Exclusive Content:

13 Reasons Why: Αγάπα τον εαυτό σου.

Η αγάπη για πολλούς θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αισθήματα, αν όχι το πιο ισχυρό. Όλοι μιλάνε για αγάπη, για το πώς μέσω αυτής θα γίνει το κόσμος καλύτερος και άλλα τέτοια πολλά. Δυστυχώς όμως, δεν γίνεται να αγαπάμε τους πάντες και ομοίως δεν γίνεται να μας αγαπάνε όλοι. Οπότε είναι φυσικό κάποιες φορές να αισθανόμαστε πως δεν ανήκουμε κάπου, πως είμαστε μόνοι μας σε όλο αυτό που βιώνουμε κάθε μέρα. Η αλήθεια είναι πως ναι, κάποιες φορές θα είσαι μόνος σου και αυτό θα πρέπει να το αποδεχτείς σαν δεδομένο και όχι σαν πιθανότητα να συμβεί. Και τότε τι θα συμβεί; Τι θα συμβεί όταν δεν θα είναι εκεί κανένας να μας αγαπάει.

Ε λοιπόν πρέπει να μάθεις πως θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα σε αγαπάει, και αυτός είναι ο εαυτός σου. Και καλό θα ήταν να μάθεις να τον αγαπάς και εσύ. Ορίστε λοιπόν 13 λόγοι για να αγαπήσεις το άτομο που θα είστε μαζί από την αρχή ως το τέλος.

#1. Είσαι ξεχωριστός.

Είσαι ξεχωριστός και αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς. Κάποιοι θα σε θεωρήσουν διαφορετικό και θα σε κρατήσουν στο περιθώριο. Αλλά να θυμάσαι κάτι, δεν είσαι εσύ ο τόσο διαφορετικός. Αυτοί είναι ίδιοι.

#2.Haters gonna hate.

Με τον σοφό αυτό στοίχο που τραγούδησε η αγαπητή Taylor Swift, θα καταλάβεις πως πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα σε κρίνουν, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά, κυρίως αρνητικά όμως. Don’t worry, ο λόγος που ασχολούνται με την ζωή σου είναι γιατί δεν έχουν να κάνουν κάτι καλύτερο με την δική τους.

#3. Θα είσαι εκεί ότι και να σου συμβεί.

Ακόμα και να μείνεις μόνος σου στον κόσμο, πάντα θα έχεις τον εαυτό σου δίπλα σου σε ότι και να κάνεις.

#4. Αποδέξου τα ελαττώματά σου.

Κανένας δεν είναι τέλειος και αυτό είναι καλό. Φαντάσου έναν κόσμο με τέλειους ανθρώπους. Βαρετό και μόνο στην σκέψη.

#5. Μην σε υποτιμάς.

Το γεγονός αυτό ίσως πηγάζει από τους προαναφερθείς Haters που έχουν την τάση να εκφράζουν την άποψη τους πάνω σε όλα τα θέματα. Πίστεψε με, μπορείς να κάνεις περισσότερα από όσα νομίζεις και ακόμα περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς. Βρες αυτό που σε κάνει να χαρούμενο/νη και θα γράψεις ιστορία.

#6. Η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το παν.

Ναι, οκ. Όταν θα δεις έναν άνθρωπο πρώτη φορά δεν θα τον ‘’διαβάσεις ‘’ εσωτερικά, αλλά εξωτερικά. Αλλά τι να κάνεις τους κοιλιακούς και τα βυζιά αν το μέσα σου είναι σάπιο;

#7. Κανένας δεν προχώρησε κοιτώντας συνέχεια το παρελθόν.

Εντάξει, έκανες λάθη, έκανε κακές επιλογές. Δεν γίνεται να αλλάξει κάτι όσο και να προσπαθείς. Το παρελθόν είναι εκεί όχι για να μας τρομάζει, αλλά για να μας κάνει καλύτερους. Οπότε γύρισε σελίδα στη ζωή σου, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο.

#8. Κράτα το σώμα σου σε καλή κατάσταση.

Και με τον όρο καλή κατάσταση δεν εννοώ ούτε κοιλιακούς που μπορείς να παίξεις πάνω τους τρίλιζα, ούτε να είσαι ένα βήμα πριν την νευρική ανορεξία. Μην είσαι των άκρων ρε παιδί μου. Απλά άσε το αμάξι και τον καναπέ για λίγο, και πάρε τον κώλο σου και περπάτησε δέκα βήματα. Δεν θα σου πέσει ο κώλος εξάλλου.

#9. Δεν παίζει ρόλο από πού ξεκινάς, αλλά το που είσαι διατεθειμένος να φτάσεις.

