4 Εύκολες DIY μάσκες προσώπου!

Γιατί να δίνετε ένα σωρό χρήματα σε μάσκες ομορφιάς, ενώ μπορείτε  να φτιάξετε  τις δικές σας μάσκες πανεύκολα με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας.

1) Μάσκα απο μπανάνα

 Ποιος χρειάζεται Botox όταν υπάρχουν οι μπανάνες. Ναι σωστά , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μπανάνα ως μία φυσική μάσκα προσώπου που ενυδατώνει το δέρμα και το αφήνει πιο απαλό. Ανακατέψετε μια μεσαίου μεγέθους ώριμη μπανάνα μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα ,στη συνέχεια εφαρμόστε απαλά στο πρόσωπο και το λαιμό σας , και αφήστε την να δράση για 10 έως 20 λεπτά. Τέλος ξεπλύνετε με κρύο νερό

2) Μάσκα με γιαούρτι 

Για να καθαρίσετε το δέρμα σας και να σφίξετε τους πόρους , τοποθετήστε ένα απλό γιαούρτι στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει περίπου για 20 λεπτά. Αν θέλετε μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου με γιαούρτι μπορείτε να ανακατέψετε 1 κουταλάκι του γλυκού γιαουρτιού ,με το χυμό από 1/4 φέτας πορτοκάλι ,και 1 κουταλάκι του γλυκού αλόη. Αφήστε το μείγμα στο πρόσωπο σας για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν το ξεπλύνετε. (Έρευνες έχουν δείξει ότι το γιαούρτι βοηθάει επίσης στην θεραπεία της κατάθλιψης)

3)Μάσκα με αυγό 

Αν έχετε ξηρό δέρμα που χρειάζεται ενυδάτωση διαχωρίστε το αυγό κσι χρησιμοποιήστε μόνο τον κρόκο. Ενώ αν έχετε λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε μόνο το ασπράδι του αυγού , στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε λίγο λεμόνι η μέλι. Για τα κανονικά δέρματα χρησιμοποιήστε ολόκληρο το αυγό. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο σας και χαλαρώστε για 30 λεπτά,στη συνέχεια ξεπλύνετε .

4) Μάσκα με ακτινίδιο 

Το ακτινίδιο καθαρίζει ,τονώνει ,και ενυδατώνει το δέρμα,ακόμη βοηθάει στην ενεργοποίηση του κολλαγόνου του δέρματος. Πολτοποιήστε ένα ακτινίδιο και στην συνέχεια προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι,και ανακατέψετε καλά. Τοποθετήστε το στο πρόσωπο σας και αφήστε το να δράσει περίπου για 15 λεπτά ,τέλος ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

 


3 
Ειρήνη Π
Γεννημένη τη λάθος εποχή αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Φοιτήτρια του τμήματος Αισθητικής και κοσμητολογίας του ΤΕΙ Αθήνας, παιδί του καλοκαιριού που ψάχνει την κρυφή ομορφιά σε κάθε τι.

Latest Articles

Διάβασε επίσης...