4 σειρές που πρέπει να δείτε!

Γεια σας,

πολύ καλά κάνατε και πατήσατε αυτό το άρθρο για να δείτε απ’τη δική μου ματιά 4 πολύ γνωστές ξένες σειρές. Απολαύστε,λοιπόν, την χωρίς spoiler κριτική μου!

1. This is us

Μία καινούργια σειρά, που γίνεται όλο και πιο γνωστή στο εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα, συγκινεί και εκπλήσσει τα πλήθη. Πρόκειται για δράμα με έντονες συγκινητικές σκηνές αλλά και πολλές “αγαπησιάρικες”. Εξαιρετικοί χαρακτήρες και ερμηνείες με τους οποίους ο καθένας μπορεί να ταυτιστεί σε θέματα καθημερινότητας. Ωστόσο, έχει έντονο συγκινησιακό φορτίο αλλά και μία υπερβολή που αρμόζει σε μία τέτοιου είδους σειρά. Μία σειρά που μπορείς εύκολα να τη δεις με παρέα αλλά, εννοείται, και μόνος σου. Πιθανότατα να θες να κλάψεις στα περισσότερα επεισόδια αλλά μην ανησυχείς, είναι λογικό κι επόμενο. Εμβαθύνοντας σε αυτήν, θα αναθεωρήσεις κάποια πράγματα για τη ζωή, θα εκτιμήσεις αυτά που έχεις και θα μάθεις να είσαι χαρούμενος με αυτά. Αξίζει πολύ να την δεις…ξεκίνα την τώρα!

2. Stranger Things

Μία σειρά που έγινε γνωστή παγκοσμίως σε μικρό χρονικό διάστημα κινώντας το ενδιαφέρον πολλών. Δε νομίζω,βασικά, ότι υπάρχει κάποιος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην την έχει δει! Μία σειρά φαντασίας με στοιχεία δράματος και τρόμου, με αλλόκοτη μουσική και περίεργη σκηνοθεσία που κάνουν τη σειρά ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Προσεγγίζει κυρίως τη νεολαία, αλλά και μεγαλύτερους, κρατώντας τους με ανοιχτό το στόμα έχοντας τεράστια αγωνία για το επόμενο επεισόδιο. Και ποιος δεν έχει, άλλωστε, για τη νέα σεζόν μετρώντας αντίστροφα το χρόνο; (Εγώ πάντως έχω.)

Προσωπικά θα έλεγα ότι αυτή η σειρά έχει πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή με πολύ “ωραίες” εικόνες, αληθινές και ψεύτικες. Με έντονα εφέ και μπλεξίματα ξεπερνάει κάθε φαντασία και φτάνει στα όρια της υπερβολής και της ουτοπίας. Δεν παύει,όμως, να μας κρατάει ζωντανούς απ’την αρχή μέχρι το τέλος του 40λεπτου επεισοδίου. Αν είσαι ένας από τους ελάχιστους που δεν την έχουν δει ακόμα, τότε…τι κάνεις; Πήγαινε αμέσως να τη δεις!

3. Orphan Black

Αυτή είναι μία σειρά για λίγο πιο “ψαγμένους”. Εάν δεν είσαι ένας από αυτούς, τότε να περάσεις στην επόμενη! Όχι ντάξει, πλάκα κάνω. Η σειρά αυτή ξεκινάει με μία κοπέλα να αυτοκτονεί στις ράγες του τρένου και μία άλλη να ανοίγει τα πράγματα της και να βλέπει ότι είναι ίδια με την φωτογραφία της ταυτότητας της πρώτης. Προφανώς δε μένει εκεί…έχει 5 σεζόν που τα πράγματα μπλέκονται ολοένα και περισσότερο. Χαρακτηρίζεται σειρά δράσης,δράματος καθώς και επιστημονικής φαντασίας αλλά θα έλεγα ότι είναι πολλά περισσότερα από αυτά. Έχει πολύ έντονες εικόνες, ευχάριστες, δυσάρεστες, περίεργες κι αγωνιώδεις που η καθεμία από αυτές σου προκαλεί και διαφορετικό συναίσθημα. Μία σειρά γεμάτη εκπλήξεις και αιφνιδιασμούς, καινούργια πρόσωπα και ιστορίες που σε καμία περίπτωση δε θα σε κάνουν να βαρεθείς. Εάν θέλεις κάτι πιο ξεχωριστό, τότε δες αυτή τη σειρά. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!

4. Pretty Little Liars

Σίγουρα την έχεις ακούσει και πιθανότατα σου έχει έρθει η επιθυμία να τη δεις… αν δεν το έχεις κάνει, να το κάνεις! Ομολογουμένως είναι πολλές σεζόν (7) και πάρα πολλά επεισόδια αλλά αυτό δεν πρέπει να σε εμποδίζει να την ξεκινήσεις. Μυστηρίου, δράμα και ρομαντική αυτή η σειρά με ιδιαίτερες στιγμές αγωνίας και περίεργου φόβου, θα έλεγα, που σε καθηλώνουν για 45 λεπτά μπροστά στην οθόνη ανήμπορος να κάνεις το οτιδήποτε. Παρ’ όλο που ξεκινάει με καλές προοπτικές, η γεμάτη αναθεωρήσεις και επαναλήψεις σειρά, εμένα προσωπικά, με κούρασε γύρω στην 5η σεζόν. Όμως αυτό είναι υποκειμενικό…κι επίσης, η αγωνία που θα έχετε να μάθετε επιτέλους αυτό που τόσες σεζόν περιμένετε δε θα σας επιτρέψει να την αφήσετε. Γι’αυτό απολαύστε αυτήν την πελώρια σειρά!

5
Ραλλού-Νίκη Σάββα
Είμαι η Ραλλού-Νίκη Σάββα και σπουδάζω στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Πέρα από τις σπουδές μου, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου αποτελεί ο χορός. Τι χορός; Μπαλέτο, μοντέρνο, μιούζικαλ, σύγχρονο, λάτιν, κλακέτες... Όπως κάθε μέρα ξεπερνάω τα σωματικά μου όρια στο χορό, έτσι και με τη συμμετοχή μου σε αυτό το blog θέλω να δοκιμάσω τα «συγγραφικά» μου όρια.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...