Το γεγονός ότι δεν έχεις τεράστια οικονομική δυνατότητα δεν σε εμποδίζει στο να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα. Τρόπος υπάρχει, αλλά χωρίς κόπο δεν γίνεται τίποτα.

#10. Μίλα με τον εαυτό σου.

Δεν εννοώ να πάτε για καφέ έξω και να πιάσετε ψηλή κουβέντα. Κάνε αυτοκριτική, βρες τα σημεία που κάνεις λάθος και άλλαξέ τα. Αν δεν δώσεις εσύ την απαραίτητη σημασία στον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνει κάποιος άλλος.

#11. Να φέρεσαι όπως θες να σου φερθούν.

Μάθε να φέρεσαι σωστά στους άλλους και θα σου φερθούν και εκείνοι αντίστοιχα. Θα υπάρξουν και κάποιες εξαιρέσεις, αλλά κανόνας χωρίς εξαιρέσεις δεν υπάρχει.

#12. Κάποιες φορές θα νιώσεις μόνος.

Το αίσθημα της μοναξιάς είναι απολύτως φυσιολογικό. Όλοι κάποιες φορές θα μπούμε στο ρόλο του εξερευνητή του νοήματος της ζωής μας, και πιθανόν δεν θα βρούμε απάντηση. Άσε με να σε βγάλω από την δύσκολη θέση. Είσαι εδώ για να κάνεις αυτόν τον κόσμο καλύτερο!

#13. Χαμογέλα.

Να χαμογελάς. Ότι και να γίνει στην ζωή σου, να χαμογελάς. Να κοιτάζεσαι στον καθρέπτη το πρωί και να σου χαμογελάς. Η ζωή δεν είναι ούτε γεμάτη χαρές αλλά ούτε και λύπες. Η ζωή αλλάζει μορφή ανάλογα από πού την κοιτάς. Από μακριά μοιάζει κωμωδία και από κοντά μοιάζει δράμα. Οπότε χαμογέλα, γιατί η ζωή είναι ωραία. Κοίτα να την χαρείς στο μέγιστο.

Και κάτι ακόμα. Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο, είσαι μοναδικός. Δεν θα υπάρξει ποτέ μα ποτέ άλλος τόσο τέλειος όσο εσύ!

5

Latest

Πως μπορώ να αποκτήσω το PlayStation 5 με μόλις 25 ευρώ;

Θες να αποκτήσεις το PlayStation 5 αλλά το budget...

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο...

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Newsletter

spot_img

Don't miss

Πως μπορώ να αποκτήσω το PlayStation 5 με μόλις 25 ευρώ;

Θες να αποκτήσεις το PlayStation 5 αλλά το budget...

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο...

PanArmonia: Ορφικοί Ύμνοι – Η πρεμιέρα στην Πάτρα

Η PanArmonia (Παναρμόνια) παρουσιάζει την μουσική παράσταση «Ορφικοί Ύμνοι...

Γνωρίζοντας το μουσικό σύνολο PanArmonia και το ταξίδι των Ορφικών Ύμνων

Το μουσικό σύνολο PanArmonia δημιουργήθηκε πριν 13 χρόνια, το...
Παναγιώτης Δημουλάς
Αιθεροβάμων, η μοναδική λέξη με την οποία θα μπορούσε κάποιος να με περιγράψει επακριβώς. Ζώντας στον δικό μου κόσμο το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κι έχοντας σα φυσικό μου περιβάλλον το νερό, ευελπιστώ σε λίγα χρόνια ο κόσμος μου αυτός να μπορέσει να εκφραστεί μέσω της μεγάλης οθόνης. αγαπημένη φράση: "Η μαγεία της δυσκολίας βρίσκεται στην απλότητά της"!
spot_imgspot_img

Πως μπορώ να αποκτήσω το PlayStation 5 με μόλις 25 ευρώ;

Θες να αποκτήσεις το PlayStation 5 αλλά το budget σου δεν στο επιτρέπει; Μην ανησυχείς για τίποτα γιατί σου έχουμε βρει τη λύση! Κάνε...

4 Παραστάσεις για να δείτε τον Μάρτιο

Ο Μάρτης είναι εδώ και μαζί του η νέα η θεατρική σεζόν με αρκετές νέες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις. Εμείς ξεχωρίσαμε τέσσερις από αυτές, οι...

From Friday For Friday: Ανθισμένες αμυγδαλιές, η ελληνική ευτυχία και μια ευχή

Πέρασε καιρός και έγιναν πολλά… Ας μείνουμε όμως μόνο στα θετικά. Αυτή την εβδομάδα μπήκε και επίσημα η άνοιξη, την Τρίτη στις 21 Μαρτίου....

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