019, το...