3 Ταινίες που θα σου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα!

Ο σοφός λαός λέει «Μια εικόνα χίλιες λέξεις». Δεν έχει άδικο όμως. Πόσες φορές προσπάθησες να περιγράψεις ένα τοπίο ή ένα πρόσωπο και χρειάστηκες ώρες, και όταν το έκανες, υπήρχαν ακόμα πολλά στοιχεία που άφησες απέξω; Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη της εικόνας, πόσο μάλλον όταν έχει μέσα και κίνηση. Φυσικά και μιλάω για το βίντεο και συγκεκριμένα για τον κινηματογράφο. Αν υπολογίσεις, λοιπόν, όταν μια ταινία έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες, και κάθε δευτερόλεπτο ταινίας αποτελείται από 24 καρέ τότε θα χρειαζόμασταν περίπου 172800 λέξεις για να περιγράψεις μια ταινία. Και πίστεψε με δεν θα έφταναν ούτε τόσες. Πάμε να δούμε, λοιπόν, 3 ταινίες που θα σου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα και θα σου προσφέρουν απλόχερα ποικιλία συναισθημάτων!

#1. INTERSTELLAR

Επιστημονικής φαντασίας το περιεχόμενο της, μα τόσο αληθοφανής. Να σας τονίσω πως καθυστερούσα να δω αυτήν την ταινία για περίπου 3 χρόνια, μιας και ήξερα πως δεν ήμουν έτοιμος να την κατανοήσω πλήρως. Πρόκειται για μία ταινία που κάνει μια τεράστια βουτιά στον κόσμο της φυσικής και περισσότερο στον τομέα της κοσμολογίας.

Πλοκή: Ύστερα από μία παγκόσμια περιβαντολλογική κρίση που καταστρέφει κάθε μορφή καλλιέργειας, μια ομάδα επιστημών επιδιώκει να ταξιδέψει μέσω μιας σκουληκότρυπας σε άλλο κομμάτι του σύμπαντος μας με σκοπό να βρουν ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα. Αφήνοντας πίσω οικογένεια και φίλους, η ομάδα αυτή είναι η τελευταία ελπίδα του ανθρώπινου είδους. Όμως ξέρουν πως αν γυρίσουν πίσω, αν καταφέρουν να βρουν ένα νέο σπίτι, τα πράγματα στην Γη δεν θα είναι όπως πριν.

Ένα αριστούργημα του κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν.

#2. INCEPTION

Ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που μπορεί να μας παίξει ο εγκέφαλος μας είναι τα όνειρα. Ο λόγος; Απλός! Τα όνειρα σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι εικόνες από την καθημερινότητα μας, που έχουν ενωθεί με τυχαία σειρά. Τι γίνεται όμως όταν τα όνειρα σου γίνονται τόσο αληθινά που χάνεις πλέον την επαφή με την πραγματικότητα;

Πλοκή: Ο Ντόμ μαζί με την ομάδα του έχουν την δυνατότητα να εισέρχονται μέσα στα όνειρα οποιουδήποτε και να αποσπούν χρήσιμες πληροφορίες. Όταν θα τους ζητηθεί να κάνουν μια ‘’σύρραψη ‘’, θα έρθουν αντιμέτωποι με κάτι που δεν έχουν ξαναπροσπαθήσει ποτέ να κάνουν. Και γνωρίζουν πως είναι κάτι πολύ επικίνδυνο. Γιατί στον κόσμο των ονείρων, τίποτα δεν είναι αληθινό, ακόμα και οι άνθρωποι. Ακροβατώντας, λοιπόν, ανάμεσα στους δύο κόσμους, θα επιχειρήσουν να κάνουν κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ξανά.

Μια εξαιρετική ταινία που θα σε κρατήσει από το πρώτο λεπτό σε αγωνία, ενώ πολλές θα είναι οι φορές που θα χαθείς μαζί με τους πρωταγωνιστές στον ψεύτικο αυτό κόσμο.

 

#3. INFERNO

Ο κόσμος γύρω μας συνέχεια αλλάζει. Ο πληθυσμός της γης ολοένα και αυξάνεται και σύντομα δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε. Η μόνη λύση είναι να μειωθεί αυτός το αριθμός, αλλιώς το μέλλον θα είναι καταστροφικό.

Πλοκή: Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, ξυπνάει στο νοσοκομείο έχοντας στην κατοχή του ένα πολύ επικίνδυνο αντικείμενο. Σύντομα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της Φλωρεντίας. Με οδηγό την Θεία Κωμωδία του Δάντη, ο καθηγητής μαζί με την βοήθεια μιας νεαρής γιατρού, θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον της ανθρωπότητας. Άραγε, αξίζει να πεθάνει ο μισός πληθυσμός της γης με το πάτημα ενός κουμπιού, ή να πεθάνει ολόκληρο το ανθρώπινο είδος σε 100 χρόνια;

Μία εξαιρετική μεταφορά βιβλίου στην μεγάλη οθόνη. Ο Τόμ Χάνκς για ακόμα μία φορά θα μας ταξιδέψει στον κόσμο των μεσαιωνικών συμβόλων, και θα μαζί του θα ξεμπλέξουμε έναν ακόμα γρίφο.

6
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...