4 Λόγοι για να μισήσεις το καλοκαίρι

Παρ΄ότι το καλοκαίρι, είναι η αγαπημένη εποχή των περισσοτέρων, καθώς το έχουν συνδέσει με θάλασσα, διακοπές και έξαλλες μουσικές νύχτες στη παραλία, υπάρχουν ακόμα πιο πολλοί οι οποίοι μισούν τη καλοκαιρινή περίοδο για πολλούς και ευνόητους λόγους.

1) Κουνούπια

Όσο περνούν τα χρόνια, η κατάσταση με τα κουνούπια, έχει εξελιχθεί πραγματικά σε ανυπόφορη. Ειδικά για όσους ζουν σε περιοχές παραθαλάσσιες (παραλήμνιες ή παραποτάμιες), θα έχουν παρατηρήσει πως πλέον τα κουνούπια είναι ανθεκτικά σε κάθε “αντικουνουπικό” μέτρο, όπως ταμπλέτες, εντομοαπωθητικά υγρά, φιδάκια κ.α. Το χειρότερο είναι βέβαια κατά τη διάρκεια της νύχτας, να σου χαλάνε τον ωραιότατο ύπνο…

2) Καύσωνας

Η υπερβολική ζέστη λένε κάνει τη καρδιά να δυσλειτουργεί. Ανά περιόδους και όχι μόνο στην Ελλάδα, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε ημέρες μεγάλου καύσωνα, προκείμενου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Στη καλύτερη των περιπτώσεων, οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν αίσθηση κόπωσης, υπνηλίας και ανορεξία.

3) Πρέπει να προσέχουμε διπλά το σώμα μας

Απ΄τον Απρίλη κι όλας, ξεκινά το άγχος του ” πως θα βγω στη παραλία”. Τραγικές δίαιτες και λιώσιμο στα γυμναστήρια, εξαντλούν πολλές φορές τον οργανισμό με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία του θέματος. Και όλα αυτά για το τι θα πει ο κόσμος! Όποιον αγώνα καταβάλουμε, είναι για τον εαυτό μας, την υγεία μας και μόνο.

4) Δε μπορείς να βρεις ησυχία ούτε σπίτι σου

 

Καλοκαιράκι ήρθε… Θες να ανοίξεις ένα κρασί στο μπαλκόνι ή να απολαύσεις το πρωινό καφεδάκι. Είτε σε μονοκατοικία, είτε σε πολυκατοικία, για πάντα η φωνή της μανούλας σου θα ηχεί με το κλασικό …” Μη μιλάς δυνατά, δε θα ακούει εμάς όλη η γειτονιά”. Εξαιτίας του ότι τα παράθυρα είναι μονίμως ανοιχτά, ούτε μπορείς να μιλήσεις, αλλά ούτε και να κινηθείς ελεύθερα μες στο ίδιο σου το σπίτι.

Εν κατακλείδι, το καλοκαίρι είναι υπέροχο, αλλά και κουραστικό ταυτόχρονα! Βρίσκουμε λίγο χρόνο παραπάνω για τον εαυτό μας, αυξάνονται οι βόλτες και γενικώς βγαίνουμε απ΄το “καβούκι” μας. Τίποτα όμως δεν είναι τόσο τέλειο όσο φαίνεται… Και για όσους δε το αγαπάνε… Απλά υπομονή!

4
Θεοδώρα Παπαζιάκα
Τα βιβλία και οι γνώσεις, υπάρχουν ζωντανά μέσα στα άδυτα του νου και της ψυχής μας...

Latest Articles

Διάβασε επίσης...