3 Ταινίες φαντασίας που πρέπει να δείς. (PT.2)

Επειδή οι ζέστες έχουν σφίξει, και για κάποιους οι θάλασσες είναι μακριά, κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ σου, άνοιξε τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό, άρπαξε το παγωτό από την κατάψυξη και ετοιμάσου για ένα ταξίδι στον κόσμο των ταινιών φαντασίας! Πάμε, λοιπόν, να δούμε ακόμα 3 ταινίες φαντασίας που πρέπει να δεις!

#1. Avatar.

Στα μέσα του 22ου αιώνα, στον πλανήτη Πανδώρα, ζει η φυλή Να’βι. Στον πλανήτη αυτόν, υπάρχει το πολύτιμο ορυκτό ουνομπταίνιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους. Μια αμερικανική εταιρεία έχει αναλάβει την εξόρυξη αυτού του ορυκτού με την βοήθεια του πεζοναύτη Τζέικ Σάλι  και της Δόκτωρ Γκρέις Ογκουστίν. Έτσι, ο Τζέικ χρησιμοποιώντας μα νέα τεχνολογία, δημιουργεί ένα Avatar, το οποίο θα είναι το νέο του σώμα. Με αυτόν τον τρόπο ο Τζέικ θα προσπαθήσει να πείσει την φυλή Να’βι, ώστε να τους αφήσουν να εξορύξουν το πολύτιμο αυτό ορυκτό.

 

#2. Inception.

O Ντόμ Κομπ είναι ένας εξειδικευμένος κατάσκοπος-κλέφτης ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται. Λόγω του ότι δεν μπορεί πλέον να επισκεφτεί τα παιδιά του, του προσφέρεται μια ευκαιρία. Να αποκτήσει την παλιά του ζωή, με ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο. Καλείται να επιχειρήσει την «Απαρχή», δηλαδή την εμφύτευση μιας ιδέας μέσα στο υποσυνείδητο ενός στόχου!

 

#3. Interstellar

Στο κοντινό μέλλον, η Γη, έρχεται αντιμέτωπη με μια καταιγίδα σκόνης, η οποία καταστρέφει την χλωρίδα και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα των ανθρώπων. Μια ομάδα επιστημών συντάσσει  μια ομάδα έμπειρων αστροναυτών, οι οποίοι καλούνται να ταξιδέψουν έως την άκρη του ηλιακού μας συστήματος, μέσα από μια σκουληκότρυπα, σε μια άγνωστη γωνιά του διαστήματος μας με σκοπό να βρουν ένα νέο σπίτι για την ανθρωπότητα. Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν οι ταξιδιώτες αυτοί, είναι ότι οι κινήσεις τους πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές διότι ακόμα και μια λάθος κίνηση που θα κρατήσει μερικά δευτερόλεπτα, μπορεί να στοιχίσει ακόμα και μια δεκαετία στον χρόνο της Γης. Οι αστροναύτες άφησαν τις οικογένειες τους πίσω στη Γη, αλλά δεν έχουν σκοπό να γυρίσουν πολύ αργά.

 

Αυτές οι ταινίες, είναι πραγματικά, δυναμίτες. Είναι μια προς μια, κομμάτια μοναδικά που συνέβαλλαν σημαντικά στην πορεία του κινηματογράφου, ενώ απέσπασαν δεκάδες υποψηφιότητες για όσκαρ και όχι μόνο. Για εμένα προσωπικά, το Avatar σου παρουσιάζει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των Να’βι, κάτι που έχει αντίκτυπο και στις ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ διαφορετικών λαών και ιδεών. Το Inception σου καίει το μυαλό, στο κάνει γης μαδιάμ. Μετά από αυτή την ταινία σίγουρα τα όνειρα δεν θα είναι όπως παλιά! Και τέλος, το interstellar, αποτελεί ένα όχι και τόσο φανταστικό σενάριο, μιας και όλη η ταινία βασίζεται στην Κβαντική φυσική και στη θεωρεία της σχετικότητας, και όλα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο, που φαίνονται σχεδόν σαν πραγματικά αλλά μελλοντικά γεγονότα!

2
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!

Latest Articles

Διάβασε επίσης...